Oppdatert 17/08/2020 klokken 21:20 GMT+2

Lillestrøm reddet ett poeng hjemme mot Raufoss. I tillegg gikk både nummer én og to i OBOS-ligaen på tap.

Fredrik Krogstad

Lillestrøm - Raufoss 2-2
Kanarifansen hadde nok håp om å se at laget sitt kjempe i toppen fra første avspark i OBOS-ligaen denne sesongen, men det har ikke skjedd. En svært variabel sesongstart hadde gitt kun tre seiere før oppgjøret mot Raufoss. Sist endte det med kun ett poeng mot Ull/Kisa etter at LSK ledet 2-1. Raufoss var imidlertid nede blant bunnlagene før kampstart, så lite annet enn hjemmeseier ville være godt nok for LSK på Åråsen.
Men mot Raufoss ble det alt annet enn enkelt å komme tilbake på vinnersporet. Kun kvarteret var spilt da Kristoffer Nesso spurtet inn i LSKs straffefelt. Der gikk han i bakken etter å forsøkt å passere Tobias Salquist, som gikk ned på kne i fortvilelse da dommeren pekte på straffemerket. Marius Svanberg Alm var sikker fra 11-meteren.
Kun minutter etterpå var det imidlertid LSKs tur til å få straffe, da en av hjemmelagets spillere ble løpt ned. Torbjørn Kallevåg ekspederte den sikkert i hjørnet.
I annenomgang skulle Raufoss-keeper Ole Kristian Lauvli havne i fokus. LSK løftet ballen frem. Thomas Lehne Olsen nådde den først, men Raufoss-forsvaret ville nok hatt grei kontroll. Likevel valgte Lauvli å ruse ut og satse alt i duellen. Han endte opp med å kun ta LSK-angriperen. Dermed valgte dommeren å vise ham ut.
Se hvordan Fotball Direkte-studioet reagerte på situasjonen. Saken fortsetter under videoen.

Keeperens gigatabbe får studio til å fortvile: – Han er himmel eller helvete

LSK håpet nok å dra fordel av å være én mann mer, men det var Raufoss som på sjokkerende vis skulle ta ledelsen. Bortelaget kontret og en upresset Matias Belli Moldskred fikk løfte ballen inn på Gard Simenstads pannebrask. 2-1 til Raufoss. LSKs svake forsvarsspill fikk ekspert Joacim Jonsson til å tenne i Fotball Direkte-studioet.
– Det der er så er så dårlig stopperspill. Se på Marius Amundsen. Han ser seg rundt én-to ganger. Det er dårlig backspill av Simen Kind Mikalsen og, sa Jonsson og fortsatte:
– De er én mann mer og ingen er i nærheten. Det er så dårlig. Det er elendig og ræva forsvarsspill av Lillestrøm, sa Jonsson, som ikke kunne begripe hvordan de gulsvarte forsvarte seg.
Men LSK skulle få utligningen. Et godt innlegg fant Lehne Olsen fem minutter før full tid. Han gjorde ingen feil på åpent mål.
2-2 og ett poeng var imidlertid langt fra godt nok for et LSK-lag med langt større ambisjoner enn å ligge på nedre halvdel.
– Jeg synes ikke vi får det til å flyte skikkelig i dag heller. Vi har vel to og en halv sjanse imot og slipper inn et par. Da blir det vanskelig. Vi produserer brukbart i annenomgang, men det vil seg ikke nok. Vi må jo være mer effektive, men det er hele hele grunnspillet med tanke på å drive kampen som vi ikke gjør godt nok, sa LSK-trener Geir Bakke til Eurosport.no etter kampslutt.
– Jeg er litt tom nå. Vi er ikke gode nok i den avgjørende fasen i spillet. Da fortjener vi ikke mer, sa Thomas Lehne Olsen.
Se høydepunktene fra kampen her. Saken fortsetter under videoen.

Se høydepunktene: Lillestrøm nær hjemmesmell mot Raufoss

Ranheim-smell i toppkampen

Sogndal - Ranheim 4-0
På Fosshaugane Campus fikk de oppmøtte se et aldri så lite toppoppgjør, men mandag kveld var det til tider klasseforskjell på de to lagene.
Ranheim ville beholde annenplassen uansett utfall mot Sogndal, men vertene kunne altså krype opp i ryggen på dem med seier.
Og hjemmelaget fikk en drømmestart med Tomas Totlands scoring etter bare 40 sekunders spill. Drøye 27 minutter senere slo Daniel Eid inn i Ranheim-boksen. Der raget Kristoffer Hoven høyest og doblet med det Sogndal-ledelsen.
Sogndal skulle gjøre vondt verre for trønderne. Ranheim fikk blokkert en avslutning på streken, men Alioune Ndour var først på returen og stanget inn 3-0.
– Det er et Ranheim-lag i store problemer. Se på dette forsvarsspillet! utbrøt Eurosport-kommentator Petter Bø Tosterud i Fotball Direkte-studioet.
Serietoeren ble rett og slett overkjørt før pause.
Sogndal ga seg heller ikke med tre. Hoven la på til 4-0 med dagens andre, like før slutt.
En skikkelig bortesmell betyr at Ranheim kun er to poeng foran Sogndal i kampen om den viktige annenplassen, som gir direkte opprykk.
Se høydepunkter fra kampen her. Saken fortsetter under videoen.

Se hvordan Sogndal smadret Ranheim i toppkampen

Ingen TIL-opptur

Jerv - Tromsø 1-0
TIL hadde hatt en perfekt sesongstart, helt til laget reiste mot nyopprykkede Grorud sist. Da imponerte årets overraskelseslag og slo «Gutan» 2-0.
Dermed var bortemøtet mot Jerv første mulighet til å slå tilbake for Gaute Helstrups mannskap. Det var imidlertid Jerv som startet best, da Simon Larsen sendte sørlendingene i føringen etter 19 minutter.
Like før pause satte Eric Kitolano fart mot Jerv-målet, men gikk i bakken inne i 16-meteren etter press fra Jerv-stopper Espen Knudsen. Dommeren vinket spillet videre.
Og TIL klarte aldri å bryte ned det solide Jerv-forsvaret. Dermed endte det med tap nummer to på rad for serielederen.
Sogndals seier mot Ranheim i tillegg til TIL-tapet betyr at det tetner seg til i toppen.

Slik endte resten av kampene:

HamKam-Grorud 1-1, Strømmen-Øygarden 2-2, Ull/Kisa-Stjørdals-Blink 2-1, Åsane-Sandnes Ulf 4-1