Populære sporter
All sport
Vis alt

Sandefjord fosser mot opprykk etter frispark-perle

Sondre Skandsen

Oppdatert 27/10/2019 klokken 17:05 GMT+1

Sandefjord tok et stort steg nærmere Eliteserien 2020 etter Eirik Mjeldes frispark-perle og nok et mål fra Pontus Engblom borte mot Ull/Kisa.

Sandefjord

Foto: Scanpix

Ull/Kisa – Sandefjord 0-2:
Først 1-0 ved Erik Mjelde og deretter 2-0 ved Pontus Engblom. Så enkelt kan det gjøres. Det skal mye til for at Sandefjord ikke kaprer den andre direkte opprykksplassen.
Den første scoringen til hvalfangerne kom etter 54 minutter. Gjestene vant et frispark litt skrått i banen. Veteran Erik Mjelde steppet fram og tok ansvar. Ballen fikk en nydelig dupp over muren og ned i korthjørnet.
Det kan fort ha vært den siste frisparkscoringen, av mange Mjelde har scoret opp gjennom årene, Sandefjords midtbanespiller fikk æren av å sette i nettet. 35-åringen legger opp etter sesongen.
– Dette har jeg gjort før. Det var bare å sikte og skyte hardt. Det var litt vanskelig vinkel, så jeg måtte få mye kraft på den. Så gikk den der jeg håpet den skulle gå, sa han til Eurosport etter kampen.
– Nå er vi nærme. Ett poeng unna opprykk. Nå har det vært så mye opprykk og nedrykk de siste årene, så nå tenker jeg å gi meg mens heisen går oppover, gliste han.
Rett i forkant av det første målet fikk Ull/Kisas Lars Ranger sitt andre gule kort, og Ull/Kisa spilte dermed over en halvtime med ti mann. Hjemmelagets trener, Trond Fredriksen, var ikke særlig fornøyd med det:
– Jeg så en ytterst kjedelig fotballkamp på Åråsen i går, der Tommy Skjerven la lista høyt. Han ga ikke ut gule kort unødvendig. Så ser vi det her i dag...
– Det er en fotballkamp. I ordet kamp ligger det jo at det blir litt krig. Det dømmes frispark som ikke er frispark, og det dømmes gule kort som ikke er gule kort, sukket han til Eurosport etter kampen.
OBOS-ligaens toppscorer fikk æren av å sette 2-0 på Jessheim Stadion 14 minutter senere. Til tross for sjanser begge veier de siste 20 minuttene, endte det med tomålsseier til gjestene i blått.
Det skal nå mye til for at Sandefjord ikke rykker direkte opp. Start er seks poeng bak med dårligere målforskjell, og det gjenstår kun to kamper.
Når det er sagt skal Sandefjord blant annet til Ålesund for å møte seriemesterne i siste serierunde. Ingenting er dermed helt avgjort ennå.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame