• Se Stjørdals-Blink - HamKam lørdag klokken 15, på discovery+!
– Vi ser på det som en nødvendighet å få opp andrelaget vårt. Vi trenger bedre matching for de yngre spillerne våre. B-laget er i 4. divisjon, og vi mener Eliteserien og 3. divisjon egentlig er ganske perfekt. Det er viktig for spillerutviklingen vår, sier sportssjef Espen Olsen til Discovery.
Det er Hamar Arbeiderblad som skriver at flere av HamKams førstelagsspillere må bidra for klubbens rekruttlag i 4. divisjon søndag, og at det dermed legger en naturlig og nødvendig demper på planene om feiring etter borteturen til Stjørdal lørdag.
OBOS-ligaen
Offensiv Berntsen: – Selvfølgelig skal vi gå for opprykk
4 TIMER SIDEN
Klubbens andrelag tapte nemlig mot Faaberg i midtuken, og Kjetil Rekdal & Co. er såpass ivrig på en bedre kamphverdag for ungguttene og reservene, at han vil at mange av A-lagsspillerne skal bidra borte mot Lillehammer dagen etter.
– Det har mye å si for matchingen til klubbens yngre spillere, men også de som skal være fra nummer 12 til 18 i troppen neste sesong. Hverdagen og nivået i 3. divisjon er et helt annet enn i 4. divisjon. Jeg er ikke i tvil om at det opprykket er veldig viktig for klubbens del, sier Rekdal til avisen.

- Annerledes da jeg var ung

Lukasz Jarosinski, Halvor Rødølen Opsahl, Davod Arzania, Benjamin Faraas og Albert Berisha var blant spillerne som startet forrige kamp. I tillegg er Kristian Lønsrud Onsrud og kaptein Steinar Strømnes utilgjengelige for førstelaget med karantene, og dermed høyaktuelle for kampen.
– Det betyr at noen må spille kamper, og at noen som kanskje ellers ikke hadde spilt må være med. Vi må stille så bra lag vi kan. Da er alle som er tilgjengelige aktuelle, bekrefter Olsen.
– Hvordan har reaksjonene vært?
– Det har vært helt OK. Alle skulle sikkert ønske vi kunne hatt en fest lørdag hvis alt er formelt klart, men samtidig er dette proffe spillere. Det var litt annerledes da jeg var ung, gliser Olsen, før han kjapt legger til:
– Nå er flere av dem uansett veldig forsiktige med festing, så det ble ikke noe stort nummer. Det løste seg egentlig veldig greit. De som er tilgjengelige til å spille, blir med. Men vi kan likevel ha en liten markering.
Skal man tro Lønstad Onsrud, aksepteres det greit i spillergruppen.
– Sånn er det bare. Man hadde selvsagt håpet at andrelaget fikk med seg et poeng mot Faaberg onsdag slik at hele laget kunne gått ut sammen og tatt den helt ut lørdag, men sånn kan fotballen være. Det går ikke alltid som man håper på, sier Lønstad Onsrud til HA - og understreker samtidig at han har en profesjonell innstilling til det.
(Artikkelen fortsetter under):

Rørt Rekdal hyller laget: – Aldri vært med på noe sånt

Signerte spennende unggutt

Olsen forteller om hektiske, men morsomme dager etter at de etter alle solemerker sikret opprykket med hjemmeseier over Raufoss mandag kveld. Bare en totalkollaps der de taper alle kampene og mister målforskjellen på 32 plussmål kan frata dem spill på øverste nivå neste sesong.
De har allerede signert 19 år gamle Kobe Hernandez-Foster fra USA. Han har tidligere spilt for LA Galaxy og sist Wolfsburg.
– Det er vi veldig glade for. Det er en spennende spiller som vi gleder oss til å se i kamp. Han kan spille venstre vingback, sentral midtbane og indreløper, sier Olsen.
– Hva er det som gjør at en spiller som nesten kommer med i Bundesliga-troppen til Wolfsburg havner på Hamar?
– En smart agent, som skjønner at i den alderen må han spille mange kamper på høyest mulig nivå, sier Olsen.

