Azemi sikret viktig poeng i toppkampen

Helene Fineide

Oppdatert 24/08/2020 klokken 23:40 GMT+2

Sogndal så ut til å ta alle tre poengene etter en voldsom snuoperasjon borte mot Tromsø, men en Azemi-utligning like før slutt sikret et svært viktig TIL-poeng.

Fitim Azemi

Se alt fra OBOS-ligaen på Dplay. Sikre deg tilgang her!
Tromsø - Sogndal 2-2
– Jeg synes vi har god kontroll, men så gir vi fra oss initiativet og slipper de inn i kampen. De scorer to kjappe og snur kampen, sier Tromsø-kaptein Simen Wangberg til Eurosport etter kampslutt.
– Vi er misfonøyd med prestasjonen vår, men fornøyd med resultatet slik kampen ble etterhvert.
Det var duket for et realt toppoppgjør på Alfheim Stadion, da tabelltreer Sogndal gjestet Nordens Paris.
Gjestene oste av selvtillit etter fem strake uten tap før kveldens oppgjør.
Hjemmelaget på sin side hadde åpnet OBOS-ballet på majestetisk vis med ni strake seiere. Det hadde derimot buttet litt i mot for serielederen i de foregående rundene, og Gaute Helstrups menn hadde to strake tap friskt i minne.

Straffespark og snuoperasjon

Hjemmelaget kom best i gang på Alfheim, da Magnus Andersen ble lagt i bakken inne i Sogndals femmeter og dommer Moen blåste for straffe. Kent-Are Antonsen satte straffen hardt oppe til høyre, og sendte Tromsø i ledelsen.
Det forble med den ene scoringen frem til det 76. minutt da Sogndal utlignet fortjent. Et knallhardt volleyskudd fra Markus Brændsrød var starten på en enorm snuoperasjon av gjestene.
Fire minutter etterpå hadde Tromsø-kaptein Wangberg en svak klarering inne i feltet. Ballen gikk i beina til Mathias Blårud, som smalt til og snudde kampen helt.
Lykken ble derimot kortvarig for Sogndal, da Magnus Andersen ble spilt fri på høyrekanten. Han slo et presist innlegg som ramlet elegant til Fitim Azemi, som deretter bredsidet inn 2-2 på Alfheim.

Slik stilte lagene:

Tromsø: Jacob Karlstrøm, Lars Sætra, Simen Wangberg, Jostein Gundersen, Magnus Andersen, Lasse Nilsen, Kent-Are Antonsen, Ruben Yttergård Jenssen, Daniel Berntsen, Fitim Azemi, Eric Kitolano
Sogndal: Renze Fij, Axel Kryger, Igoh Ogbu, Martin Ove Roseth, Daniel Eid, Tomas Olai Totland, Mathias Blårud, Sivert Mannsverk, Kristoffer Hoven, Endre Kupen, Alioune Ndour

Se høydepunktene: Tromsø fortsatt på topp etter viktig Azemi-scoring