Mandag morgen kunne Sogn Avis erfare at Mbaye ser ut til å bli løsningen på klubbens keeperjakt, i og med at det er usikkert når Renze Fij er tilbake fra sykdom.
Nederlenderen har ikke vært med på lagets fellestreninger siden slutten av februar, og er ifølge medisinsk ansvarlig Sondre Sjøgren Jakobsen ute på ubestemt tid, ettersom det er vanskelig å spå hvor lang tid han vil trenge på å komme tilbake og få overskudd til å trene igjen.
OBOS-ligaen
Ville betale for matchballen han ble nektet etter hat trick – nå får han den i posten
06/04/2022 KLOKKEN 09:38
Avisen mente at Mbaye var mannen Sogndal nå har siktet seg inn på, uten at trener Eirik Bakke ville bekrefte det til Sogn Avis.
Tidens Krav også omtalt dialogen mellom klubbene, som bekreftes av KBKs sportslige leder Terje Wiik.
– Men vi kan ikke la Morice gå før vi har en ny mann på plass selv, sier han til avisen.
Til Discovery har Espen Olsen, sportssjef i HamKam, tidligere ikke lagt skjul på at Mbaye er en spiller de fortsatt ønsker seg tilbake til Briskeby, etter at han leverte godt mellom stengene i Kjetil Rekdals snuoperasjon på høsten.
Hamar Arbeiderblad har vært i kontakt med Mbaye selv, som sier:
– Det stemmer at jeg kommer til å gå på lån til Sogndal.
Samtidig hevder han at han ikke har hørt noe fra HamKam.
– HamKam har ikke snakket med meg. Ingen har ringt. Det er litt rart. Jeg har ventet på en telefon, men aldri blitt oppringt. Derfor har jeg måttet se videre rundt etter andre alternativer, sier Mbaye selv til HA.
Helt feil, mener Olsen. Ettersom Mbaye har kontrakt med KBK, kan ikke andre klubber ta direkte kontakt med spilleren.
– Jeg har pratet med agenten og klubben, og hvorfor han uttaler seg slik, vet jeg ikke. Jeg snakket med dem senest rett før helgen. Så det går ikke på det. Det går på økonomi, egentlig. De har mulighet til å dekke lønn pluss betale, og det har ikke vi, sier Olsen til Discovery.
OBOS-ligaen
Dansk-norsk forsvarsspiller vender hjem – tilbake i barndomsklubben
14/03/2022 KLOKKEN 10:56
OBOS-ligaen
Alt var mørkt etter marerittbeskjed – så kom den sjokkerende gladmeldingen
14/03/2022 KLOKKEN 05:53