Fotball
OBOS-ligaen

Sandefjord kan sikre opprykk: Flere viktige spillere på utgående kontrakt

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

MartiCifuentes

Foto: Scanpix

AvChristine Skarstein Olsen
02/11/2019 på 12:52 | Oppdatert 02/11/2019 på 12:52

Sandefjord kan sikre opprykket til Eliteserien med poeng mot Jerv. Samtidig er flere av spillerne på utgående kontrakt.

  • Se Sandefjord - Jerv lørdag kl. 16.00 på Eurosport Player, Dplay og MAX. Sikre deg tilgang her!

SANDEFJORD (Eurosport.no):

Eliteserien

Snart er målmaskinen klubbløs – nå har klubben kommet med nytt tilbud

03/06/2020 PÅ 09:09

Etter å ha rykket ned før forrige sesong har Sandefjord hatt en strålende sesong i OBOS-ligaen og er på stø kurs til å rykke opp til Eliteserien igjen. Med to kamper igjen ligger Sandefjord på andreplass med 62 poeng, mens Aalesund med 73 poeng har allerede rykket opp og Start ligger på tredjeplass med 56 poeng.

Det vil si at Sandefjord trenger ett poeng for å sikre opprykket i kampen mot Jerv lørdag.

Men til tross for at det er kun to runder igjen av årets OBOS-liga er det en rekke spillere som er på utgående kontrakt med klubben.

Lars Grorud, Pontus Engblom, Rufo, Jacob Storevik, Emil Palsson, Tito, Håvard Storbæk og Mohamed Ofkir har alle kontrakter som strekker seg ut 2019. I tillegg har Erik Mjelde tidligere gitt beskjed om at han legger opp etter sesongen.

– Jeg forholder meg rolig. Jeg vet at guttene er forpliktet. Så tenker jeg at så lenge guttene vil være her, så er det ikke noe problem. Men selvfølgelig, utgangspunktet blir ikke det samme om vi spiller i OBOS eller Eliteserien og klubben hadde noen utfordringer i sommer. Vi må snakke med alle dem, vi har allerede hatt en del samtaler, så jeg er rolig, sier Sandefjord-trener Martí Cifuentes til Eurosport.

– Akkurat nå er det ikke fokuset vårt, nå er vårt fokus at vi må vinne denne kampen. Så får vi se om vi klarer å rykke opp til Eliteserien, så kan vi begynne å planlegge neste sesong, legger han til.

Saken fortsetter under:

Trenger ett poeng for å rykke opp: – Vi er veldig motiverte

00:02:24

– Får ta det når vi vet hvilken liga vi spiller i

Av disse har både lagets kaptein, Lars Grorud og toppscoreren i OBOS-ligaen, Pontus Engblom en kontrakt som strekker seg ut året. Grorud, som kom til klubben i 2015 mener det er viktig å få med spillerne videre til neste sesong.

– Ja, men sånn er det i fotballen at man er på utgående kontrakt støtt og stadig. Noen er det og noen er det ikke, det er sånn gamet er. Jeg synes gutta og klubben har forholdt seg bra til det nå i høst og det har egentlig ikke vært så mye fokus på det. Vi får avslutte med stil nå og gjøre den jobben som trengs, så får den biten der tas når vi vet om vi skal spille i OBOS eller Eliteserien, sier kapteinen, som også selv er inne i siste del av kontrakten sin og sier de har hatt noen samtaler i høst.

– Ønsker du å være her videre?

– Ja, selvfølgelig. Jeg føler fortsatt jeg har noen år igjen i kroppen og synes jeg har hatt en god sesong. Har lyst på noen år til, sier han og legger til at han ikke er ferdig med å spille fotball.

Saken fortsetter under:

Kan møte gamleklubben neste sesong: – Det blir bra

00:01:58

Toppscoreren på utgående kontrakt

Pontus Engblom kom til klubben før sesongen i fjor og har allerede scoret 19 mål for klubben. Noe som gjør at han ligger godt an til toppscorertittelen i OBOS-ligaen.

– Han har vært veldig viktig for oss og levert strålende gjennom hele sesongen og scoret masse mål for oss. Han er ikke en lett mann å erstatte så selvfølgelig håper vi han bli med videre, sier Grorud.

Selv sier svensken at han fokuserer på de siste kampene og at de får sette seg ned etter sesongen.

– Jeg trives veldig godt her. Så skal det klikke både for Sandefjord og for meg, men som sagt det får vi ta etter sesongen, sier Engblom til Eurosport.

Sett denne?

Roses av klubben: – Tror han hadde hatt noen gode år til

00:02:18

OBOS-ligaen

Rufo-scoring sikret seier – Sandefjord klar for Eliteserien

02/11/2019 PÅ 16:48
OBOS-ligaen

Har allerede lansert opprykksøl: – Tror Brann har et lager med gulløl stående

01/11/2019 PÅ 13:22
Relatert
FotballOBOS-ligaenSandefjordFK Jerv
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Siste nytt

OBOS-ligaen

Derfor fristet OBOS-ligaen og Lillestrøm: – Et enkelt valg

FOR EIN TIME SIDAN

Siste videoer

Fotball

– Ser for meg at jeg blir i Lillestrøm en god stund

00:02:37

Mest populært

Fotball

Shala med to målgivende: Se målene som senket Mjøndalen her

I GÅR PÅ 18:22