Populære sporter
All sport
Vis alt

19-åringen gikk rett til sjefen med klar beskjed: – Viktig å ha litt selvtillit

Stein-Erik Stormoen

Oppdatert 30/08/2020 klokken 14:07 GMT+2

I to kamper på rad har keeper Mads Hedenstad Christiansen og midtstopper Philip Slørdahl (begge 19) bidratt sterkt til at Lillestrøm ikke har sluppet inn mål. Sistnevnte gikk selv til trener Geir Bakke for å melde at det var på tide å gi ham sjansen.

Philip Slørdahl og Hedenstad Christiansen

Foto: Eurosport

LILLESTRØM (Eurosport.no):
Forrige runde slo Lillestrøm naborivalen Strømmen 1-0 på hjemmebane, og hadde dermed fulgt opp 3-0-seieren borte mot Kongsvinger runden før, selv om de måtte slite noe mer for poengene i den siste kampen.
I de bakre rekker utmerker to unggutter seg. Philip Slørdahl har kommet inn på laget i de to nevnte kampene og spilt godt.
– Det er utrolig moro. Vi brukte ham noen kamper i vinter, og da syntes jeg han kunne virke litt uryddig og ute av balanse, og siden vi har slitt såpass i innledningen av sesongen har vi ikke helt funnet rett tidspunkt for å gi ham verdifull erfaring. Til slutt bestemte vi oss for at nå ser han klar ut i øynene, sier Geir Bakke til Eurosport.
Det ga også 19-åringen selv klar beskjed om til treneren.
– Han kom faktisk og sa fra, at «nå er jeg klar.» «Nå er jeg klar mentalt og føler meg i veldig god form», han ville bare si fra om det, sier Bakke med et smil.
– Deilig å ha en 19-åring som sier det?
– Veldig. Han er ydmyk og dedikert i hverdagen og veldig lojal. Han er en gammeldags, norsk midtstopper, som er kraftfull og elsker å forsvare målet og være en del av et lag. Han behøver ikke å skinne selv, bare laget gjør det. Det er en «coming man».
Slørdahl smiler når han hører om beskjeden han selv valgte å gå til sjefen med.
– Ja, jeg kjente jeg var litt lei av å sitte på benken, så jeg tenkte at jeg skulle gjøre noe med det. Så jeg tok en liten prat med Geir og sa at jeg følte meg klar. Det har jo gitt resultater, så det er gøy det. Det har vært en veldig morsom opplevelse, så det er noe å bygge videre på, sier han til Eurosport.
Grunnen til at han, til tross for at laget spilte med to etablerte midtstoppere og han selv er ung, likevel valgte å gi den beskjeden, er enkel.
– Man må jo ha litt selvtillit, da. Jeg tenker det er veldig viktig når man er bak der. Ha en autoritet og selvtillit som er vanskelig å knekke.
Og i mål står en annen 19-åring. Også Hedenstad Christiansen får gode skussmål av treneren.
– Han leverer solid, og holder nullen igjen. Det er andre gang på rad, og hvert eneste minutt de guttene her får med erfaring, når det betyr litt, er viktig, å kjenne på det å jobbe under press. De blir mer og mer mannfolk for hver gang, så det er veldig moro, sier Bakke med et smil.
Smiler gjør også Christiansen, som nok en gang kunne notere seg for en «smultring» i målprokollen.
– Det er veldig deilig. Det er akkurat dette vi lever for vi som er bak der, å holde nullen. Dette er andre på rad. Vi hadde to i starten også, så denne gangen er det bare å holde «streaken» og fortsette slik, sier han med et smil.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame