• OBOS-ligaen ruller videre søndag. Fra og med klokken 13:00 kan du få med deg åtte kamper fra Norges nest øverste divisjon direkte på Dplay. Sikre deg tilgang her!
Det har vært et fotballår en mildt sagt kommer til å huske i flere tiår framover. Ikke bare har koronasituasjonen og ulike smitteverntiltak gjort sesongen ekstra minnerik, det har også vært svært høyt nivå på det som har foregått på de ulike arenaene rundt omkring i det ganske land.
I Eliteserien har det meste handlet om sensasjonen Bodø/Glimt og deres ferd mot å bli det første nordnorske laget som vinner Norges øverste divisjon. I tillegg er det, i skrivende stund, svært jevnt i både bunnstriden og i medaljekampen. Et spørsmål som «Hvem rykker ned fra Eliteserien?» er vel så spennende som spørsmålet om hvem som kaprer opprykksplassene i OBOS-ligaen.
OBOS-ligaen
Ville betale for matchballen han ble nektet etter hat trick – nå får han den i posten
06/04/2022 PÅ 09:38
For det er nettopp i OBOS-ligaen at den mest uforutsigbare fotballen spilles, iallfall ifølge Eurosports OBOS-ligaeksperter. Ikke bare er det ekstremt jevnt i landets nest øverste divisjon etter 26 spilte runder – det florerer også av spennende talenter og spillere med Eliteserie-potensiale.

– Mer oppmerksomhet rundt OBOS-ligaen

Det er nettopp dette potensiale Eurosports eksperter Joacim Jonsson og Amund Lutnæs nå har gjort et aldri så lite dypdykk i.
OBOS-ligaekspertene fikk under lørdagens Fotball Direkte: OBOS-ligaen i oppgave å sette sammen hver sine topp fem-lister over OBOS-spillere som Eliteserie-klubber burde kjøpe innen utgangen av 2021-sesongen.
– Det er flere OBOS-spillere enn aldri før som er interessante for Eliteserie-klubber. Det er jeg helt sikker på. Det er mer snakk om OBOS-ligaen, spillerne blir «hypet» mer opp i år og det er mye mer oppmerksomhet rundt alt i ligaen, uttalte Eurosports ekspert Joacim Jonsson like før de to listene ble offentliggjort.
Verdt å merke seg er at både Lutnæs og Jonsson har droppet Tromsø- og Lillestrøm-spillere på sine lister, ettersom begge tror at disse lagene spiller i Eliteserien neste år.

Topper listen med tidligere RBK-spiller

Ekspertkollega Amund Lutnæs var først ut med sin liste under lørdagens sending, og det var tydelig at de to ekspertene har hatt litt ulike kriterier i sitt valg av spillere. For idet Lutnæs’ liste dukket opp på skjermen, gjemte ekspertkollega Joacim Jonsson seg godt ned i PC-skjermen.
– Der forsvant Joacim, utbrøt programleder Eirik Fure med et smil.
Amund Lutnæs gikk nemlig for en svært rutinert femmer på sin liste, der spillere som både tidligere Vålerenga- Strømsgodset- og Brann-spiller Marcus Pedersen er med, samt den 29 år gamle Ranheim-spilleren Erik Tønne.
Se topp fem-listen til Amund Lutnæs her:
1Igoh OgbuSogndal
2Marcus PedersenHamKam
3Erik TønneRanheim
4Riffi MandandaKongsvinger
5Sander Kartum Stjørdals-Blink
Øverst på listen troner tidligere Rosenborg-stopper Igoh Ogbu, som trønderne solgte til Sogndal tidligere denne sommeren.
– Min mann på topp er selvsagt Igoh Ogbu. Jeg kan ikke fatte og begripe hvorfor Rosenborg solgte ham til Sogndal. Ogbu er en kjempegod OBOS-stopper, som helt klart er og god nok for Eliteserien. Han sitter på en kontrakt ut 2022, så han kan fort bli en dyr mann, fastslo Lutnæs under lørdagens sending.
OBOS-ligaeksperten drar også fram en floskel av en sammenligning når han skal beskrive nummer tre på topp fem-listen.
– Erik Tønne har rett og slett levert en helt makaløs sesong. Han er litt som en god vin – han blir bare bedre og bedre, fortsatte Lutnæs.
Se presentasjonen av Amund Lutnæs sin liste her:

Gjemmer seg i frustrasjon etter kollegaens topp fem-liste

– Her gir jeg noen klubber en hjelpende hånd

Ekspertkollega Joacim Jonsson kom seg kjapt ut fra gjemmestedet ved PC-skjermen, og benyttet sjansen til å sende flere stikk i retning Amund Lutnæs og hans liste.
– De spillerne som er på Amunds liste er for gamle, og det er altfor mange selvfølgeligheter, sa Jonsson.
– Jeg har tatt med spillere som jeg mistenker at folk flest ikke har kontroll på, la svensken til.
For, som programleder Eirik Fure poengterte i sending, hadde de to ekspertene kun én lik spiller på sine lister, nemlig Stjørdals-Blinks Sander Kartum.
– Sander Kartum spiller i Eliteserien neste år, det er jeg helt sikker på, sa en tydelig Joacim Jonsson før han fortsatte å dreie ut om resten av spillerne på topp fem-listen.
Se topp fem listen til Joacim Jonsson her:
1Sander KartumStjørdals-Blink
2Solomon OwusuRaufoss
3Emil BreivikRaufoss
4Hasan KuruçayStrømmen
5Vetle SkjærvikHamKam
I motsetning til Amund Lutnæs har Joacim Jonsson valgt ut fem spillere som muligens ikke er det mest kjente for den gemene hop. For mens Sander Kartum er selvskreven på begge lister, har «Jokke» valgt å ta med Raufoss-duoen Solomon Owusu og Emil Breivik (på lån fra Molde).
I tillegg har eksperten tatt med Strømmen-spiller Hasan Kuruçay, som har vist at han innehar en voldsom x-faktor, samt «sensasjonen» Vetle Skjærvik i HamKam.
– Skjærvik kom som sentral midtbanespiller i 4. divisjon (i Lillehammer) til fast stopper for HamKam i OBOS-ligaen. Her har han gjort sakene sine meget bra, og har virkelig tatt OBOS med storm i 2020, forklarte Jonsson.
I all ydmykhet kommer eksperten med en siste kommentar om sin liste:
– Her gir jeg noen Eliteserie-klubber en hjelpende hånd, fastlo Jonsson.
Se presentasjonen av «Jokke» sin liste her:

Ekspertens topp fem-liste i OBOS-ligaen: – Han spiller i Eliteserien neste år

OBOS-ligaen
Dansk-norsk forsvarsspiller vender hjem – tilbake i barndomsklubben
14/03/2022 PÅ 10:56
OBOS-ligaen
Alt var mørkt etter marerittbeskjed – så kom den sjokkerende gladmeldingen
14/03/2022 PÅ 05:53