Torbjørn Kallevåg overrasket mange da han 28. mai tok turen over fjellet og signerte en avtale med Lillestrøm.
Midtbanekrigeren fra Bømlo var linket til både Mjøndalen og Bodø/Glimt i Eliteserien, men valgte altså å ta turen ned for å bli med på prosjektet til den nye trenerduoen Geir Bakke og Petter Myhre i LSK.
Eliteserien
Voldsom temperatur på Åråsen – LSK-spiller så rødt
16/10/2021 PÅ 18:22
– Jeg kommer hit for å bidra mest mulig. Når jeg først fikk muligheten her, så tenkte jeg bare "shit og". Det å få lov til å være med på en opptur her – forhåpentligvis – var det som trigget meg. Derfor er jeg her, forteller Kallevåg til Eurosport.

– Et enkelt valg

På spørsmål om hvorfor han valgte å dra videre fra FK Haugesund, svarer 26-åringen at han ønsket fornyelse.
– Jeg havnet kanskje litt i et spor i Haugesund. Følte at jeg var i samme posisjon som jeg har vært i de siste årene, så det å komme hit og bidra tror jeg kan bli bra for meg, svarer den nye Lillestrøm-spilleren, som har lagt bak seg 47 seriekamper med FKH de siste to sesongene.
– Hvilke vurderinger gjorde du da valget endte på Lillestrøm?
– Vurderingene var på det rent sportslige og hvor jeg kunne bidra mest mulig med de kvalitetene jeg har. Etter gode samtaler med Geir (Bakke journ. anm) og Simon (Mesfin journ. anm) ble det etterhvert et enkelt valg, svarer Kallevåg.

– Må ha et tenningsnivå

– Hva slags spiller er det Lillestrøm får i deg?
– De får en rolig og sindig fyr. I fjor pådro jeg meg to røde kort, så må holde meg litt mer i skinnet i år, smiler han.
– Hva skjer hos Kallevåg når det renner over?
– Da bare koker det - det er bare sånn jeg er. Samtidig er jeg gjerne på mitt beste når jeg er litt fyrt, så jeg tror det blir bra i år. Jeg må ha et tenningsnivå der, men forhåpentligvis bikker det ikke over altfor mye i år, svarer Kallevåg.
  • Har du husket å registrere lag til Eliteserien Fantasy? Gjør det her!

Ser for seg en framtid på Åråsen

Mannen fra Bømlo har kun signert en avtale ut 2020-sesongen, men utelukker ikke av tilværelsen på østlandet forlenges.
– Vi har blitt enige at om begge parter er fornøyde, så er intensjonen at jeg blir med videre. Jeg ser for meg at jeg blir her en stund, innrømmer Kallevåg.
Med Ifeanyi Mathew på utgående kontrakt, har Lillestrøm sett seg om etter en ny mann på midtbanen. Sportssjef i Lillestrøm Simon Mesfin er tydelig på at Mathew og Kallevåg ikke er like spillere, men at det var avgjørende å få inn en spiller som kunne bekle noen av de samme rollene.
– Det var viktig for oss å få inn en ny spiller i midtbaneleddet, og derfor er vi fornøyde med å ha sikret oss Kallevåg, sier Mesfin til Eurosport.
Lillestrøms nye midtbanemann ser fram til å spille sammen med Mathew, før nigerianeren forlater Åråsen i sommer.
– Vi skal komplimentere hverandre og bidra til at Lillestrøm scorer mye mål i den kommende sesongen, forteller en optimistisk Kallevåg.
Eliteserien
Positiv dialog mellom LSK og Åsen: – Det er egentlig ikke rakettforskning
15/10/2021 PÅ 15:23
Eliteserien
Brennhet Lehne Olsen: Dette har ikke LSK klart siden 2006 og Rösler
18/09/2021 PÅ 17:57