– Sivert har vært involvert i landslag relativt lenge nå, og under våre vinger de tre siste årene, etter at vi hentet ham fra moderklubben. Han har hatt litt småtrøbbel med skader av og til, men en flott utvikling det siste halvannet året. Da har kurven vært veldig bra, hvilket igjen har resultert i at flere og flere følger med på ham. Det er kjekt og et bevis på at det han er involvert i både på klubb- og landslag er bra, sier sportslig leder Håvard Flo til Eurosport.
17-åringen har vært innom alle aldersbestemte landslag, og er nå inne på G18-landslaget, altså året over der han «hører hjemme».
Eliteserien
LSK-duoens «umulige» oppgave: – Sammen kan vi matche det
02/04/2022 KLOKKEN 05:38
– I den grad man kan sette ord på det, er det et styrkeforhold at han kan spille på et år over. Det er ofte et kvalitetstegn.
Han skynder seg imidlertid å legge til følgende:
– Det er litt slik med Sivert også at det svinger. Han er veldig ung, så det må man nesten forvente med unge spillere. Selv om det er et stort repertoar, vil det variere, og det må han nesten få lov til.
Midtbanemannen har vært involvert i 17 kamper i OBOS-ligaen denne sesongen, og står oppført med ett mål. Han skrev proffkontrakt med klubben i februar, og har en avtale ut 2021 med Sogndal. Gutten fra Øvre Årdal kom til klubben som 14-åring, og fikk de første minuttene for A-laget i en treningskamp mot Hødd, allerede før han fylte 15.
Flo beskriver det unge talentet sitt slik:
– Han er veldig reflektert og fotballklok, med et naturlig blikk for spillet. En type som ser ting og ofte ligger litt i forkant, slik man ser de beste spillerne gjerne gjør. Han har en veldig fin ro og et overblikk med ballen, sier han om styrkene.
– Det han skal bli råere på og har utviklingspotensial i, er å være mer dominant med kommunikasjon, dirigering, prating og å ta ansvar på den måten. Han er blitt en tøffere spillere bare det i det siste, og det kommer litt med vekst og mer muskler og slik, men på det andre må han ta mer tak. Det har han definitivt kapasitet til.
Etter det Eurosport kjenner til, er Molde blant de som har vist sterkest interesse i Norge. Internasjonalt er italienske Bologna den som så langt har hatt flest følere ute, mens også Lazio er nevnt i forbindelse med den unge Sogndal-spilleren.
– Jeg vil ikke gå inn og kommentere enkeltklubber, men det er klubber som følger Sivert tett, både nasjonalt og internasjonalt. Det har ikke vært mer konkrete «caser» enn det, sier Flo.
Samtidig er han opptatt av å understreke følgende.
– Når det gjelder spillerutvikling må vi også kaste litt kaldt vann inn her, og de må få beskjed om det må leveres. Selv om det er litt interesse er det en hel del jobb igjen å gjøre, og det må gjøres i hverdagen. Mellom svingningene her må man opp på hesten igjen og jobbe knallhardt, og det er vår jobb å fortelle det og hva som kreves her og andre plasser. Det er fort gjort at man blir revet med og mister litt kontakt med hva som kreves når slike ting dukker opp.
OBOS-ligaen
Eriksen-magi da HamKam tok ytterligere steg mot Eliteserien: – For en mann!
16/10/2021 KLOKKEN 14:58
OBOS-ligaen
Rekdal tuktet gamleklubben – økte forspranget til konkurrentene
29/08/2021 KLOKKEN 14:56