Roar Vikvang og Stjørdals-Blink skiller lag. Det melder klubben på Twitter tirsdag kveld.
OBOS-ligaen
Ville først ikke ta i klubben – brøt tapsrekken på første forsøk
16/10/2021 PÅ 15:09
Denne høsten har Vikvang kombinert jobben som A-lagstrener i Stjørdals-Blink med sjefsjobben i Rosenborgs SalMar-akademi, der han startet 1. oktober. Planen var at Vikvang skulle fortsette i trenerjobben ut sesongen, men nå er det altså klart at slutter som Blink-trener like før de to siste kampene.
– Jeg og resten av administrasjonen hadde en prat i 16-tiden i dag, der vi konkluderte med at det var best at vi skilte lag nå. Jeg fikk høre litt om hvordan spillegruppa har opplevd den siste tiden, og det har ikke vært så lett for dem. Det har vært et krevende år, og nå så klubben et behov for å få inn en ny energi i spillergruppa, og da endte vi på denne løsningen, sier Roar Vikvang til Eurosport.
Den avgåtte Stjørdals-Blink-treneren innrømmer at han mer enn gjerne ønsket å fullføre sesongen, men har full forståelse for avgjørelsen.
– Jeg hadde selvfølgelig et ønske om å fullføre sesongen, men slik blir det ikke. Jeg har hele tiden hatt en ambisjon om å utvikle laget, og det føler jeg at jeg har fått til i disse to årene. Jeg er veldig stolt og godt fornøyd med det jeg har fått til, og bærer ikke noe nag overfor noen, fortsetter han.

– Et veldig krevende år

Roar Vikvang legger ikke skjul på at sesongen 2020 har vært utfordrende for alle og enhver i Stjørdals-Blink.
– Dette året har vært veldig krevende. Det er ekstra tøft for oss som er semiprofesjonelle, og som har hatt jobber og studier ved siden av fotballen. Etter hvert gikk vi inn i en periode av sesongen der vi ble tappet for energi, og det var tydelig at hele gjengen begynte å bli ordentlig sliten. Jeg har sett at det ikke har gnistret i øynene tl spillerne på samme måte som før, forteller Vikvang til Eurosport.
– Vi har prøvd ulike metoder for å se om vi klarte å snu trenden, men det har ikke hjulpet veldig. Tror kanskje det at jeg forlater nå kan gi en ny energi inn i gruppa, legger han til.
Blink ligger foreløpig på 14. plass før de to siste og avgjørende kampene i OBOS-ligaen. Laget fra Trøndelag møter Strømmen og Jerv i de to siste kampene – begge på bortebane.

– Jeg tror ikke alle forstår hvor tøft det har vært

Roar Vikvang ønsker samtidig å skryte av spillergruppa.
– Spillerne har stått braskt og bram ved min side gjennom en svært krevende sesong. Jeg tror ikke alle forstår hvor tøft det har vært for klubber som oss, og jeg er i den forbindelse veldig imponert over spillerne. Det har ikke vært noe konflikt og jeg føler ikke at vi har noe uoppgjort, sier trønderen.
– Jeg kommer til å komme på sesongavslutningen med et smil om munnen, legger Vikvang til.
52-åringen kommer nå til å ha fullt fokus på jobben som sjef for SalMar-akademiet til Rosenborg, men først noen etterlengtede feriedager.
– Har vel ikke hatt en eneste feriedag dette året. Det nærmeste er vel borteturene i OBOS-ligaen, så det skal bli godt med en feriedag eller to nå, forteller Roar Vikvang.
OBOS-ligaen
Får drømmetreff: – God kandidat til årets mål
16/10/2021 PÅ 13:39
OBOS-ligaen
Hevder Ingebrigtsen er nær ny fotballjobb i Bergen
23/09/2021 PÅ 12:50