– Jeg har fått flere tusen venneforespørsler på Facebook, og nesten alle avisene i Vietnam og omegn skriver at jeg må komme nedover, sier Alexander Dang til Eurosport.no.
Spissen fra Bergen har scoret 38 mål på to sesonger for Nest-Sotra, og har tidligere tiltrukket seg interesse fra andre klubber på høyere nivå. Nå har Dangs målteft skapt et hysteri blant vietnamesiske fans som nå ønsker at landslaget skal få inn 29-åringen. Forespørslene fra begeistrete fans renner inn.
OBOS-ligaen
Start henter tilbake lokal spiller
08/04/2021 PÅ 15:00
Landslagsledelsen har undersøkt muligheten for å få spissen inn på landslaget.
– Jeg har ikke personlig snakket med de, men jeg vet agenten min har hatt en dialog med de, forteller Dang om interessen, og henviser til sin agent, Mikail Adampour.
Spissens agent bekrefter også overfor Eurosport.no at de har snakket sammen. Dang er interessert i å spille for Vietnam og ser på det som en mulig ny utfordring, men at ingen avgjørelse er tatt ennå.
– Vi har en god dialog. De er tydelige på at Dang med sine 1.85 meter passer deres profil utmerket og har skissert en plan hvor Dang er en viktig brikke i å nå VM 2022 med sin hurtighet og styrke, forteller Mikail Adampour til Eurosport.no.
Saken fortsetter under Twitter-meldingen:
Grunnen til at Dang er aktuell for Vietnam er fordi hans far er vietnamesisk. Ettersom han ikke har noen landslagskamper for Norge er han dermed fri til å spille for det vietnamesiske landslaget. Agenten bekrefter at hysteriet er stort i Vietnam.
– Interessen er enorm blant eksperter og supportere. De største mediehusene i Vietnam har ropt etter å få Dang på landslaget. Det er gøy i et land med nesten 100 millioner innbyggere, sier Adampour.
Vietnam deltok nylig i det asiatiske mesterskapet hvor de ble mesterskapets overaskelse. Laget gikk videre fra gruppespillet og kom seg helt til kvartfinalen hvor de tapte mot Japan, som til slutt endte opp med å tape finalen. Agenten vil derimot ikke kommentere på om det er noen interesse fra vietnamesiske klubber om spilleren.
– Ingen kommentar vedrørende interesse fra klubber, men dette forandrer ingenting for Dang. Han har føttene godt plantet på bakken og har som ambisjon å spille på øverste nivå i Norge, sier Dang sin agent.
Har du sett siste episode av Eurosports Eliteserie-podcast?
OBOS-ligaen
RBK-talent returnerer til gamleklubben
01/10/2020 PÅ 18:07
OBOS-ligaen
Brite skal trene Stjørdals-Blink
01/10/2020 PÅ 10:50