Sandefjord - Nest-Sotra 2-1
29-åringen som har banket inn bøttevis av mål for Sotra og Nest-Sotra de siste sesongene har ikke spilt alt denne sesongen, men har rukket å markere seg med to scoringer likevel.
Eliteserien
Store skadeproblemer for Bodø/Glimt i sliteseier: – Vi mister det litt
10/04/2022 KLOKKEN 17:59
I begynnelsen av mars meldte Eurosport.no om interessen fra Vietnam. Spissens agent og Dang selv bekreftet da at det hadde vært dialog. I tillegg fortalte han om flere tusen venneforespørsler på Facebook fra farens hjemland etter at interessen ble kjent.
Søndag var en delegasjon fra Vietnam på tribunen i Sandefjord, inkludert landslagstrener Park Hang-seo.
– Jeg har hørt de samme ryktene selv. Det var ikke en 10/10 kamp av meg, men selvfølgelig er det kjekt at det kan bli aktuelt, sier Dang til Eurosport.no.
Han legger ikke skjul på at det frister.
– Hvis jeg kan få muligheten til å spille foran mange, mange tusen i Vietnam er det selvfølgelig noe jeg har lyst til.
De fikk se et Sandefjord-lag som startet best, men så tok Nest-Sotra mer over og skapte noen farligheter. Nærmest scoring før pause var Lee Rochester Sørensen, men en blåkledd sto i veien for avslutningen.
Mål ble det imidlertid ikke før Pontus Engblom sikkert satte det som lignet en litt tvilsom straffe kontant i nettet i det 65. minutt.
Men Nest-Sotra slo umiddelbart tilbake, da innbytter Marcus Mehnert på nydelig vis lobbet over en utrusende Walter Vitala i Sandefjord-buret minuttet etter.
Nærmest ledelse var Sandefjord da Stefan Mladenovic ladet kanonen og dunket til på volley, men nederlandske Renze Fij i Sotra-buret vartet opp med en god redning.
Vietnam-sjefen fikk ikke se scoring fra Dang denne gangen. Han tuslet av banen med tre minutter igjen av ordinær tid, like etter at Nest-Sotra ropte på straffe uten å få gehør av dommeren. Jo Sondre Aas gikk i bakken etter et sammenstøt med Marius Høibråten.
– Jeg synes vi gjør en bra kamp totalt sett. Vi er under press i perioder, men det er tross alt borte mot Sandefjord. Jeg synes også vi bli snytt for en soleklar straffe. Jeg spilte vegg med Jo Sondre, og jeg mener han blir tatt kontant. Men jeg vet ikke hva reprisene viser, sier Dang.
(Artikkelen fortsetter under):
Det samme mener rekkekompis Aas.
– Det er soleklar straffe. Han sier det selv etterpå også. Jeg toucher ballen forbi, og han sparker meg rett ned. Det er flere spillere utpå der som sier det er straffe også.
Dommer Svein Tore Sinnes uttalte seg slik etter kampen:
– Slik jeg ser sitausjonen fra den avstanden jeg har, fra min vinkel ... jeg synes jeg er ganske godt plassert, så ser det klart ut for meg ut som at Sandefjord-spilleren setter frem foten og er på ballen. Og så tråkker Jo Sondre Aas oppå foten hans etterpå, og derfor velger jeg å ikke blåse straffespark.
– Fra de bildene jeg har sett nå klarer jeg dessverre ikke konkludere, men min oppfatning er ganske sterk på at jeg har sett at han var først på ballen. Så skal jeg selvfølgelig bruke kvelden på å se den på ny, og evaluere hvis det viser seg at det ikke stemte. Da må jeg finne ut hvordan jeg kunne plassert meg annerledes, sier Sinnes til Eurosport.no.
(Artikkelen fortsetter under):
I stedet var det en annen spiss som stjal showet. På en retur etter en corner var toppscorer Engblom på rett sted som så mange ganger før, og skallet inn matchvinnermålet. Han lovet mål før kampen, og hold det løftet.
– Vi kunne vunnet med mer, men det var deilig å få avslutte med et mål og ta seieren. Det var viktig for oss. Det var ingen superkamp, men vi gnur på og skaper nok til å vinne, og det var deilig at vi scoret på en dødball på slutten, sier Engblom til Eurosport.no.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 KLOKKEN 18:21
Eliteserien
Nådeløs Fagermo da Sandefjord banket VIF: – Hårreisende det vi ser
12/09/2021 KLOKKEN 18:00