– Opprykk er et klokkeklart mål denne sesongen, sier Bakke, men legger til at det er flere ting som er viktig Lillestrøm som klubb de neste årene.
– Vi må ikke begynne med å skape forventninger, men puste med magen og gjøre ting i riktig rekkefølge, sier han.
OBOS-ligaen
Legger opp og blir sportsjournalist: – Det frister mye mer for meg
I GÅR PÅ 12:33

Et slagkraftig lag

Med Petter Myhre, Arild Sungodt og Frode Kippe i trenerteamet går Bakke inn i en spennende tid. Etter flere sesonger der det meste har handlet om kampen for tilværelsen, mener den nye hovedtreneren at det er på tide å bygge et slagkraftig lag på Åråsen.
– Vi må være gode på spillerutvikling. Så lenge det kommer spillere fra egne rekker, slipper vi som klubb å bruke penger på de spillerne som skal være «hverdagsspillere», og etter hvert utvikle seg til å bli «elleverspillere», sier treneren.
Bakke mener klubben må utvikle seg slik at de holder tritt med hva som kreves for å drifte et Eliteserie-lag.
– Det drives godt her og ting blir gjort i riktig rekkefølge, men klubben må fortsette å utvikle seg. Det hjelper ikke å rykke opp med et lag som har blant de laveste budsjettene i Eliteserien. Vi må ha større ambisjoner enn som så.

God dekning i hver posisjon

Bakke synes at han besitter en god og sammensatt stall i Lillestrøm, som har en blanding av unge talenter og viktig rutine.
– Det fungerer veldig bra. Vi har god dekning i hver posisjon, og en fin miks av rutinerte og unge spillere. Det skaper en sunn konkurranse på trening, og gir oss muligheten til å kjøre ordentlige økter, sier han.
Likevel innrømmer han at det alltid er rom for forsterkninger.
– Stort sett er jeg veldig fornøyd med stallen, selv om man alltid ser noe som kunne vært mer homogent. Sånn er det alltid.

– Vi skal tørre å angripe

For første gang siden 1974 skal Lillestrøm Sportsklubb spille fotball på nest øverste nivå i Norge. Det byr både på utfordringer og muligheter for Bakkes mannskap.
– Hva kan vi forvente av Lillestrøm når sesongen sparkes i gang i April?
– Det er alltid vanskelig å si. Vi skal være et lag som jobber hardt, og vi skal tørre å gå i angrep. Vi må forvente en litt annen type fotball, der vi forhåpentligvis har ballen mer enn LSK har vært vant med de siste årene. Vi må nok håndtere kamper der vi spiller mot etablert forsvar. Også vet vi at det er en liga som er tøff i forhold til dødballer, det skal vi være forberedt på, sier Bakke.
Lillestrøm sesongåpner borte mot HamKam den 5. april. Allerede to måneder før kampen er det solgt 1.400 billetter til Kanari-fansen.
Sett denne?

Mesfin om spiss på besøk, mulig finsk signering og LSKs overgangsvindu

OBOS-ligaen
Utnytter keeperens bærtur – punkterer kampen med sitt andre mål
I GÅR PÅ 15:07
OBOS-ligaen
Åsane ble ydmyket av Aalesund - se høydepunkter
18/09/2021 PÅ 19:23