Ranheim - Åsane 4-1
Ranheim-spiss Ole Christian Sæter gjorde kort prosess i den første omgangen mot Åsane. Først satt 24-åringen inn kampens første scoring fra straffemerket, før Sæter igjen var sist på ballen og doblet hjemmelagets ledelse åtte minutter senere.
OBOS-ligaen
Ville betale for matchballen han ble nektet etter hat trick – nå får han den i posten
06/04/2022 PÅ 09:38
Til tross for at Åsane presset og presset gjennom store deler av den første omgangen, var det altså Ranheim som gikk inn i garderoben med en 2-0-ledelse.
– Vi har vært svært effektive denne omgangen, sa tomålsscorer Sæter etter de første 45 minuttene.
Ole Christian Sæter skulle fortsette der han slapp i den første omgangen, for – til tross for en tidlig Åsane-scoring signert Eirik Wollen Steen – var dette Sæters drømmedag i Ranheimsfjæra. Tre mål og hat trick fra spissen ordnet en solid 3-1-ledelse. Ivar Sollie Rønning pyntet på resultatet for Svein Maalens gutter, og lagene kunne dermed forlate kunstgresset med 4-1 på tavla.
Dermed lever fortsatt Eliteserie-drømmen for Ranheim, men først er det Sogndal som må slås 22. desember. Vinneren i den kampen møter laget som ender på 14. plass i Eliteserien.

Flere store Åsane-sjanser

Kampen på Extra Arena kunne derimot ha endt med et helt annet utfall, for Åsane var svært nære på å sjokkere hjemmelaget i den første omgangen. Ranheim, som kun hadde vunnet en kamp på de siste elleve i OBOS-ligaen, lot Åsane komme til en rekke sjanser Extra Arena i innledningen. Allerede etter ni minutters spilt traff Håkon Lorentzen tverrliggeren, før også Kristoffer Larsen kom til en svært stor sjanse foran målet til Even Barli.
En fartsfylt åpning av Åsane resulterte derimot ikke i noen nettkjenninger, og det var altså Ranheim som kunne juble for straffescoring etter drøye halvspilt omgang. Se straffesituasjonen nederst i saken.
– Klart jeg er skuffa nå. Vi taper 4-1, men vi hadde muligheten i dag. Nå sitter jeg egentlig bare med en tom følelse, men vi får bare nyte at ci har spilt bra i år, sa en skuffet Kristoffer Valsvik til Eurosport etter kampslutt.
Også trener Morten Røssland mente at 4-1 ikke helt gjenspeilte kampen som utspilte seg i Ranheimsfjæra.
– Dette var ikke en 4-1-kamp, rett og slett. Det er bittert akkurat nå, det er ikke noe å legge skjul på, uttalte årets trener i OBOS-ligaen etter kampen.
– Det at vi har spilt fem kamper på tolv dager slår ut gjennom kampen. Det blir unaturlig å ikke snakke om det, for det får stor påvirkning til slutt. Men først og fremst er jeg veldig stolt av det laget presterer, både i dag og gjennom hele 2020-sesongen, fortsatte han.

Sogndal neste Ranheim-hinder

Etter å ha slått Raufoss i den første playoff-kampen, ble altså Ranheim for sterke på bortebane. For de blåkledde sin del venter nå Sogndal i neste hinder, der det skal bestemmes hvem som møter enten Mjøndalen, Start eller Strømsgodset fra Eliteserien.
– Alt kan skje mot Sogndal. Vi vet at vi kan vinne den kampen, sa en optimistisk Sæter til Eurosport.
Sogndal-Ranheim kan du se tirsdag fra klokken 12:45 på Eurosport Norge og Dplay.
Se straffesituasjonen her.

Playoff-drama: Her får Ranheim straffe etter voldsomt Åsane-press

OBOS-ligaen
Dansk-norsk forsvarsspiller vender hjem – tilbake i barndomsklubben
14/03/2022 PÅ 10:56
OBOS-ligaen
Alt var mørkt etter marerittbeskjed – så kom den sjokkerende gladmeldingen
14/03/2022 PÅ 05:53