Start passerte Sandefjord i opprykkskampen

Publisert 25/08/2019 klokken 21:38 GMT+2

Sandefjord avga poeng borte mot Nest-Sotra i 1. divisjon søndag. Dermed klatret Start til direkte opprykksplass med 2-1-seier over Raufoss på bortebane.

Sandefjord

Aalesund fosser videre mot eliteseriespill og vant lørdag 2-1 mot Sandnes Ulf. Sandefjord lå foran søndagens kamper på annenplass, men etter at det kun ble 1-1 og uavgjort mot Nest-Sotra, måtte laget fra Vestfold se Start gå forbi på tabellen.
Nest-Sotra tok ledelsen ved Jonas Hestetun i det 52. minutt, men Sandefjord berget ett poeng etter at Ruben Herraiz Alcaraz utlignet.
Start vant 2-1 borte mot Raufoss etter scoringer av Aron Sigurdarson og Afeez Olalekan Aremu. For Raufoss scoret Kristoffer Nessø.
Både Start og Sandefjord står nå med 42 poeng. Aalesund synes å ha god kontroll i toppen av tabellen med 50 poeng. I tillegg har Lars Bohinens menn én kamp mindre spilt enn lagene bak seg.
(Artikkelen fortsetter under):

TUIL-opptur

KFUM Oslo, som innehar fjerdeplassen, leverte en meget sterk 5-1-seier hjemme mot Ullensaker/Kisa. Fem ulike KFUM-spillere kom på scoringslisten. Oslo-laget ligger sju poeng bak Start og Sandefjord.
Femteplasserte Sogndal vant også. Hjemme mot Kongsvinger endte det 2-1. Kristoffer Hoven ble matchvinner med sin straffescoring tre minutter før full tid.
Tromsdalen sto på sin side med én fattig seier før søndagens bunnoppgjør mot Strømmen, men leverte varene på bortebane og stoppet ikke før måltavla viste 4-0. Andreas Løvland, Thomas Kind Bendiksen, Vegard Lysvoll og Lars Henrik Andreassen sto for TUIL-oppturen.
Selv med seier mot tabellnaboen, er TUIL, som ligger helt sist, sju poeng bak Strømmen.

Målrike kamper

Mange av søndagens førstedivisjonskamper var svært målrike. På Levermyr stadion i Grimstad slo Jerv til med 5-1-seier over Skeid. Bortelaget tok ledelsen allerede etter ett minutt ved Johannes Godoy, men etter 39 minutters spill utlignet Daniel Aase.
Da det gjensto litt mer enn en halvtime, fikk Skeids Erik Tobias Tangen Sandberg rødt kort. Dermed ble det tungt for bortelaget.
Bare fire minutter etter utvisningen økte Ole Marius Håbestad til 3-1. Thomas Zernichow og Luke Vincent Ferreira scoret de to siste for Jerv.
Jerv ligger på niendeplass på tabellen, mens Skeid er på kvalikplass, ett poeng foran Strømmen.
Oppgjøret mellom HamKam og Notodden endte det 1-2. Notodden tok ledelsen, før Jo Nymo Matland utlignet for HamKam. Steffen Jenssen sikret så Notodden-seier fem minutter før slutt.