Fikk sin revansje mot Ranheim – Sogndal et steg nærmere Eliteserien

Helene Fineide

Oppdatert 22/12/2020 klokken 18:20 GMT+1

For vel tre år siden sendte Ranheim sogndølene ned fra Eliteserien. Tirsdag fikk Eirik Bakke og hans menn sin revansje etter en solid seier over trønderne i playoffkampen på Fosshaugane Campus.

Sivert Mannsverk i duell med Ranheims Mads Reginiussen

• Medaljekamp og kvalik-drama avgjøres når Vålerenga møter Start tirsdag 18:00! Se kampen på TV Norge og Dplay - sikre deg tilgang her!
Sogndal-Ranheim 3-1
Sogndal havnet under tidlig, men slo tilbake på mesterlig vis, og møter dermed Eliteseriens nummer 14 til kamp om den siste plassen på øverste nivå.
– Det er en fantastisk følelse. En skikkeligslite seier til slutt der, så det er vanvittig bra å slå de, sier Sogndals Sivert Mannsverk til Eurosport etter kampslutt.
– Nå skal vi feire, og så skal vi faen med gjøre alt vi kan for å ta den neste kampen også.
  • Hvem Sogndal møter til kamp i romjulen avgjøres tirsdag. Følg sesongavslutningen fra kl 18:00 på Dplay. Sikre deg tilgang her!
Saken fortsetter under videoen. Se intervju med en stolt Sogndal-trener her:

– Det blir en fin julefeiring nå!

Ranheim i føringen

Hjemmelaget styrte det meste av de første 45, men det var de blåkledde gjestene som tok føringen etter vel kvarteret spilt.
Et glimrende gjennomspill av Vegard Erlien til Ivar Sollie Rønning, som sikkert satte den forbi Sogndals sisteskanse.
Derimot slo de hvitkledde tilbake før lagene gikk i garderoben. Et langt innkast ender i føttene på Endre Kupen som deretter dunket ballen i nettaket- og det sto 1-1 på Fosshaugane.
Og med kun minutter før pause snudde Sogndal kampen. Maestroen selv, Sivert Mannsverk chippet lekkert til Daniel Eid i bakrom. Midtbanespilleren la perfekt inn til Peter Michael Godly som ikke kunne annet enn å score.
Saken fortsetter under videoen. Det var en skuffet Svein Maalen som snakket med Eurosport etter kampen:

Skuffet etter nedturen: – Vi taper for mange av de kampene der

Iskaldt punktum

I det 78. minutt satte innbytter Akor James Adams, som har vært ute hele sesongen, punktum for kampen da han iskaldt satte inn 3-1.
Unggutten rundet Ranheims Even Barli fullstendig, og satte den enkelt mellom Ranheim-stengene.