LILLESTRØM/OSLO
23 år gamle Ifeanyi Mathew er på utgående kontrakt med varighet til 31. juli og i Lillestrøm regner de det som helt sikkert at han forsvinner over sommeren.
OBOS-ligaen
Hevder Ingebrigtsen er nær ny fotballjobb i Bergen
23/09/2021 PÅ 12:50
Som Eurosport skrev forrige uke er Aalborg blant klubbene som er lengst fremme i å sikre seg nigerianerens signatur. Det istemmer klubbens nyansatte sportssjef Inge André Olsen.
– Det er fortsatt en av flere spillere som vi ser på og jobber med. Det er ikke noe nytt å melde om en overgang foreløpig, sier Olsen på telefon fra Danmark.
Olsen ønsker ikke å bekrefte Eurosports opplysninger om at det ligger et kontraktstilbud på bordet, men den mangeårige Stabæk-sportssjefen bekrefter at Lillestrøm-spilleren er et navn han har spilt inn for Aalborg-ledelsen.
Han er definitivt en av de vi kjenner godt og vet vil passe inn her, svarer han.
Da Mathew ble konfrontert med Aalborg-muligheten i forrige uke, svarte han følgende:
– Fremtiden vil bringe mye, jeg er linket til en dansk klubb. Det har agenten min fortalt meg. Men vi får vente og se etter juli, sa Mathew til Eurosport.
– Det skal ha vært snakk om Aalborg, kan du bekrefte dette?
– Ja, han (agenten) sa det til meg også. Og så fortalte han om et annet dansk lag også. Så jeg vet ikke hvilken av dem det blir. Enten Aalborg eller et annet lag i Danmark, sa midtbanemannen som var nær ved å signere for Rosenborg ved flere anledninger i fjor.
Den gang strandet overgangen hele tre ganger, selv om klubbene kom langt i forhandlingene om en avtale verdt flerfoldige millioner kroner for LSK. Sist i august i fjor. Det var Mathew som til slutt valgte å takke nei til trønderne og nå forsvinner han etter all sannsynlighet vederlagsfritt fra Romerike.
Nå kan historien være i ferd med å gjenta seg; at en overgang der Mathew er involvert drøyer ut i tid fordi 23-åringen ikke bestemmer seg.
Håpet om å få inn en liten slump penger er ikke helt borte på Åråsen, men sannsynligheten er ikke stor, sa LSKs sportssjef Simon Mesfin i forrige uke.
– Det er nok ikke helt låst. Det kommer an på hvor han signerer til slutt og i hvilket land, så vi må ha en åpning for det. Men sånn i utgangspunktet får vi se hvor han eventuelt signerer, og ta det deretter.
Nå gjenstår det å se om tidligere Stabæk-leder Inge Andre Olsen klarer å få nigerianerens underskrift på papiret.
Spillerens agent, Atta Aneke, bekrefter at det er interesse fra flere klubber og at det foreligger konkrete tilbud, men ønsker ikke å si noe om hvilke klubber det er snakk om.

Jobber med å hente hjem Rosenborg-helten tidligere – dette er Ciljan-status

OBOS-ligaen
Legger opp og blir sportsjournalist: – Det frister mye mer for meg
20/09/2021 PÅ 12:33
OBOS-ligaen
Utnytter keeperens bærtur – punkterer kampen med sitt andre mål
19/09/2021 PÅ 15:07