SANDEFJORD (Eurosport.no):
Etter å ha rykket ned før forrige sesong har Sandefjord hatt en strålende sesong i OBOS-ligaen og er på stø kurs til å rykke opp til Eliteserien igjen. Med to kamper igjen ligger Sandefjord på andreplass med 62 poeng, mens Aalesund med 73 poeng har allerede rykket opp og Start ligger på tredjeplass med 56 poeng.
Eliteserien
Søvnløs Fagermo etter smellen i Bodø: – For dårlig trenerarbeid
21/04/2022 KLOKKEN 13:07
Det vil si at Sandefjord trenger ett poeng for å sikre opprykket i kampen mot Jerv lørdag.
Men til tross for at det er kun to runder igjen av årets OBOS-liga er det en rekke spillere som er på utgående kontrakt med klubben.
Lars Grorud, Pontus Engblom, Rufo, Jacob Storevik, Emil Palsson, Tito, Håvard Storbæk og Mohamed Ofkir har alle kontrakter som strekker seg ut 2019. I tillegg har Erik Mjelde tidligere gitt beskjed om at han legger opp etter sesongen.
– Jeg forholder meg rolig. Jeg vet at guttene er forpliktet. Så tenker jeg at så lenge guttene vil være her, så er det ikke noe problem. Men selvfølgelig, utgangspunktet blir ikke det samme om vi spiller i OBOS eller Eliteserien og klubben hadde noen utfordringer i sommer. Vi må snakke med alle dem, vi har allerede hatt en del samtaler, så jeg er rolig, sier Sandefjord-trener Martí Cifuentes til Eurosport.
– Akkurat nå er det ikke fokuset vårt, nå er vårt fokus at vi må vinne denne kampen. Så får vi se om vi klarer å rykke opp til Eliteserien, så kan vi begynne å planlegge neste sesong, legger han til.
Saken fortsetter under:

– Får ta det når vi vet hvilken liga vi spiller i

Av disse har både lagets kaptein, Lars Grorud og toppscoreren i OBOS-ligaen, Pontus Engblom en kontrakt som strekker seg ut året. Grorud, som kom til klubben i 2015 mener det er viktig å få med spillerne videre til neste sesong.
– Ja, men sånn er det i fotballen at man er på utgående kontrakt støtt og stadig. Noen er det og noen er det ikke, det er sånn gamet er. Jeg synes gutta og klubben har forholdt seg bra til det nå i høst og det har egentlig ikke vært så mye fokus på det. Vi får avslutte med stil nå og gjøre den jobben som trengs, så får den biten der tas når vi vet om vi skal spille i OBOS eller Eliteserien, sier kapteinen, som også selv er inne i siste del av kontrakten sin og sier de har hatt noen samtaler i høst.
– Ønsker du å være her videre?
– Ja, selvfølgelig. Jeg føler fortsatt jeg har noen år igjen i kroppen og synes jeg har hatt en god sesong. Har lyst på noen år til, sier han og legger til at han ikke er ferdig med å spille fotball.
Saken fortsetter under:

Toppscoreren på utgående kontrakt

Pontus Engblom kom til klubben før sesongen i fjor og har allerede scoret 19 mål for klubben. Noe som gjør at han ligger godt an til toppscorertittelen i OBOS-ligaen.
– Han har vært veldig viktig for oss og levert strålende gjennom hele sesongen og scoret masse mål for oss. Han er ikke en lett mann å erstatte så selvfølgelig håper vi han bli med videre, sier Grorud.
Selv sier svensken at han fokuserer på de siste kampene og at de får sette seg ned etter sesongen.
– Jeg trives veldig godt her. Så skal det klikke både for Sandefjord og for meg, men som sagt det får vi ta etter sesongen, sier Engblom til Eurosport.
Sett denne?
Eliteserien
Jervs supertalent forlenget KBKs skrekkrekke
18/04/2022 KLOKKEN 18:36
Eliteserien
Store skadeproblemer for Bodø/Glimt i sliteseier: – Vi mister det litt
10/04/2022 KLOKKEN 17:59