Fotball
OBOS-ligaen

Sogndal-talentet følges tett av både norske topplag og Serie A-klubber

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Sivert Mannsverk

Foto: Scanpix

AvStein-Erik Stormoen
01/11/2019 på 16:10 | Oppdatert 01/11/2019 på 16:10

Sivert Heggheim Mannsverk (17) har bitt godt fra seg både på klubb- og landslag. Det har medført interesse fra større klubber, også utenfor landegrensene.

  • Se alt fra Eliteserien og OBOS-ligaen på Eurosport Player. Sikre deg tilgang her!

– Sivert har vært involvert i landslag relativt lenge nå, og under våre vinger de tre siste årene, etter at vi hentet ham fra moderklubben. Han har hatt litt småtrøbbel med skader av og til, men en flott utvikling det siste halvannet året. Da har kurven vært veldig bra, hvilket igjen har resultert i at flere og flere følger med på ham. Det er kjekt og et bevis på at det han er involvert i både på klubb- og landslag er bra, sier sportslig leder Håvard Flo til Eurosport.

OBOS-ligaen

Sendte KIL videre i kvaliken med sitt aller første mål for sesongen

23/11/2019 PÅ 18:57

17-åringen har vært innom alle aldersbestemte landslag, og er nå inne på G18-landslaget, altså året over der han «hører hjemme».

– I den grad man kan sette ord på det, er det et styrkeforhold at han kan spille på et år over. Det er ofte et kvalitetstegn.

Han skynder seg imidlertid å legge til følgende:

– Det er litt slik med Sivert også at det svinger. Han er veldig ung, så det må man nesten forvente med unge spillere. Selv om det er et stort repertoar, vil det variere, og det må han nesten få lov til.

Midtbanemannen har vært involvert i 17 kamper i OBOS-ligaen denne sesongen, og står oppført med ett mål. Han skrev proffkontrakt med klubben i februar, og har en avtale ut 2021 med Sogndal. Gutten fra Øvre Årdal kom til klubben som 14-åring, og fikk de første minuttene for A-laget i en treningskamp mot Hødd, allerede før han fylte 15.

Flo beskriver det unge talentet sitt slik:

– Han er veldig reflektert og fotballklok, med et naturlig blikk for spillet. En type som ser ting og ofte ligger litt i forkant, slik man ser de beste spillerne gjerne gjør. Han har en veldig fin ro og et overblikk med ballen, sier han om styrkene.

– Det han skal bli råere på og har utviklingspotensial i, er å være mer dominant med kommunikasjon, dirigering, prating og å ta ansvar på den måten. Han er blitt en tøffere spillere bare det i det siste, og det kommer litt med vekst og mer muskler og slik, men på det andre må han ta mer tak. Det har han definitivt kapasitet til.

Etter det Eurosport kjenner til, er Molde blant de som har vist sterkest interesse i Norge. Internasjonalt er italienske Bologna den som så langt har hatt flest følere ute, mens også Lazio er nevnt i forbindelse med den unge Sogndal-spilleren.

– Jeg vil ikke gå inn og kommentere enkeltklubber, men det er klubber som følger Sivert tett, både nasjonalt og internasjonalt. Det har ikke vært mer konkrete «caser» enn det, sier Flo.

Samtidig er han opptatt av å understreke følgende.

– Når det gjelder spillerutvikling må vi også kaste litt kaldt vann inn her, og de må få beskjed om det må leveres. Selv om det er litt interesse er det en hel del jobb igjen å gjøre, og det må gjøres i hverdagen. Mellom svingningene her må man opp på hesten igjen og jobbe knallhardt, og det er vår jobb å fortelle det og hva som kreves her og andre plasser. Det er fort gjort at man blir revet med og mister litt kontakt med hva som kreves når slike ting dukker opp.

OBOS-magasinet: Instagram-spøk mot Start, freser mot dommerne og Nordlies redningsplan

00:23:16

OBOS-ligaen

OBOS-spiller klar for færøysk klubb

03/11/2019 PÅ 13:32
OBOS-ligaen

Legger fotballskoene på hylla

22/10/2019 PÅ 14:42
Relatert
FotballOBOS-ligaenSogndal FotballHamKam Fotball
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Siste nytt

Eliteserien

Viking seiret i rogalandsderbyet: Snudde kampen mot Sandnes Ulf

FOR 12 MINUTT SIDAN

Siste videoer

Fotball

– Ser for meg at jeg blir i Lillestrøm en god stund

00:02:37

Mest populært

Fotball

Shala med to målgivende: Se målene som senket Mjøndalen her

I GÅR PÅ 18:22