– Det er veldig konkret interesse for Henrik, både fra Eliteserien og OBOS-ligaen. Vi har fått bud på ham, sier daglig leder Gorm Natlandsmyr til Eurosport og legger til:
– Vi ser vel for oss at det er en viss sjanse for at Henrik forsvinner og tar neste steg. Men vi ønsker ikke å bekrefte hvilke klubber eller summer det gjelder.
OBOS-ligaen
Ville betale for matchballen han ble nektet etter hat trick – nå får han den i posten
06/04/2022 KLOKKEN 09:38
Spissen har kontrakt ut kommende sesong, og da kan det fort være snakk om at det må cashes inn nå eller aldri.
– Vi har spurt om han har lyst til å forlenge med oss, men han ønsket å avvente litt, sikkert fordi det er interesse fra noe som er større enn Åsane. Det har vi forståelse for.
Eurosport har tidligere rapportert om den sterke interessen fra HamKam. Kjetil Rekdal skal etter det vi har grunn til å tro ønske seg 24-åringen som erstatter for Marcus Pedersen, som forsvant til Tyrkia etter at han sto uten kontrakt ved årsskiftet.
Sportssjef Espen Olsen har foreløpig ikke besvart Eurosports henvendelse.

Vålerenga bekrefter

Interessen fra Mjøndalen har også vært omtalt. Ifølge Nettavisen skal Start ha fått tillatelse til å innlede samtaler med Udahl. I tillegg rapporter avisen om at to nye Eliteserie-klubber skal ha kastet seg inn i kampen om spissen som ble toppscorer på nivå to med 19 fulltreffere forrige sesong.
Det skal dreie seg om Haugesund i tillegg til Vålerenga, og sportslig leder Jørgen Ingebrigtsen bekrefter det til Nettavisen.
– Udahl har vært et tema hos oss i mange måneder. Han har vært diskutert og vurdert som et alternativ. Nå har prioriteringen egentlig vært å få inn en kant/spiss og ikke en som fortrinnsvis er mest spiss, slik Henrik er, men han er en veldig spennende spiller og opprinnelig Vålerenga-gutt, sier Ingebrigtsen.
Jørgen Ingebrigtsen har foreløpig ikke besvart Eurosports henvendelse.
For Åsanes del, som kom opp som nyopprykket og leverte en kruttsterk sesong som imponerte mange forrige sesong, ønsker man fortrinnsvis å sende Udahl oppover i divisjonene.
– Det hadde vært en fordel. Vi vil helst ikke selge til konkurrerende klubber. Men i eksempelet med Kristoffer Valsvik til Sogndal, som har vært der før og derfra, hadde han en naturlig tilknytning dit og ønsket det veldig sterkt. Men i dette tilfellet hadde det beste vært å slippe ham til et høyere nivå og ikke på tvers, sier Natlandsmyr til Eurosport.

Uaktuelt med bunnlag

Til Hamar Arbeiderblad har Udahl selv tidligere uttalt at han helst ikke ønsker seg til et bunnlag i Eliteserien, som trolig vil skape mindre offensivt og gjøre at han i mindre grad vil kunne spille på sine styrker, men da heller til et lag som har initiativ i kampene.
– Blant alternativene som passer til den beskrivelsen i OBOS-ligaen, så har jeg sett på HamKam som en mulighet, sa han til avisen.
Åsane-sjefen bekrefter også at han kjenner til Udahls tankegang.
– Vi er kjent med Henrik sine ønsker, og snakker med både ham og agentene som representerer ham. Hvis vi selger, blir det nok til en klubb som han også ønsker å gå til.
I skrivende stund er Åsanes treninger nedstengt som følge av koronasituasjonen i Bergen. Klubben venter på myndighetenes avgjørelser om eventuelle lettelser.
En som viser seg frem på trening, og som kan være en naturlig Udahl-erstatter ved et eventuelt salg, er tidligere Åsane-spiss Geir Andre Herrem.
Han er for tiden klubbløs.
– Han bor i Bergen og etter det jeg forstår ser han på Åsane som en mulighet. Vi diskuterer om det er noe vi kan få til, men det er litt for tidlig å si ennå, sier Natlandsmyr.
Se video av det rørende øyeblikket etter at Åsane-trener Morten Røssland hadde delt ut prisen til Udahl i fjor:

Deler ut prisen til Åsane-spissen – så får treneren seg en ordentlig overraskelse

OBOS-ligaen
Dansk-norsk forsvarsspiller vender hjem – tilbake i barndomsklubben
14/03/2022 KLOKKEN 10:56
OBOS-ligaen
Alt var mørkt etter marerittbeskjed – så kom den sjokkerende gladmeldingen
14/03/2022 KLOKKEN 05:53