– Det er en parodi hele greiene. Du har noen eiere og en Tor-Kristian Karlsen som driver litt som på Fotball Manager.
Det sier Ranheim-spiller Michael Karlsen i Eurosports ferske podcast Spillerådet. Spissen er sammen med Tromsø-kaptein Simen Wangberg og Mjøndalen-kaptein Christian Gauseth i panelet i den første episoden.
OBOS-ligaen
Start henter tilbake lokal spiller
08/04/2021 PÅ 15:00
Der prater trioen, sammen med programleder Vegard Vaagbø, om driften av Start. Tirsdag kveld ble det klart at Kjetil Rekdal ikke fortsetter som trener i klubben.
  • HØR PÅ SPILLERRÅDET: Hør podcasten på Spotify eller i iTunes

– Utrolig å drive en klubb på den måten der

Karlsen legger ikke skjul på at han ikke har sansen får måten Start blir drevet på og har ikke noe tro på at prosjektet vil skape interesse i lokalsamfunnet.
– De henter spillere i hytt og gevær, og pælmer unna de lokale spillerne. De sier de er ute etter de rette typene, men du får ikke de som er sulten. De får heller de som jakter penger og da ser du hvordan det går. Jeg synes at det er utrolig å drive en klubb på den måten der.
– Unntatt at vi i Ranheim gjorde det så bra i fjor, var det deiligste som skjedde at Start rykket ned, fortsetter Karlsen.
I 2018 var Start ute etter å hente Simen Wangberg. I podcasten forteller han hvorfor det ikke ble noen overgang.
– For meg stemte det ikke i 2018. Det var en bra sportslig plan de la frem. Det var en fremtidsplan som skulle gå over flere år, men der og da hadde vi en glansperiode her oppe i nord med Valakari. Vi hadde en bra vår og tenkte at høsten skulle bli lik. Det ble det ikke. Men der og da var det et enkelt valg å fortsette karrieren i Tromsø,
– Det betales godt i Tromsø, men på Sørlandet betales det meget godt.

– Det meste har gått galt

Heller ikke Mjøndalen-kaptein Christian Gauseth er imponert over måten klubben drives på og er forundret over at klubben ikke har satt sammen et lag som fungerer i Eliteserien først.
– Det er smått utrolig å være vitne til. Nå har du den tredje treneren, i tillegg til de som har vært litt innimellom der, som ble sendt avgårde. De skulle drive så smart. De skulle drive dette etter Moneyball-prinsippet. De skulle hente inn spillere som passet inn, men hvem av de spillerne er det som passer inn i norsk fotball? De har sendt vekk de største i tillegg til at Akinyemi er blitt skadet. Da står de ganske ribbet tilbake. Espen Børufsen er fortsatt den viktigste spilleren og det var han før alt dette skjedde også. Det meste har gått galt og det er helt utrolig.
– At de ikke har valgt den veien og har gått en annen vei er vågalt, men med fasiten i hånd blir det kun parodisk. Da du tror du er ferdig parodiert er det et lag og en klubb som er tuftet på gamblinginntekt, som velger å gå til avskjedigelse av en trener fordi han har gamblet på casino om en skal tro TV 2s kilder. Når du tror det ikke kan bli verre, blir det et nytt bunnivå.
  • HØR PÅ SPILLERRÅDET: Hør podcasten på Spotify eller i iTunes
Sett denne?
OBOS-ligaen
RBK-talent returnerer til gamleklubben
01/10/2020 PÅ 18:07
OBOS-ligaen
Brite skal trene Stjørdals-Blink
01/10/2020 PÅ 10:50