Lørdag kom Norges Fotballforbund med en viktig melding til alle toppfotballklubber i Oslo-regionen, der det ble klart at planlagte fellestreninger og treningskamper ikke kan gjennomføres.
– Vi avlyste treningen vår i dag tidlig, så vi var faktisk litt i forkant. Vi skjønte at det kunne gå mot dette og at vi også sannsynligvis måtte vente litt. Så vi valgte å droppe den og venter på info fra NFF, sier KFUM-trener Jørgen Isnes til Eurosport.
OBOS-ligaen
Ville betale for matchballen han ble nektet etter hat trick – nå får han den i posten
06/04/2022 PÅ 09:38
På herresiden er det dem, divisjonskollega Grorud og Vålerenga som faller inn under bestemmelsene på toppsiden.
Det gjelder frem til og med 31. januar.
– Jeg tror at vi generelt i samfunnet må komme oss dit at vi tar noen skippertak over noen uker, og prøver å komme oss på beina igjen. Det er det viktigste nå. Oppkjøringa er lang nok som den er, og vi var delvis gjennom dette i 2020, så treningsopplegg er nok ganske på plass hos oss, mener Kåffa-treneren.

Annerledes jul

Selve fotballdelen av det tar han med stor ro.
– Men det er synd å se at deler av resten av samfunnet ikke alltid gjør det de skal, når det er køer opp til marka, fulle T-baner, lange polkøer. Det er mange andre ting å rette fokus på, og så må vi i fotballen ta det vi kan.
I Oslo-området var det ny nedstengning av det meste lørdag, og bildene av køer til for eksempel Vinmonopolet i utkanten av hovedstaden lot ikke vente på seg.
– Er det ikke litt slik vi er, da? Et litt egoistisk samfunn der mange setter seg selv i førersetet på hvordan ting skal være. Det vil alltid være ulike interesser og mange som vil være først i køen. Men det viktigste nå er at alle blir enige om at vi må bli kvitt pandemien, får i gang nok vaksiner og så videre. Jeg er mer opptatt av hva vi i Kåffa kan gjøre for å bidra.
Likevel innrømmer han at han lar seg frustrere og at han blir litt oppgitt av å følge med på det som skjer i samfunnet nå.
– Ja, jeg blir litt oppgitt, for eksempel av det jeg nevnte. Når reglene er såpass klare på avstand og antall kontakter og så videre ... om alle hadde holdt seg til det, hadde vi sannsynligvis hatt bedre tall. Men så sitter ikke jeg på tall på hvor smitten kommer fra.
Selv har han to foreldre han ikke har vært hjemme hos på et halvt år. Moren og faren i 70-årene er i risikosonen og lever ganske strengt, som han kaller det. Det betyr blant annet at det ble en annerledes julefeiring.
– Dette var første jula uten min mor og far. De hadde julaften alene, og det var noe de hadde bestemt seg for sammen med resten av familien. Da er det litt kjedelig at ikke alle forholder seg til det som blir poengtert gang på gang av Nakstad & Co.

Liten justering

Han opplever det som sagt ikke som noe stort tema at de som klubb ikke kan trene normalt på noen uker rent sportslig sett.
– Fotballen var jo et lyspunkt i hverdagen, da det var relativt lukket. For fotballens del tror jeg ikke et par uker nå gjør så mye for hvordan vi ser ut i april. Det er en liten justering, og så trener gutta. Slik tror jeg VIF og Grorud og alle lagene som ikke får trent føler det også. Så vår vi se om det blir en nasjonal greie.
For at det skal være noe stort konkurransefortrinn for andre klubber utenfor regionen med noen uker ekstra trening, vil han ikke være med på.
– Jeg er ikke stresset over en uke eller to, eller hva det blir. Fokus får være på hva som er bra for Oslo og omegn med tanke på smittetall, og så gjør vi det som trengs.
Stallen på 19-20 mann på kontrakt tett etter jul, er ifølge rekordstor til klubben å være. Samtidig skal de ha inn to-tre mann til, og han håper og tror at det også kan dreie seg om trioen som var på utgående i Robin Rasch, Bilal Njie og Stian Sortevik. Der vil trolig den kommende uken gi flere svar.
I mellomtiden må Isnes i likhet med resten av Oslo holde seg inne.
– Det går bra, det er fotball på TV, så det er null problem, gliser KFUM-treneren.

KFUM-treneren om den lokale profilen: – Vil være klubb nummer to i Oslo

OBOS-ligaen
Dansk-norsk forsvarsspiller vender hjem – tilbake i barndomsklubben
14/03/2022 PÅ 10:56
OBOS-ligaen
Alt var mørkt etter marerittbeskjed – så kom den sjokkerende gladmeldingen
14/03/2022 PÅ 05:53