19-åringens stjernetreff sjokkerte TIL og brøt den elleville seiersrekken

Oppdatert 14/08/2020 klokken 20:51 GMT+2

Tromsø hadde vunnet samtlige kamper så langt denne sesongen. Så møtte de Grorud og Oscar Aga (19).

Oscar Aga

• Se alt fra Eliteserien og OBOS-ligaen på Eurosport Pluss, Eurosport Player og Dplay. Sikre deg tilgang her!
Grorud - Tromsø 2-0
Tromsøs spinnville seiersrekke er over.
Gaute Helstrups mannskap klarte aldri å helt gjenskape spillet de har vist tidligere i år borte mot nyopprykkede Grorud. Da øynet 19 år gamle Oscar Aga muligheten til å ta en meget gjev seier. Etter 64 minutter mottok Aga ballen utenfor TILs 16-meter, før han på lekkert vis vendte opp og ekspederte kula ned i hjørnet.
Like før slutt ble Groruds Thomas Elsebutangen revet ned inne i boksen. Magnus Lankhof-Dahlby satte straffen sikkert i mål.
Dermed er sesongens første TIL-tap et faktum.
Se høydepunktene fra kampen her. Saken fortsetter under videoen.

Sjansefattig

Tromsø gikk inn i bortekampen mot Grorud med en ellevill seiersrekke. Laget hadde vunnet åtte på rad. Sist slo de daværende tabelltreer Sandnes Ulf hele 5-0.
Mot Grorud skulle det bli vanskeligere for serielederen. Det nyopprykkede laget har bitt godt fra seg så langt i årets sesong. Eirik Kjønøs mannskap gjorde det samme også mot «Gutan». Svært lite skjedde i førsteomgangen. Fitim Azemi fikk en god mulighet, men løftet ikke ballen bare over Grorud-keeper Mats Gulbrandsen Viken, men også målet. TIL-spissen har ikke scoret siden 2-0-seieren mot Kongsvinger i andre serierunde.
Vertene hadde imidlertid også sine visitter, men heller ikke de klarte å sørge for nettsus. Dermed sto det målløst ved pausen.

Aga-sjokk

Grorud hadde klart den første biten. Var det trøbbel i det fjerne for serielederen? Daniel Berntsen fikk en god mulighet til å sende TIL i ledelsen i andre omgang, men vertenes forsvarsspillere kastet seg i skuddbanen. Noen minutter senere var samme mann farlig frempå med en halvvolley like utenfor 16-meteren, men skuddet snek seg utenfor etter å ha sneiet en Grorud-spiller.
Så skulle Grorud ryste serielederen. Litt over timen var spilt de Oscar Aga mottok ballen med ryggen mot TIL-målet. 19-åringen trikset ballen opp med kneet og fikk vendt opp, før han fyrte ballen ned i hjørnet. Lille Grorud ledet mot serielederen.
– Har du sett på maken? utbrøt Eurosport-kommentator Frode Marti etter den vakre scoringen.
Scoringen var Agas femte i OBOS-ligaen denne sesongen.
Se Agas scoring. Saken fortsetter etter videoen.

Sjokkerer serielederen med denne lekre scoringen: – Han kan mer enn å ta straffer!

Ingen TIL-sluttspurt

Målet så ut til å gi Grorud selvtillit. Vertene var frempå og virket til tider nærmere 2-0 enn det TIL var utligning. Serielederens sluttspurt lot vente på seg.
Istedenfor var Magnus Lankhof-Dahlby nær å punktere kampen, etter et lekkert soloraid. Samme mann fikk muligheten alene med Jakob Karlstrøm to minutter før slutt, men TIL-keeperen sørget for bevart spenning.
Dahlby skulle imidlertid få sin scoring. Thomas Elsebutangen ble revet ned av en TIL-forsvarer. Og fra straffemerket var Dahlby endelig sikker.
Dermed påførte Grorud TIL lagets første tap for sesongen.
Det betyr at de kun har tre poeng ned til serietoer Ranheim. Grorud klatrer opp på en syvendeplass, kun ett poeng bak Stjørdals-Blink på den siste playoffplassen.
Slik endte de andre kampene:
Kongsvinger - Strømmen 2-1, Ranheim - Øygarden 6-1, Raufoss - Jerv 1-1, Sandnes Ulf - KFUM 3-1, Stjørdals-Blink-Sogndal 2-2, Åsane - HamKam - 2-2

Slik stilte lagene:

Grorud (4-4-1-1): Viken - Cornic, Gudjonsson, Novak, Murray - Mankovitz, Høyland, Zafeiris, Lankhof-Dahlby - Skarheim Pettersen, Aga
Tromsø (4-5-2): Karlstrøm - Jenssen, Wangberg, Gundersen - Andersen, Nilsen, Antonsen, Yttergård Jenssen, Berntsen - Azemi, Kitolano