LILLESTRØM (Eurosport.no):
Det er en snau måned igjen til seriestart i OBOS-ligaen, og Lillestrøm forbereder seg til en sesong der favorittstempelet henger tungt over Åråsen.

– Det må vi håndtere. Vi har ambisjoner om å komme oss opp igjen fortest mulig, og vi vet at det blir tøft, sier Geir Bakke til Eurosport etter en økt i sola på gressanlegget utenfor LSK-hallen.
Eliteserien
Brennhet Lehne Olsen: Dette har ikke LSK klart siden 2006 og Rösler
18/09/2021 PÅ 17:57
Serieåpningen skjer borte mot Grorud. Det blir garantert uten Arnór Smárason.

Har ikke vært på fellestrening i 2020

Sommeren 2018 kom islendingen fra Hammarby til Eliteserien, og påfølgende høst var han LSKs kanskje beste spiller med sju mål og en målgivende på 13 kamper. I nedrykkssesongen i fjor gikk det langt tråere. «Smaradona» startet året med knetrøbbel, og kom seg aldri ordentlig over skaden. Utover i sesongen ble det klart at 31-åringen spilte med store smerter, og han klarte aldri komme opp i toppform.
– Han ofret seg for laget i fjor, spilte med smerter og tok mye smertestillende. Så nå får vi stille opp for han. Og sørge for at vi gjør mest mulig riktigst mulig, og at han klarer å holde hodet høyt og trene på de tingene han kan få gjort inntil videre, sier LSK-treneren.

Derfor har ikke Arnór Smárason vært med på en eneste fellestrening i 2020.

Og avtalen mellom ham og LSK er tydelig: angriperen skal få all den tid han trenger, for å trene seg opp og bli hundre prosent skadefri og klar før han brukes igjen.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Mener Trondsen kan bli landslagsspiller i sin nye rolle

Ser på Smarason-bidrag i 2020 som en bonus

Klubben håper at islendingen vil være tilbake på banen i løpet av høsten, men det er foreløpig så usikkert at trener Bakke ikke tør regne med det.
– Hva slags forventninger har du til bidrag fra han i år?

– Det må vi se på som en bonus. Han har vært gjennom en fryktelig lang og tøff og krevende periode, og det har liksom ikke vært noe fremdrift. Og nå har han vært til nye undersøkelser og gjort noe inngrep og sånne ting. Vi får bare se. Vi håper at han kommer tilbake utpå høsten en gang, men det er en bonus, slår Bakke fast.
Sportssjef Simon Mesfin forklarer at omleggingen til 4-3-3 også gjør at LSK har flere alternativer på topp både i kant- og midtspissposisjonen, som gjør at de ikke trenger stresse det å få ham tilbake på banen.

– Det var egentlig inngangen til preseason i år, og der er vi fortsatt, så håper vi at han kan komme seg på banen her og være en sterk bidragsyter i kampen om opprykk etter hvert.

Er det en sjanse for at han ikke kommer tilbake?

– Det er ikke et scenario vi jobber med nå. Vi jobber med scenarioet at han skal komme tilbake, og det er det han gjør og, og vi har stor tro på at vi skal få til det, og så er vi der at det får ta den tiden det trenger. Fordi det er viktig å få en Smárason i hundre prosent fitness, da vet alle hva han kan prestere, og da kan han bidra og ha en viktig rolle for oss underveis i sesongen, avslutter sportssjefen.
Eurosport har vært i kontakt med Smárason, som har fått noen dager fri og derfor ikke vært tilgjengelig for en kommentar.

Eliteserie- og OBOS-oppsett, Vegard Forren og RBKs Trondsen-problem

Eliteserien
Aune (20) er fansens nye håp: Holder liv i Brann med praktraid
11/09/2021 PÅ 17:52
Eliteserien
Får Helland til å koke: – Det er uforståelig dumt. Jeg blir faktisk provosert
27/08/2021 PÅ 20:15