Populære sporter
All sport
Vis alt

Bryter egen «hovedregel» – presenterte Brann-spiss: – Følte meg ønsket hit

Stein-Erik Stormoen

Oppdatert 18/01/2021 klokken 17:30 GMT+1

Ifølge Ranheims nettsider er Marcus Mehnert god på dialekter og kan trøndersk. Det kan komme godt med når han skal «gjøres til trønder».

Marcus Mehnert

Foto: NTB

Den 23 år gamle Brann-spissen er nemlig klar for Ranheim, som vanligvis «bare» henter trønderske spillere til klubben.
Men etter at Ole Sæter nylig ble klar for Rosenborg og Ivar Sollie Rønning fortsetter karrieren på Færøyene, har de vært på spissjakt.
Og Mehnert, som er født i Asker, er derfor en litt uvanlig signering av klubben som stort sett bare har gitt den typen «dispensasjon» til Mads Reginiussen tidligere.
– Vi går ingen ny retning, vi kan rekruttere utenfor trøndelag ifølge statuttene, men vi leter i trøndelag først. Det er fortsatt et lag med sterk trøndersk profil, og det skal vi ikke endre på, sier trener Svein Maalen til klubbens nettsider.
Ifølge ham får de nå en bakromsspiss som er sulten og som vil være en del av miljøet, og han ser på det som en anerkjennelse til klubben at den tidligere toppscoreren i 2. divisjon ønsker å komme til Ranheim.
– Vi får gjøre trønder av ham, han har tross alt slektninger på Stjørdal. Det er en ydmyk og ambisøs gutt som kommer, han skal være med og bidra til å utvikle klubben. Her skal han få utløp for drømmer og ambisjoner, da kommer utviklingen og resultatene, sier Maalen.
For den tidligere Asker- og Stabæk-spilleren, som i 2019-sesongen scoret 11 mål på 24 kamper på utlån fra Brann til Nest-Sotra (nå Øygarden), er ifølge ranheimfotball.no både god på dialekter, kan trøndersk og har trønderske aner.
– Jeg følte meg ønsket hit. Svein skisserte meg om spillestilen; og den passer meg perfekt. Jeg en kar som elsker å score mål, og bidra til at spillestilen er gjenkjenbart. Det som kjennertegner meg er å lure meg inn i bakrom, sier 23-åringen.
Forrige sesong ble det syv innhopp i Eliteserien for Brann, uten scoringer.
– Marcus har dessverre ikke fått den spilletiden han har ønsket i Brann, og det er vanskelig for oss å love noen av spillerne her spilletid på denne tiden av året. Jeg vil takke Marcus for innsatsen i Brann, sier klubbens sportssjef Rune Soltvedt til brann.no om salget.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame