I et innlegg på sine nettsider skriver Kongsvinger at «den store KIL-supporteren Ståle Solbakken støtter selvfølgelig Koronakampen. Nå oppfordrer han deg til å kjøpe billetter til den fiktive kampen mellom Grue og KIL!»
«Problemet» med det, er at Solbakken er alt annet enn glad i KIL. Som Grue-gutt, og senere både spiller og trener i naborivalen HamKam, i tillegg til å være bosatt i Hamar selv om han nå trener FC København, har den tidligere landslagsspilleren flere ganger uttrykt at Kongsvinger ikke akkurat er favorittklubben.
OBOS-ligaen
Start henter tilbake lokal spiller
08/04/2021 PÅ 15:00
Ifølge en artikkel i Dagbladet fra 2012, står følgende i den uautoriserte biografien «Ståle».
«Som tenåring hadde Ståle Solbakken utallige ganger sittet på Gjemselund sammen med motstandernes supportere og heiet på bortelaget. Det anstrengte forholdet mellom gutta fra Kirkenær og Kongsvinger illustreres best av historien om den røde spillertrøya som lå på toalettgulvet under Ståle Solbakkens utdrikningslag i 1999, da gjestene ble bedt om å pisse litt til side for skåla».
Faktisk gikk det i en periode så langt, at man i 2009 kunne lese i Kongsvinger-avisa Glåmdalen at Solbakken hadde fått munnkurv av mamma Mona.
– Min mor ble litt bekymret over sinnet som kommentarene om KIL skapte. Hun har bedt meg om å holde kjeft i tiden framover, og det må jeg nesten respektere, sier Solbakken.
– For meg er egentlig dette en veldig liten sak. Jeg kommer fra en liten kameratgjeng som alltid har drømt å slå KIL ut av cupen. La oss nå leve i håpet, selv om den sportslige rivaliseringen mellom klubbene nok er ferdig for evig og alltid. KIL er det store lokomotivet, mens vi må erkjenne at Grue-fotballen neppe kommer tilbake i noen stor nasjonal sammenheng, fulgte han opp med.
Men nå skal de altså møtes i en fiktiv kamp som følge av at korona-krisen har utsatt seriestarten.
I en video på KILs nettsider oppfordrer Solbakken alle til å gå inn på Vipps og kjøpe billett.
– Takket være gruefotballen fikk jeg flere landskamper enn alle KILs spillere gjennom alle tider til sammen. Nå barker erkefiendene sammen igjen, Grue mot KIL. Gå inn på Vipps og kjøp din billett. Den koster 100 kroner, hvorav 50 av dem går til Grue. Vis dem at Grue fortsatt er det laget som engasjerer mest. Alle er med i trekningen om en sesongs tortur på Gjemselund.
Oppgjøret er døpt Den store Koronakampen, og er en del av en sending på KILs Facebook-sider første påskedag, klokken 15:00.
Flere lokale klubber er med på stuntet. Det gjelder Flisa Fotball, Grue Idrettslag, Brandval IL, Elverum Fotball, Vaaler IF, Nord-Odal Idrettslag, FUVO, KIL Fotball, Eidskog Fotball og Sander IL.
– Konseptet er at fiktive oppgjør spilles, og det er en konkurranse mellom våre lokale klubber. Når Ståle reklamerer for Grue, er det fordi 50 prosent av inntektene i det tilfellet tilfaller Grue og 50 prosent tilfaller KIL. Så skal vi ha en sending på våre sider med en lokal fotballquiz og så ser vi på hvem som har solgt flest billetter, sier KIL-sjef Espen Nystuen til Eurosport.
– Og så er man med i en trekningen om en sesongs tortur på Gjemselund, sier Solbakken?
– Det er riktig det. Men det er på ingen måte tortur. Ståle vet at han egentlig kan takke KIL for at han ble så god som han ble. Den man tukter, elsker man, og dette er et ironisk forsøk på å slakte KIL, men han vet at han egentlig ble drevet til å bli god fordi han skulle vise Kongsvinger. Det lyktes han med, sier Nystuen og legger til:
– I tiden hans i Grue var han lillebror. Så gikk han til HamKam og var lillebror der også. Slik er det når du har en storebror å se opp til, da blir det hat-/elsk-forhold. Det er naturlig, sier Kongsvingers daglige leder med et smil.
For ordens skyld: Forholdet mellom de to er langt mer kameratslig, og Nystuen var med en gjeng fra flere norske klubber og besøkte Solbakken i København.
– For Kongsvinger sin del ønsker vi også å hjelpe de lokale klubbene. Vi har to spillere fra Grue, Harald Holter og Daniel Lysgård, hos oss, og ønsker å gi noe tilbake i form av kjærkomne inntekter. Vi har ikke permittert noen, så vi har flinke folk som jobber i kommunikasjonsavdelingen som står på og klekker ut gode ideer.

Eliteserie-profilene: – Spillerne er blitt de store taperne

OBOS-ligaen
RBK-talent returnerer til gamleklubben
01/10/2020 PÅ 18:07
OBOS-ligaen
Brite skal trene Stjørdals-Blink
01/10/2020 PÅ 10:50