• Se HamKam - Fredrikstad på discovery+, lørdag klokken 15!
For torsdag satte han navnet sitt på en ny kontrakt som binder ham til HamKam også kommende sesong. Den nye ettårsavtalen med Hamar-laget gjør at Sildnes for første gang skal spille i Eliteserien.
Det var det ingenting som tydet på i 2014. Etter bare syv minutter i serieåpningen mot Hødd – for nettopp HamKam – kolliderte han brutalt med keeperen og beinet var brukket tvers av.
OBOS-ligaen
Nesselquist forlater Strømmen etter nedrykket: – Blandede følelser
20 TIMER SIDEN
Etter flere operasjoner, en drøss av sting, feiloperasjoner og uendelig smerte, ble den da 21 år gamle gutten erklært fotballinvalid.
– Jeg er bitter. Det er tungt å tenke på at jeg kunne ha blitt bra igjen, hvis ikke sykehuset hadde gjort småfeil på småfeil som til slutt ødela hele karrièren min, sa Sildnes til TV 2 i 2014.

Motbeviste alle

Han måtte lære seg en ny måte å gå på, og etter å ha forsonet seg med at fotballdrømmen var et tilbakelagt kapittel, flyttet han til Oslo for i stedet å åpne studiebøkene.
Etter hvert følte han seg likevel trygg nok på beinet at han slengte seg med Oslo-laget Oppsal. Det ble nedrykk fra 2. divisjon, men Sildnes imponerte såpass til tross for at han ikke hadde vært på banen på lang tid.
Tidligere HamKam-spiller Espen Olsen var da trener i Strømmen, og lot Sildnes få sjansen på trening.
Der ble det kontrakt da det viste seg at Sildnes likevel tålte kjøret.
– Jeg er stolt over å kunne sitte i en 1. divisjons-garderobe igjen. Det er veldig deilig at jeg kan få motbevise alle som sa jeg ikke kunne spille fotball igjen. Det er en liten seier for meg kan du si, sa Sildnes til TV 2 i 2016.
I Strømmen spilte han så godt at Kristiansund i sin tid la inn bud på ham for å hente ham til Eliteserien. Det ble avvist og senere ble det i stedet en rørende hjemkomst til Briskeby – nok en gang hentet av Olsen, som da hadde tatt turen videre til jobben som sportssjef i HamKam.

Sildnes med solo-mål: – Mesterlig

Eventyr-sesong

Denne sesongen har vært et eventyr for hele klubben, og de er allerede klare for Eliteserien i 2022.
Der skal Sildnes bidra, etter å ha akseptert tilbudet om en ny avtale.
– Det er så klart noe jeg åpenbart har drømt om siden jeg var liten, og spilte på Ridabu. Å endelig få oppfylle det, blir veldig morsomt, sier Sildnes smilende til HamKams nettsider.
Veien han har måttet ta, har vært lengre enn de aller fleste andre spillere.
– Det er en litt uvirkelig, egentlig, med tanke på det jeg har vært gjennom og den skaden jeg har hatt. Og egentlig fortsatt har. At jeg spiller i Eliteserien neste år, det er en sterk prestasjon. Så jeg er superfornøyd og gleder meg veldig mye til neste år.
Han har vært litt inn og ut av laget til Kjetil Rekdal, som i enkelte kamper har prioritert mer fysikk, men han har likevel levert syv scoringer og fire målgivende pasninger på 27 kamper (12 fra start).
– For laget har det vært kjempebra, og for meg personlig også har det vært bra, selv om jeg skulle ønske jeg hadde spilt litt mer. Men med mål og målpoeng har det vært bra og jeg har fått bidratt bra for laget. Så er det gøy å spille på HamKam nå, alt går jo vår vei og alt flyter. Det har egentlig vært kjempegøy i hele år.

Tar til tårene av HamKam-profilens sterke historie

OBOS-ligaen
Offensiv Berntsen: – Selvfølgelig skal vi gå for opprykk
28/11/2021 PÅ 10:25
OBOS-ligaen
Tjelmeland om Starten: – Som uttalelsene til Jonsson: Høyt og lavt
28/11/2021 PÅ 07:29