Skutt blink på overganger

Han har lyktes svært godt med signeringene denne sesongen. Keeper Nicholas Hagen (Guatemala) og Sam Rogers (USA) har kommet inn og styrket et allerede solid lag.
Målvakten og midtstopperen har spilt 14 seriekamper, holdt nullen i åtte av dem og sluppet inn bare syv mål så langt.
– Sam har løftet oss enormt og er en klassespiller. Rett og slett meget god. Det samme er Nicholas. Vi hadde en god keeper i (Julian) Faye Lund, men det er klart at han har bidratt sterkt, sammen med en god del andre spillere som holder et høyt nivå der fra før. Men vi traff godt, sier Olsen, som bekrefter at de fortsatt er i dialog med Rogers og har et godt håp om å gjøre avtalen permanent etter opprykket.
– Hvor mange nye spillere bør og må dere ha inn?
– Det må vi bare se på. Vi er veldig komfortable med den troppen vi har, og gleder oss til å se veldig mange av dem i Eliteserien. Når vi er så solide i OBOS-ligaen, fortjener mange muligheten, sier Olsen og fortsetter:
– Vi skal bygge på det laget vi har, gjøre det litt sterkere. Jeg har sett andre spekulere i at det ikke blir mange i den elleveren som spiller Eliteserie for oss, og det er helt feil. Vi skal fornye oss, men mange av dem skal spille neste sesong.
Både Olsen selv, Kjetil Rekdal og assistenttrener Geir Frigård har kontrakt i en sesong til. Det er allerede blitt spørsmål rundt nye avtaler.
– Det har vi et avslappet forhold til, vi har kontrakt neste år og en ro rundt det. Det er litt opp til klubben og styret, men for meg som sportssjef har jeg selvfølgelig en ambisjon om å beholde Kjetil og Geir videre.
(Artikkelen fortsetter under):

Daglig leder med klar tale: – Norges beste trener

Mye penger i potten

Da Olsen selv var med å rykke opp til Eliteserien som spiller i klubben, med Ståle Solbakken som sjef i 2003, ble det en enorm markering i Hamars gater da bussen med laget kom tilbake fra bortekampen i Alta.
– Jeg tror nok det blir litt roligere nå. Vi får heller vente til sesongen er over. Trenerteamet, klubben og alle er opptatte av å fullføre ordentlig. Vi har stor respekt for dem som kjemper i bunnen og reiser til Stjørdal for å vinne. Vi har en klar ambisjon om å vinne de to siste kampene etter det også.
I stedet ser han for seg en større markering etter hjemmekampen mot Fredrikstad.
– Det blir en fantastisk morsom hjemmekamp. Fredrikstad har sikkert alt å spille for og vi forhåpentlig ikke så mye, men en fantastisk ramme med masse folk i en sesong som har vært helt vanvittig for oss, er motivasjon i seg selv til å vise oss fra vår beste side og fullføre skikkelig.
I tillegg er det om lag 400.000 kroner forskjell i plasseringspenger på å bli nummer en og to på tabellen.
– Det er stor forskjell og klart det spiller inn.
– Det er en god spiller det, hvis Bent Svele (daglig leder) putter de pengene til det?
– Ja, det er det, men kjenner jeg ham rett gjør han nok ikke det, gliser Olsen.
PS! Etter at dette intervjuet ble gjort melder likevel klubben at det blir mulig å møte spillerbussen til en markering på torget når den kommer tilbake fra Stjørdal rundt midnatt lørdag kveld, skriver HA.

Bli med på innsiden hos serielederen: HamKam-spesial

OBOS-ligaen
Tjelmeland om Starten: – Som uttalelsene til Jonsson: Høyt og lavt
7 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Disse tre kan bli Årets gjennombrudd i OBOS-ligaen
21 TIMER SIDEN