Sandefjord - Aalesund 1-1
Peter Orry Larsen trodde han hadde avgjort kampen da han puttet ballen i mål etter 66 minutter. Men i det sjansefattige oppgjøret dukket plutselig innbytter William Kurtovic opp på et innlegg og fikk fyrt av et skudd opp i hjørnet. Dermed ble ikke Orry Larsen matchvinner på bortebane.
OBOS-ligaen
– Det er fryktelig vanskelig å si hva som skjer videre
20/10/2021 PÅ 11:51
– Det så sånn ut en stund, men dessverre klarer vi ikke tette helt igjen der. Men 1-1 er et greit bilde på kampen. Vi er ikke skuffet over poenget, sa målscorer Orry Larsen.

Tok poeng på en dårlig dag

Heller ikke Lars Bohinen klarte å være veldig skuffet etter å ha mistet to poeng mot slutten.
– Noen ganger blir ikke kampen sånn som man håper den skal bli, og da kommer du langt med høy arbeidsmoral og god struktur, så vi tar det med oss. På en dårlig dag tar vi med oss ett poeng mot en av våre argeste motstandere, sa Aalesund-treneren.
LES OGSÅ: Stabæks U20-trio om hverandre: Derfor skal vi til VM
Han som fikk score det siste målet var derimot i bedre humør. Det gjenstod under ti minutter da Kurtovic utlignet for Sandefjord.
– Det er fint spill. Brice kommer på høyresiden og jeg roper så høyt jeg kan. Så får jeg den litt for langt foran meg synes jeg, men jeg får jo godt treff så det var deilig å se den gå i hjørnet der, sa han.

Misfornøyd med uavgjort

– Det er ikke ofte jeg er glad over å spille 1-1 hjemme, og jeg føler at vi er bedre enn dem på nesten alt egentlig. Det er bare en timinutters periode i andre omgang hvor de får litt mer trykk rundt boksen vår og det er en kamp jeg synes vi bør vinne. Jeg synes vi var et klart bedre fotballag enn dem, sa mannen som serverte Kurtovic, høyreback Brice Wembangomo.
Backen sier også at syv poeng på de tre første er godkjent selv om de helst skulle hatt ni.
Han var ikke den eneste som ikke var fornøyd med å bare få ett poeng. Også trener Martí Cifuentes skulle gjerne hatt flere poeng.
– Jeg kan ikke være fornøyd med resultatet fordi jeg syntes vi var dominante mesteparten av kampen, sa han.
Det var en rolig første omgang. Med unntak av noen sjanser på tampen var det tett og jevnt, noe som resulterte i tette dueller. En som fikk merke det var Aalesunds Ståle Steen Sæthre, som for øvrig startet som spiss i dag, i motsetning til hans vante midtstopperposisjon.

Ble løpt ned av keeperen

Etter litt under 15 minutters spill krasjet han med keeperen utenfor 16-meteren, men dommeren lot spillet gå videre.
– Jeg kommer gjennom der og får en dytt i ryggen og keeper hindrer meg fra å score. For meg er det klinkende klart frispark til oss. Kommer jeg gjennom og får ballen der er det mål, sa Sæthre om situasjonen.
Kampbildet i den andre omgangen var ikke stort annerledes enn i den første. Fortsatt var det tett, jevnt og sjansefattig.
LES OGSÅ: Mjøndalen slo Godset i ellevilt Ælv Classico: – Blir ettervirkninger i Buskerud-fotballen
I det 66. minuttet måtte Walter Viitala i Sandefjord-buret gi en retur og der dukket Peter Orry Larsen opp og sendte Aalesund i føringen.
Sandefjord kjempet seg tilbake i kampen og rundt ti minutter før slutt ved innbytter William Kurtovic. Han kastet seg frem og fikk fyrt av et skudd opp i hjørnet, og lagene var like langt.
Flere mål ble det ikke. Dermed fikk begge lagene ett poeng hver, og de står begge med syv poeng etter tre kamper i toppen av OBOS-ligaen.
Eliteserien
Nådeløs Fagermo da Sandefjord banket VIF: – Hårreisende det vi ser
12/09/2021 PÅ 18:00
OBOS-ligaen
Aalesund med skremmeskudd i opprykkskampen
28/08/2021 PÅ 14:55