SOGNDAL (Eurosport.no):
Han flyttet til Sogndal som 16-åring. Ble kaptein for A-laget som 17-åring. Som 18-åring viser toppklubber i både Norge og rundt i Europa interesse for gutten fra Øvre Årdal, helt innerst i Sognefjorden.
Eliteserien
Kribler i kroppene til LSK-duoen før derbyet: – Gleder meg som en liten unge
25/05/2022 PÅ 06:49
– Jeg er vel en bygdegutt, hvis man kan si det. Jeg liker ikke oppmerksomhet så godt. Det er ganske utrolig for meg at så mange vil intervjue meg igjen og igjen, smiler han.
Sivert Mannsverk har tatt med Eurosport hjem til hans nye leilighet et par hundre meter opp i Sogndalfjøras bratte skrenter. Han kan gå ut på balkongen og kikke ned på Fosshaugane Campus.
Lappen tok han for en uke siden. Førerkortet kom i posten dagen før dette intervjuet er gjort. Men selv om han gjør det han kan for å unngå søkelyset og store saker om utlandet, slår realiteten han en gang i blant:
– Når jeg setter meg ned her etter trening og innser at jeg er kaptein for Sogndal i en alder av 18 år, så er det ganske sjukt å tenke på.

Lazio, Ajax og Bologna

I løpet av det siste året har midtbanespillerens prestasjoner blitt lagt merke til i Fotball-Europa. Eurosport har tidligere skrevet om interessen som skal komme fra storklubber som blant annet Lazio og Bologna i Italia. I 2020 skal også Ajax ha meldt seg på.
– Jeg vil ikke snakke så mye om enkeltklubbene. Det er selvfølgelig kjempekult at klubber synes jeg er spennende. Men jeg har sagt ganske tydelig fra til agenten min at jeg ikke vil høre noe om sånne ting mens jeg er i sesong. Jeg vil rykke opp med Sogndal, det er det eneste fokuset jeg har.
– Når jeg eventuelt forlater Sogndal vet man aldri. Men jeg er veldig fornøyd med å ha signert en lang kontrakt her. Det er veldig viktig for meg at Sogndal får igjen noe for meg etter den tilliten de har gitt meg siden jeg kom hit, forteller han.

Rosenborg og Molde i Norge

Håvard Flo, sportssjef i Sogndal, forteller at interessen heller ikke har uteblitt her til lands, selv om det ikke har kommet noen konkrete bud på 18-åringen.
Eurosport.no kan erfare at Molde har vist sin interesse. Det samme har Rosenborg gjort.
Flo sier følgende om nettopp det:
– Det er mange som følger med Sivert nå. Det er mange land uti Europa også. Og her hjemme.
– Det er flere interesserte i Norge. Vi får se, Sivert er i en fin setting hos hos oss nå.

– Spillere vi alltid dra

Sogndal-sjef Eirik Bakke var selv i en lignende situasjon før han dro til utlandet. Som ungt Sogndal-talent innrømmer han at det er flere paralleller mellom han og Mannsverk, og det har han brukt i samtaler med unggutten også.
– Basert på egen erfaring så vil spillere alltid til utlandet så fort som mulig. Jeg ville jo dra første året jeg var i Sogndal, men klubben holdt meg jo igjen i to-tre år, ler treneren.
– De vil som regel dra tidlig disse spillerne, men det skal han ikke helt ennå, sier han standhaftig.
Hvis det var uklart: Om Bakke kunne bestemt ene og alene, så hadde Mannsverk blitt i Sogndal et par år til.
– Det skal han ha. Han er veldig tålmodig, Sivert. Også trives han veldig godt her, og trivsel er viktig for han. Han er bare 18 år og vet hva han får her. Det er en lang karriere som venter han.
Dette sier bestekompis Eirik Lereng om oppveksten de to hadde i den lille bygda:

Fra løkka til proffliv sammen: – Vi trente aldri hardest

Flere hensyn å ta

Spilleren selv føler litt at media og omgivelsene kan dra ting litt ut av proporsjoner.
– Med en gang en klubb ser på meg, så blir det overskrifter i avisene og folk tror jeg skal vekk. Det er mange faktorer som spiller inn.
– Jeg går sisteåret på VGS også og er ferdig til sommeren. Skole er veldig viktig for meg ved siden av fotballen. Jeg har et sterkt ønske om å gjøre det bra der.
– Er det naturlig å tenke at du venter med å gå til skolegangen er i mål?
– Altså, skolen er viktig for meg, men det skal ikke stå i veien om jeg kan det det riktige steget i fotballen.

Klar preferanse

Selv om han ikke har tenkt noe særlig over konkrete klubber eller land, har gutten født i 2002 én klar preferanse som overskygger det meste.
– Det er seniorfotball jeg spiller nå og seniorfotball jeg skal spille i framtiden. Den klubben jeg eventuelt skal gå til må gi meg en plass på førstelaget. Jeg kommer ikke til å gå til et akademi.
– Seniorfotball eller ingenting, rett og slett?
– Ja, rett og slett, sier han.
Se hele reportasjen her:

Sogndal-juvelen om oppmerksomheten: – Stort at noen vil intervjue meg

Eliteserien
Helland gir ingen garantier: Ordknapp om egen skadesituasjon
21/04/2022 PÅ 11:26
Eliteserien
Høydramatisk da LSK klatret til toppen av tabellen: – Det smaker litt ekstra
18/04/2022 PÅ 18:10