«Styringsretten gir ingen rett til å nekte arbeidstaker å gå på jobb. IK Start har ikke presentert et gyldig grunnlag, og Kjetil Rekdal leder Starts kamp mot Aalesund i dag», fastholder hans advokat Flågan i en pressemelding lørdag formiddag.
Advokaten er nå på plass i Kristiansand for å bistå sin klient. Han opplyser at Rekdal, som varslet fredag, stiller på jobb senere lørdag for å lede laget i serieåpningen.
OBOS-ligaen
– Det er fryktelig vanskelig å si hva som skjer videre
I GÅR PÅ 11:51
Fredag kveld sto Start på sin avgjørelse om at de ikke vil tillate at Kjetil Rekdal gjenopptar sine arbeidsoppgaver og leder klubben i lørdagens seriestart.

– Ikke formålstjenlig

Start opplyste at det er trenerduoen Joey Hardarson og Andreas Jensen som får ansvaret for sørlendingenes første seriekamp i OBOS-ligaen.
«Vi registrerer nå at Rekdal under ett døgn før kampstart har endret oppfatning og har kommunisert i mediene at han har til hensikt å lede laget i morgendagens kamp mot Aalesund. Det er ikke formålstjenlig at Rekdal forbereder og leder morgendagens kamp», skrev klubben i en pressemelding fredag kveld.
Start poengterte at det er Hardarson og Jensen som har stått for de viktigste forberedelsene før hjemmemøtet med Aalesund.
«Vi er trygge på at spillere, støtteapparat, administrasjon og vårt trofaste frivillige apparat er godt forberedt og gleder seg til morgendagens kamp», skrev klubben videre.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Personalsak

Tidligere fredag opplyste Rekdals advokat Flågan at hans klient kom til å møte på jobb lørdag for å lede Start mot AaFK. Det prøver klubben nå å sette en stopper for.
Hele saken oppsto da Rekdal torsdag fikk beskjed fra styret i Start om at han er fritatt fra sine oppgaver his klubben i OBOS-ligaen. Det skjedde etter at det ble opprettet personalsak mot ham.
Kampstart mellom Start og Aalesund er 15.30. Hvis det ikke blir noen løsning på den noe uvanlige situasjonen innen den tid vil det bli trangt på Start-benken.
(©NTB)
Sett denne?
OBOS-ligaen
Rekdal tuktet gamleklubben – økte forspranget til konkurrentene
29/08/2021 PÅ 14:56
OBOS-ligaen
Aalesund med skremmeskudd i opprykkskampen
28/08/2021 PÅ 14:55