• Se «Kampene vi husker: Mjøndalen - Bodø/Glimt 2019» klokken 17:45 på Eurosport Norge og Dplay. Sikre deg tilgang her!
Foto: Knut Erlend Jegersen, Stjørdals/Blink
– For oss som trenerteam var det veldig naturlig å gjøre det på den måten. Vi er lokale trenere og vi brenner for klubben vår. Vi vet at det er en av forutsetningene for at Stjørdals/Blink skal være med å konkurrere på dette nivået, at vi er med og bidrar litt på ulike vis alle mann, sier hovedtrener Roar Vikvang til Eurosport.
OBOS-ligaen
Start henter tilbake lokal spiller
08/04/2021 PÅ 15:00
– Samtidig er det slik at ingen av trenerne har dette som hovedgeskjeft, vi jobber hundre prosent utenfor fotballen alle mann. Men da vi havnet i denne situasjonen og vet at klubben har begrenset med midler, fant vi det helt naturlig å si fra oss egen lønn og på den måten bidra til at vi slipper å permittere spillere, tilføyer han.
– Hvilke reaksjoner fikk dere?
– Jeg tror styret ble veldig glad for det, og de har vel også sagt i media at de setter pris på lojaliteten. Fra vår side føler vi ikke at vi har gjort noe voldsomt til bragd. Det faller seg naturlig, og det er viktigere for spillerne at de får beholde de beskjedne godtgjørelsene de har. Vi har en veldig fin spillergruppe, som gjør det de kan for å konkurrere på dette nivået, og dette var vår måte å anerkjenne dem på, sier Vikvang.
Og overfor Adresseavisen, legger ikke styreleder Helena Arnø skjul på at hun er takknemlig for det trenerteamet gjør. Bladet og Trønder-Avisa omtalte historien først.
– Styret i Stjørdals-Blink Fotball roser alle A-lagstrenerne som i dag har sagt fra seg lønna si inntil vi starter opp med organisert trening, sier hun til avisen.
Selv om det ikke er tillatt med organisert trening ut mars, føler Vikvang seg trygg på at spillerne holder seg i god form. Han bidrar med det han kan.
– Vi har gitt dem egentreningsprogram. Men så er det jo slik at ingen av dem spiller for meg eller trenerteamet, de spiller for seg selv. Derfor tar jeg det for gitt at de ønsker å være maksimalt forberedt til sesongen. De rapporterer daglig inn treningen de har gjort, så vi har full oversikt. Det jeg kan slå fast, er at de trener godt. Det er en til to økter hver dag, og det virker som de tar det ansvaret.
Med all organisert aktivitet satt på vent seriestarten utsatt, er det vrient å snakke for mye om sesongen som venter for det nypprykkede laget på nivå to.
– I den situasjonen vi er i nå, blir jo fotballen egentlig en parantes. Men vi håper alle sammen at samfunnet skal bringes tilbake til normalen så fort som mulig. Og i lys av det som skjer tror jeg det er viktig å ha noe positivt å holde tak i, og fotballen er jo en slik ting. Det å kunne glede seg til å komme i gang, og for spillerne å opprettholde formen. Vite at på et eller annet tidspunkt skal du få tilbakebetalt. I tillegg er det jo fint vær i Trøndelag nå.
Eurosport snakker med Vikvang samtidig som han er ute på en treningstur med hunden.
– Vi fikk karantene etter treningsleiren, så jeg må bevege meg ut i litt grisgrendte strøk der det er få folk. Men å røre litt på seg har man godt av.
– Er det du som har ansvaret for treningsopplegget til bikkja også?
– Ja, det er det. Jeg må passe på så jeg ikke kjører den for hardt, men den må ha mosjon, sier Vikvang med et smil.

INDRE BANE I KARANTENE: Moe og Jönsson om overgangsvindu, permittering og treningshverdag

OBOS-ligaen
RBK-talent returnerer til gamleklubben
01/10/2020 PÅ 18:07
OBOS-ligaen
Brite skal trene Stjørdals-Blink
01/10/2020 PÅ 10:50