For egentlig hadde Lars Brotangen valgt å legge opp etter forrige sesong. Men så kriblet det i beina og sportssjef Espen Olsen var flink til å overtale. Dermed var han – sent, men godt – tilbake i HamKam-troppen til årets sesong.
– Jeg var med på noen treninger og merket fort at valget var litt for mye preget av hjerne og ikke hjerte. Jeg følte jeg hadde mer å gi på banen, og da jeg fikk muligheten, var valget enkelt, sier Brotangen til Eurosport.
OBOS-ligaen
Start henter tilbake lokal spiller
08/04/2021 KLOKKEN 15:00
Frem til nå har han også jobbet som lærer på Wang, men fremover skal han fortsette som toppspillerutvikler for gutter 19 i HamKam. Der har han jobbet mye med eleven Jarmund Øyen Kvernstuen (19).
– Jeg har stort sett jobbet med ham på fotballen, og det er der jeg har hatt mest med ham å gjøre, sier Brotangen, som beskriver det unge angrepstalentet slik:
– Han er unorsk, veldig god til å drible på små flater, kreativ og til å spille den siste gjennombruddspasningen. Han er veldig spennende. Han har jobbet hardt det siste året, og klart å stole mer på egne ferdigheter. Jeg har prøvd å fortelle ham hvor god han er og hvor god han kan bli. Det er gøy at han nå også får tillit på A-laget.
For eleven har nemlig vært med i HamKam-troppen i de siste kampene. Overfor Hamar Arbeiderblad avslører trener Gaute Helstrup at 19-åringen ikke er langt unna debuten.
– Lars har vært ekstremt viktig. Vi satte oss ned etter forrige sesong og la en plan for hva jeg kunne forbedre. Den har vi fulgt, og Lars har hjulpet meg godt med å forbedre det jeg allerede var bra på, og ta steg der jeg aller helst burde forbedre meg, sier 19-åringen selv til avisen.
Og så er spørsmålet om læreren må jekke ned eleven på trening?
– Nei, jeg prøver å la ham utfolde seg. Men han kan drible alle andre, ikke meg.
– Så det får han ikke til, eller?
– Vel, vi pleier å være på lag. Jeg kan svare på den måten, så blir det greit for begge, sier Brotangen med et smil.
Det ble litt forventninger på Hamar før sesongen, med ny trener i Helstrup fra Tromsdalen, ny sportssjef i den gamle spillerhelten Espen Olsen og en rekke nye spillere. Men laget har trøblet, og ligger utsatt til med bare fire lag bak seg på tabellen.
– Det har vært en del marginer, men det er ikke tilfeldig når det skjer så ofte som med oss. Vi mangler nok en del prosent på alt vi gjør, også i treningshverdagen. Vi må på et høyere nivå, og bikke kampene i vår fordel. Det hjelper ikke å være best mellom boksene, og best i 80 minutter, når vi slipper inn ett mer enn vi scorer selv.

Lars Brotangen

Foto: Eurosport

Med bare 13 poeng på 13 kamper, bare 12 scorede mål og 16 innslupne, og kun tre seirer, er det blitt litt murring i omgivelsene. De mest kritiske vil allerede skifte ut Helstrup.
– Det er ikke mange trenere i Norge som er mer dedikerte og jobber hardere enn Gaute Helstrup, så jeg tror han klarer å snu det til sin fordel. Det har vært mye prat, men det vil ta tid når man bytter trenere og så mange spillere. Jeg håper han får tillit videre og tid til å snu det. Han imponerte i Tromsdalen, men det tok en del tid før det ble stabilt der også, sier Brotangen.
– Samtidig må vi fortsette å stole på det, og ikke vike altfor mye, selv om vi kanskje må forenkle noen prinsipper litt i en periode for å få med oss noen trepoengere.
Laget går inn i en tøff periode, med blant annet Start borte og Sandefjord hjemme før to bortekamper mot Sandnes Ulf og Jerv.
– Det er en viktig periode, men samtidig en artig periode. Vi skal måle krefter mot de beste lagene, og kan gå inn i det med en alt å vinne-holdning. Vi spilte kanskje vår aller beste kamp borte mot Start i cupen i fjor, og da var det i hvert fall et lag som passet HamKam godt. Det er bare å «gunne på» og satse på at vi får med oss noe. OBOS-ligaen er også så uforutsigbar at vi skal ikke reise noe sted uten ambisjon om å ta poeng.
Sett denne?
OBOS-ligaen
RBK-talent returnerer til gamleklubben
01/10/2020 KLOKKEN 18:07
OBOS-ligaen
Brite skal trene Stjørdals-Blink
01/10/2020 KLOKKEN 10:50