I øyeblikket sitter Raufoss-spiller Ikhsan Fandi i karantene etter å ha vært med Start på treningsleir til Marbella.
– Status er at han fortsatt er Raufoss-spiller, bekrefter Raufoss-trener Christian Johnsen til Eurosport.no.
OBOS-ligaen
Legger opp og blir sportsjournalist: – Det frister mye mer for meg
20/09/2021 PÅ 12:33
Men i forkant av prøvespillet hos Start var han innom både Sandefjord og Kristiansund. Samtidig har landslagsspilleren fra Singapore fått beskjed om at han kan finne seg en ny klubb.

Start mest aktuelt

Overfor Eurosport.no sier Ikhsan Fandi at ting har stoppet litt opp på grunn av korona-viruset.
– På grunn av korona-viruset er det uklart for meg og mange klubber hva som skal skje. Jeg føler det er en uviss situasjon, men jeg vet at Start vil ha meg, sier Fandi til Eurosport.no.
Akkurat nå fokuserer han på å være frisk, men innrømmer at han fortsatt har Start i tankene.
– Hvis korona-viruset går bort og Start vil ha meg er det flott. Hvis ikke er jeg profesjonell og aksepterer kontrakten med Raufoss. Jeg vil uansett gjøre mitt beste, forsikrer han.
Fandi har ikke sittet i forhandlinger med Start, men sier han har hatt møter med sørlandsklubben.
– Det var for at de skulle bli kjent med meg som spiller, mine ambisjoner og hva planen min er. Og at jeg skulle vite om kulturen i Start, forventninger og hvordan det er å leve i Kristiansand. Det var for å gjøre meg mer komfortabel, sier han.
– Slik det er akkurat nå er Start mest interessant, sier han.
Verken Start-trener Joey Hardarson eller Atle Roar Håland har besvart henvendelsene fra Eurosport.no.

Oppfordres til å droppe landslaget

Raufoss-trener Johnsen sier han ikke har snakket så mye med Eliteserie-klubbene om oppholdene per nå. Fandi var et friskt pust i OBOS-ligaen i 2019, men likevel åpner Raufoss for at 20-åringen kan lete etter en ny arbeidsgiver.
Angriperen er landslagsspiller for Singapore. Det fører til at han tilbringer færre døgn i Vestre Toten enn man skulle ønske.
– Hva tenker du om at han er tilbake i Raufoss?
– Det er sånn det er. Ut fra situasjonen er det riktigst for han å se seg om etter en annen klubb. Det har han gjort nå. Det er status nå, svarer Johnsen.
– Vi har tatt beslutningen på at det er utfordrende med så mange lange fravær med reisedager til Singapore, sier Jonhsen.
Fandi har fortsatt ikke fått signert for noen Eliteserie-klubb, selv om han har vært innom tre klubber.
– Nå vet jeg ikke hva som er status med tanke på Start. Det jeg kan si er at det er en spiller med et veldig stort potensial. Det har jeg aldri lagt skjul på. Det potensialet kan utvikles, men det krever litt tid og mye mer stabilitet med tanke på tilstedeværelse i klubben han er i, forteller han.
Johnsen har derfor oppfordret Fandi til å droppe landslaget inntil videre.
– Ja, jeg har sagt at i den fasen av karrieren han er nå, så trenger han å bygge seg opp som fotballspiller. Han kan ikke reise fire-fem turer til Singapore i seks tidssoner og at tiden går, sier han.

– Kan ikke droppe landslaget

Fandi selv understreker at han er fast på landslaget og mener kampenes vktighet, i forbindelse med VM-kvalik, har gjort at han har valgt å prioritere landslaget tidligere.
Han mener det er viktig for han å vise seg frem på den store scenen.
– Jeg kan dessverre ikke droppe landslaget. Vennskapskamper kunne jeg ha droppet, men dette er noe annerledes, sier han.
Hør mer om hva som gjør faren til Fandi spesiell i siste del av OBOS-magasinet:
OBOS-ligaen
Utnytter keeperens bærtur – punkterer kampen med sitt andre mål
19/09/2021 PÅ 15:07
OBOS-ligaen
Åsane ble ydmyket av Aalesund - se høydepunkter
18/09/2021 PÅ 19:23