SOGNDAL / OSLO (Eurosport.no):
Sogndal - Start 0-1
OBOS-ligaen
Rekdal tuktet gamleklubben – økte forspranget til konkurrentene
29/08/2021 PÅ 14:56
Avgjørelsen falt etter timen spilt. Eirik Wichne vartet opp med en hardt innlegg som Per-Magnus Steiring stupheadet i eget nett. Det var Wichnes tredje målgivende for sesongen.
Joachim Soltvedt var nære å utligne for Sogndal noe senere, men Start-keeper Jonas Deumeland var raskt nede og fikk avverget baklengs. I tillegg hadde Eirik Schulze en god mulighet til å sende hvittrøyene i ledelsen like før det kampavgjørende selvmålet.
Start hadde også muligheter til å få skape mer bortejubel på Fosshaugane Campus. Sju minutter før slutt var Wichne igjen på farten på høyrekanten. 22-åringen la hardt inn foran mål, men Aron Sigurdarson klarte ikke å sette fram beinet for å øke til 2-0.
Sogndal presset på for poeng i sluttminuttene, men Joey Hardarsons mannskap holdt unna og kunne slippe jubelen for tre poeng.
– Jeg er veldig godt fornøyd med det aller meste av kampen. Når vi gjør ting som vi har lagt opp er vi gode, og vi spiller god bortekamp. Det er klart, å vinne 1-0 borte, det er ikke mye som er deiligere enn det. Jeg synes det ble en fortjent seier til slutt. Vi skaper mye og kommer til mange sjanser. De har et par-tre de også, men jeg synes vi er overlegne i banespillet. Vi gir bort ekstremt mange cornere, men har OK kontroll likevel. Alt i alt er jeg veldig fornøyd med måten vi spiller på, sier Start-trener Joey Hardarsson til Eurosport.
Seieren gjør at gultrøyene passerer Raufoss og nå ligger på tredjeplass i 1. divisjon. Avstanden opp til Sandefjord på andreplass er på fem poeng. Aalesund troner på toppen av tabellen.
– Målet vårt er å komme opp på en av de to øverste plassene til slutt. Det er en del kamper igjen å hente de poengene som trengs på. Vi må bare fokusere på oss selv, og plukke poeng jevnt og trutt, på både hjemme- og bortebane.
Sogndal ligger på 9.plass.
– Vi får de overgangene vi skal, og vi har store sjanser til å sette 1-0, men så scoret de på den ene sjansen de hadde, egentlig. Eller vi scoret. Det var en god taktisk kamp av oss, men så setter vi ikke de sjansene som vi skal, og så kom de foran her. Så det er en skuffet gjeng her inne, men prestasjonen var bra. Det er ikke ideelt å gjøre mange endringer i den situasjonen vi er i, men guttene som kom inn sto på, og jeg synes de fortjente å ta med seg noe, sier Eirik Bakke til Eurosport.
Lagene skal i aksjon igjen allerede på søndag. Da skal Sogndal sørover for å møte Jerv, mens Start skal i aksjon mot Ull/Kisa borte.
(Eurosport/ ©NTB)
OBOS-ligaen
Fikk ikke fortsette i klubben etter seks måneder – nå møtes de: – Jeg er gira
22/08/2021 PÅ 10:26
OBOS-ligaen
Hardarson om Start-exiten: – Har lagt sjela vår i det
15/06/2021 PÅ 16:12