Fotball
OBOS-ligaen

– Sikkert en eller annen i Fotball-Norge som kommer til å benytte seg av muligheten

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Marcus Pedersen Espen Olsen

Foto: Scanpix

AvStein-Erik Stormoen
22/03/2020 på 15:15 | Oppdatert 22/03/2020 på 15:20

HamKam har permittert alle mann, og følgelig er også en mulig signering av klubbløse Marcus Pedersen satt på vent. Sportssjef Espen Olsen mener man aldri kan vite om noen aktører i Fotball-Norge vil dra nytte av unntakstilstanden som råder.

Se «Kampene vi husker: Stabæk - Sarpborg 08 2019 klokken 17:45 på Eurosport Norge og Dplay. Sikre deg tilgang her!

– Alt er satt på vent nå. Men hvis vi kommer i gang etter hvert, så kan det hende Marcus blir med oss. Men vi har permittert alle mann, og så får vi se konsekvensene av dette til slutt. Hvis vi starter opp igjen i mai, så skal nok HamKam klare seg uten altfor mye konsekvenser, men blir det veldig langvarig, så vet jeg ikke hva som skjer, sier Olsen.

OBOS-ligaen

Vålerenga leier ut spisstalent til OBOS-ligaen

26/06/2020 PÅ 13:54

I meldingen som ble lagt ut da klubben varslet om permitteringer, het det at styret måtte gjøre grep for å sikre klubbens eksistens i fremtiden. Avgjørelsen ble kalt livsnødvendig.

– Det er skumle dager, men det tror jeg det er for alle. Alt rundt det økonomiske kjenner jeg ikke til. Foreløpig er jeg jo permittert, og får i utgangspunktet ikke lov til å jobbe. Så vi har ikke lov til å signere noen før det er over, sier Olsen.

  • Les også: Vil ikke risikere en måneds karantene: Reiser ikke hjem fra Danmark

Eurosport har vært i kontakt med Marcus Pedersen, som sier at alt står på stedet hvil og at han ikke vet hva som skjer fremover. Han har trent med klubben gjennom hele vinteren, og det var ventet en avgjørelse på om han blir en del av laget da situasjonen plutselig ble snudd på hodet.

– Det har vel egentlig vært det samme for Marcus nå de siste månedene, så slik sett er ikke situasjonen så forandret for ham, egentlig.

Siden temaet permitteringer kom opp, har også spekulasjonene om konsekvensene rast. Permitterte spillere kan i utgangspunktet si opp sin avtale etter 14 dager, og dermed stå fritt til å forlate klubbene.

– Frykter du konsekvensene ved å ha permittert alle?

– Nei, jeg gjør i utgangspunktet ikke det, men jeg skjønner at det kan skje. Det er sikkert en eller annen i Fotball-Norge som kommer til å benytte seg av muligheten. Jeg håper og tror de aller fleste er lojale. Men vi kan selvfølgelig ikke utelukke at noen drar nytte av situasjonen.

– Du tror det altså?

– Det kan selvfølgelig skje. Vi må ikke tro noe annet. Alle kan jo bryte avtalen sin etter 14 dager, og vi har ingen rett til å kreve noe annet heller. Jeg tror ikke det skjer i HamKam, og jeg håper det ikke skjer i resten av landet. Men man vet aldri. Vi ser jo på det som oppstår i Haugesund, som skånet et par spillere. Det er klart at når slike ting oppstår, blir ikke dette rettferdig.

– Tenker du da først og fremst på spillere som vil reise, eller klubber som vil hente?

– Det finnes jo spillere som helt sikkert ikke er fornøyde, som vil videre, men som blir stoppet. Og så er det mange agenter som jeg tror kan prøve å utnytte seg av situasjonen. Det finnes en del litt useriøse på markedet. Det kan komme utenlandske klubber og agenter. Det er en risiko i dette, selvfølgelig, men jeg tror vi som klubb bare må være solidariske, sier han og tilføyer:

– Enten permitteres alle eller ingen. Jeg tror det er litt lettere for folk å akseptere enn hvis du er i en situasjon hvor noen er permittert og noen ikke er det. Hos oss er alle det, med unntak av dem som er under 0,75 G, som ikke ville fått erstatning, naturligvis. Derfor tror jeg ikke det blir noe slik i HamKam.

På midtbanen spiller en ung gutt med et etternavn som klinger godt hos dem som er glade i grønt og hvitt. Markus Solbakken (19) er U-landslagsspiller, har spilt fast i flere år tross sin unge alder og er ettertraktet både hos norske og utenlandske klubber.

– Eksempelvis Solbakken, da, frykter du å miste en slik "juvel"?

– Jeg skjønner spørsmålet ditt. For han er nok helt sikkert ettertraktet, og blir helt sikkert kontaktet også. Men Markus vet at vi slipper ham når det er rett. Jeg tror ikke han sitter og vil ut av kontrakten. Han vet at den dagen det kommer en klubb som virkelig vil ha ham, som passer for ham, da blir han solgt. Derfor kommer han nok helt sikkert til å være lojal også.

INDRE BANE I KARANTENE: Moe og Jönsson om overgangsvindu, permittering og treningshverdag

00:56:24

OBOS-ligaen

Ståles KIL-hat som markedsføring: – Alle er med i trekningen om en sesongs tortur på Gjemselund

05/04/2020 PÅ 16:52
OBOS-ligaen

– La det ikke være oss som utfordrer eller mener

01/04/2020 PÅ 19:50
Relatert
FotballOBOS-ligaen
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen