Sandefjord - HamKam 2-0
For etter at Start snudde og vant mot Sandnes Ulf etter et hat trick av Martin Ramsland lørdag, måtte de blå gi svar på tiltale i den ekstremt tette kampen om å bli laget som følger Aalesund opp på direkte opprykk.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
Tre poeng mot formsterke HamKam, som kom til oppgjøret med fire seirer på rad, sender dem igjen opp på andreplass på tabellen, ett lite poeng foran sørlendingene.
Opprykkskampen lever i beste velgående.
– Absolutt, opprykkskampen lever. Jeg har sagt det før at vi konsenterer oss om oss, og så teller vi opp til slutt. Det kommer til å bli et race helt inn og det er vi klare for, sier Engblom til Eurosport.
Begge lag hadde sine store sjanser. Som da Markus Solbakken traff innsiden av stolpen med et skudd for gjestene, og ikke minst da Sandefjords Håvard Storbæk sendte i vei en heading fra kloss hold, men ballen traff nok en gang stanga.
Pontus Engblom lurte på returen, men greide ikke å få den i nettet.
Se høydepunktene fra kampen her. Saken fortsetter under:
Det gjorde han imidlertid med drøyt 20 minutter igjen av ordinær tid. HamKam tok en kort corner som ble klarert, og Mohamed Ofkir satte fart på en strålende kontring. Et innlegg fant Engblom foran mål, og han seg sikkert til værs og headet inn sitt 17. mål for sesongen.
Flere mål ble det ikke, før innbytter George Gibson sørget for 2-0 og punktering på overtid. Dermed endte Kammas seiersrekke på fire kamper.
– Vi tør ikke være så gode som vi kan være, og da vinner Sandefjord fortjent til slutt, sier HamKam-kaptein Lars-Gunnar Johnsen til Eurosport.
I teorien kunne Aalesund sikre opprykket allerede denne helgen med seier over Ull/Kisa, men siden både Start og Sandefjord gjorde sin jobb, må Lars Bohinen vente til tidligst neste runde for å sprette korken på champagneflaskene.
Tromsdalen gikk på sitt femte strake tap da klubben tapte 1-3 for Kongsvinger. Shuaibu Lalle Ibrahim scoret to ganger. Adem Güven la på til 3-0.
OBOS-ligaen
Eriksen-magi da HamKam tok ytterligere steg mot Eliteserien: – For en mann!
16/10/2021 PÅ 14:58
Eliteserien
Nådeløs Fagermo da Sandefjord banket VIF: – Hårreisende det vi ser
12/09/2021 PÅ 18:00