Ull/Kisa - Tromsø 0-7
Tromsø hadde ambisjoner om å ta tilbake serieledelsen borte mot Kisa, og regelrett smadret det stakkars hjemmelaget.
OBOS-ligaen
Har startet snuoperasjonen: – En ivrig bergenser er aldri feil
14/10/2021 PÅ 07:53
For i det 19. minutt kunne Gaute Helstrup og hans gutter slippe jubelen løs. En av drøssevis av crossere over mot Mikael Norø Ingebrigtsen på venstresiden ga uttelling, da han tok den med seg inn foran mål og sikret ledelse og i det øyeblikket også gjenerobret tabelltopp.
Om lag ti minutter senere kunne de gjenta jubelrunden. En ny ball fant Norø Ingebrigtsen på venstresiden, og han spilte videre til Kent-Are Antonsen som ladet kanonen. Kula forsvant inn i nettmaskene fra hans venstrefot.
Så begynte showet fra den hjemvendte spisshelten. Runar Espejord ble etter nedrykkssesongen i fjor solgt til nederlandske Heerenveen, men har slitt med å spille seg til fast plass. Nylig ble han klar for gamleklubben på lån ut sesongen.
For Tromsø fløy høyt på Jessheim, på banen like ved Gardermoen. I det 31. minutt rundet Espejord keeper Hagerup med et par lekne touch og badet inn 3-0-scoringen, før han bare tre minutter senere doblet egen målkonto i comebacket.
Eric Kitolano, som også serverte spissmakkeren på den forrige scoringen, utnyttet enorme rom i Kisas bakre rekker, lurte Morten Sundli og slo en pasning på tvers til Espejord som banket ballen i nærmeste hjørne
– Det var OK kasser. Jeg kjenner jeg er litt tung i ræva ennå. Så det var godt å komme i gang, i hvert fall, sier Espejord nøkternt til Eurosport.
24-åringen fikk hvile i den andre omgangen.
Nevnte Sundli var naturligvis ikke spesielt fornøyd i pausen.
– Det er topp mot bunn i klassisk stil. Når vi ikke er på vårt beste slipper vi inn fryktelig enkle mål. Det skjærer i sjela for en forsvarsspiller.
(Artikkelen fortsetter under intervjuet med Christian Aas):

Knallhard melding fra kapteinen – avviser trenerfokus etter 0-7

Kisa-trener Trond Fredriksen hevet nok stemmen i pausen.
– Det handler om å stå sammen om det vi opplever utpå her. Vi springer jo rundt som elleve ville høns i presset, og blir spilt gjennom gang på gang på gang, kommenterte han.
Men vondt ble til verre for hjemmelaget. Tidligere Ull/Kisa-spiller Kitolano fortsatte å herje med Sundli. For midtstopperen var fremme med foten og felte den hurtige, gode angriperen og laget dermed straffe. Den tok Kitolano selv og sørget for 5-0 allerede ti minutter ut i omgang to.
Med drøye ti minutter igjen av ordinær tid gjorde også Ingebrigtsen seg til tomålsccorer, da han fikk trampe gjennom og dundre inn en kanonkule bak Stefan Hagerup.
Ingebrigtsen ville imidlertid ikke nøye seg med det, for etter en fin flikk fra Magnus Andersen kronet han en flott kamp med hat trick, da han satte inn 7-0.
– Jeg er ikke så vant til å vinne 7-0. Men det er gøy å se at vi klarer å være så farlige. «Kito» gjør det utrolig bra der, på begge målene egentlig. Det er nesten så vi kan kalle det gratismål, sier Espejord til Eurosport.
– Men jeg må faktisk bare hylle Mikael her et lite sekund. Den intensiteten og det trykket han har i dag, det har jeg ikke sett av ham før. Det var søkke imponerende, legger han til.
(Dette sa Trond Fredriksen, artikkelen fortsetter under):

Fredriksen kritisk etter ydmykelsen: – Ikke i nærheten

Ingebrigtsen mener det ser bra ut nå.
– Vi har gode spillere overalt nå, og det er god konkurranse på laget. Jeg kan ikke huske sist jeg scoret hat trick, så det er artig, sier han til Eurosport.
Kaptein Simen Wangberg var tilbake fra start etter skade, Steffen Skogvang Pedersen startet sin første kamp etter overgangen fra HamKam og Erlend Sivertsen kom inn til sin debut etter ankomst fra KBK.
Tromsø tok dermed tilbake tabelltoppen etter at Sogndal hadde fått låne den i et døgn. For Ull/Kisa blinker varsellampene for alvor. De ligger bare tre poeng HamKam på kvalik og Øygarden på direkte nedrykksplass, rett nok med en kamp mindre spilt enn sistnevnte.
– Når man taper 0-7 på hjemmebane er det bare å glemme å komme med unnskyldninger, vi kan ikke framstå på denne måten. Hvis vi skal overleve i divisjonen så må vi opp mange hakk. Slik som vi spilte i dag er vi en soleklar nedrykkskandidat, sa Kisa-kaptein Christian Aas.
Runar Espejord ville heller snakke om Eric Kitolano og Mikael Norø Ingebrigtsen:

Velger å hylle hat trick-helten: – Søkkimponert

Eliteserien
Fortvilelse for Tromsø da Glimt sikret tabelltopp med sein scoring
29/08/2021 PÅ 17:53
Eliteserien
Fagermo roser Tromsø etter flott gest: – Forbilledlig
16/08/2021 PÅ 10:27