«Eneste stedet jeg får trent Grorud nå er på FM. Synd jeg måtte sparke meg selv for å få jobben. Får se om jeg klarer opprykket her også.»
Det skrev Grorud-treneren til meldingen han la ut på Twitter, om at han hadde fjernet "nåværende trener" Eirik Kjønø fra jobben for å ta over oppgaven selv på spillet Football Manager.
– Jeg har egentlig bare akkurat kommet i gang. Det er et ganske komplisert spill, så det tar litt tid å sette inn i. Jeg spilte mye før, men har ikke spilt på mange år. CM 01/02 er kanskje fortsatt det beste spillet, men det er klart det er kult å ha nyeste utgave og få med seg dagens spillere. Foreløpig er det bare pre season, så jeg har ikke tapt noen viktige kamper, sier Kjønø til Eurosport.
OBOS-ligaen
Start henter tilbake lokal spiller
08/04/2021 PÅ 15:00
– Er du fornøyd med troppen du har til rådighet?
– Ja, jeg er meget fornøyd. Det er mulig å rykke opp med den troppen der.
– Så det var ikke bare en enorm trenerprestasjon forrige sesong?
– Nei, jeg tror ikke det skal stå på det. Jeg har en solid tropp, sier Kjønø.
For det er spesielle dager, også for fotballtrenere. Men for en klubb som Grorud, som er såkalt semi-profesjonelle, er det også en mulighet til å ta noen nye steg.
– Det er en ny hverdag for oss også. Foreløpig er det gått kun en uke, og den har gått bra. Denne uken blir også bra. Spillerne jobber godt og vi får gjort mye hjemmefra, som vi ellers ikke har tid til. Alle er veldig motiverte og vi får tatt noen steg på områder vi ellers ikke får tid til.

Like vilkår som RBK

Spillerne i Grorud er på dagtid opptatt med skole eller jobb. Derfor er de stort sett tilgjengelige for trenerne mellom 17 og 19. Dermed er det litt begrenset hva de får tid til, utenom den vanlige treningen.
– Jeg tror spillerne kan ta steg selv om de trener hver for seg. Nå har de masse tid, vi trenerne har masse tid og det jobbes godt. Vi kan få til samtaler og følge opp spillernes utviklingsmål, se videoklipp, prate mer og ha litt tettere oppfølging.
Kjønø forteller at spillerne har tilgang til alle kampene de har spilt de to siste årene, der de enkelt kan tagges i enkeltklipp, kommentere rett i klippene og har gode teknologiske verktøy tilgjengelig. Spillerne kan også lage egne klipp.
– Nå får vi gjort mye som vi kunne gjort hvis vi var fulltidsproffer til vanlig. På en måte er vi det nå. Nå er det like vilkår for alle, for oss og for Rosenborg i denne tiden her. Vi har gode verktøy og trenere med god kompetanse, så oppfølgingen og treningsopplegget trenger ikke stå noe tilbake for noen.
Selv om de forsøker å gjøre det beste ut av situasjonen, ville de naturligvis helst spilt fotball på vanlig måte.
– Hvis vi kunne valgt å spille fotball, ville vi gjort det. Men vi prøver å gjøre det vi kan, innenfor de retningslinjer som er gitt fra Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet. Uten tvil er folkehelsen det aller viktigste, og vi må bare gjøre det vi kan for å unngå å spre smitte.
Artikkelen fortsetter under:

Grorud Kjønø FM

Foto: Eurosport

I mellomtiden har han altså også tid til å forsøke å gjenskape fjorårets opprykket virtuelt, selv om det gikk på bekostning av ham selv. For å ta over laget, måtte han nemlig sparke Eirik Kjønø fra trenerstolen.
– Det var litt kjipt det. Men det hjelper når det er jeg selv som skal ta over. Nå blir det en Eirik Kjønø til på spillet, så får vi se hvilken jobb han får etter hvert, sier den ekte Kjønø med et smil.
– Tror du han er attraktiv på markedet?
– Han er jo ung og uerfaren, og ikke fått til opprykk på spillet. Så det er ikke sikkert han blir plukket opp, men jeg får håpe han også får seg en god jobb.

Hevede øyenbryn

"Mange øyenbryn har blitt hevet i fotballverdenen etter ansettelsen av 28-åringen." står det å lese på spillet.
– Ja, men han tok over for en 28-åring også. Det er fort gjort det, når et ubeskrevet blad tar over.
– Var det slik for deg også, at "hva skal denne unggutten få til"?
– Kanskje bak ryggen, men ikke noe som jeg hørte selv. Det ble skrevet veldig mye om alle spillerne som dro og at Rolf Teigen sluttet. Det var mye snakk om det og at alle trodde vi skulle rykke rett ned. Men det gikk ikke så mye på at nå er det en drittunge som tar over. Men det kan jo hende, sier Kjønø og smiler, vel vitende om at han sikret spill på nivå to for klubben – på ekte.
I tiden fremover skal han kose seg med spillet. Da han la ut meldingen på Twitter, lot ikke reaksjonene vente på seg.
– Det var litt overraskende, men som du sier må vi nok ha litt humor og selvironi i denne situasjonen. Så vi får foreslå at vi heller samles på spillet og kjører OBOS-ligaen her.
– Ja, så nå vil du ha med Isnes og Helstrup og Sandstø og hele gjengen?
– Ja, NTF bør starte en liga her. Så spiller vi sesongen. Det er i hvert fall bra med tanke på å unngå spredning, sier Eirik Kjønø med et smil.

INDRE BANE I KARANTENE: Moe og Jönsson om overgangsvindu, permittering og treningshverdag

OBOS-ligaen
RBK-talent returnerer til gamleklubben
01/10/2020 PÅ 18:07
OBOS-ligaen
Brite skal trene Stjørdals-Blink
01/10/2020 PÅ 10:50