• Se alt fra Eliteserien og OBOS-ligaen på Dplay, Eurosport Player og Eurosport Norge – sikre deg tilgang her!
– Det sto skrevet i stein at det skulle skje noe slikt. Jeg er normalt sett en hjemmekjær type, som aldri har bodd utenfor Bergen og alltid har hatt folk rundt meg. Så det blir selvfølgelig en ny hverdag når jeg skal klare meg for egen maskin, stå opp, vaske klær, lage mat og alt sånt på egenhånd, sier Alexander Dang.
Og akkurat det legger grunnlaget for resten av denne historien.
OBOS-ligaen
Start henter tilbake lokal spiller
08/04/2021 PÅ 15:00
Målscoreren som ble hentet fra Nest-Sotra for noen små uker siden har allerede opplevd et par komplikasjoner etter overgangen til Jerv, der han forteller om stort engasjement og 70-80 personer som kom for å ta ham imot på klubbhuset.
Men de måtte rett nok vente en god stund på den nye signeringen.
– Allerede der gikk det galt. Jeg skulle kjøre elbil fra Bergen til Grimstad. Det tar egentlig åtte timer. Men jeg måtte lade fem ganger, for ikke å ta noen sjanser da jeg ikke visste hvor neste ladestasjon var. Så jeg måtte ringe daglig leder og be dem utsette pressekonferansen en time. Jeg var altfor sen, sier Dang og humrer godt.

Ble stående på motorveien

Og så ballet det på seg og ble verre. Mye verre.
For på dag to i ny klubb og by, gikk det galt - igjen.
– Jeg skulle til IKEA for å kjøpe noen nye møbler. Så jeg fylte bilen til randen, og midtveis på motorveien tilbake fra Kristiansand til Grimstad sa det bare «boff». Jeg sprengte det ene dekket. Så der sto jeg fast, midt på motorveien med 100 kilometer i timen i fartsgrense, med en bil full av møbler. Da måtte jeg bare ringe Viking og få den tauet. Så jeg måtte hente den dagen etter og fikk etter hvert møblert leiligheten.
– Men nå kan det vel ikke skje flere ganger. Nå har jeg vel unnagjort det, sier Dang håpefullt.

– Han er sjanseløs

Det er også her Vikings Johnny Furdal kommer inn. Han ler godt og koser seg stort der han sitter i Stavanger og følger med på sin tidligere lagkamerats strabasiøse overgang til fremmed by.
– Han er sjanseløs. Kan ikke lage mat, kan ikke kjøre, kan ikke navigere. Når vi reiste land og strand rundt med Nest-Sotra, måtte jeg ta vare på ham. Hver gang vi skulle reise på tur måtte jeg ringe for å vekke ham. Vi kom alltid for sent på grunn av ham. Så jeg håper Jerv har ansatt noen til å passe på ham, sier Furdal til Eurosport etterfulgt av latter.
Dang selv bekrefter deler av påstandene til sin gode kompis.
– Det stemmer nok veldig godt det han sier. Vi var en dugnadsklubb, så vi kjørte alltid bil til bortekamper. Jeg ble ofte bilsyk, så jeg måtte kjøre selv. Furdal var kartleser, og jeg sørget for at han alltid ringte i forkant og sjekket at jeg hadde stått opp. Jeg svarte ja noen ganger, selv om det ikke var sant. Så han reddet meg et par ganger, det er mange fine historier der.
Sett denne? (saken fortsetter under)

Fyrer tilbake

Men Jerv-spissen er ikke sen med å fyre tilbake. Han legger seg nemlig ikke bare i forsvar, men går til angrep på kompisen som han mener fortjener å få passet sitt påskrevet han også:
- Jeg vet ikke hvor mange turer jeg stolte blindt på ham som kartleser. Jeg husker en bortekamp mot Notodden, da Furdal navigerte så mye feil at vi var tilbake i Bergen 2,5 time etter alle de andre. Han nekter å ta selvkritikk for det den dag i dag, men han er ikke en veldig god sidekamerat å ha i bilen når man kjører i ukjent terreng.
Han sier han håper at Jerv har ansatt noen til å passe på deg?
– Jeg hører han sier det. Jeg blir så godt tatt vare på at jeg tror ikke det skal være noe problem. Men denne Furdal er ikke så veldig langt unna den skuffen jeg ligger i selv, han kan få noen solstikk innimellom han også. Han kan fint gå ut av døren med en sko, for så å komme på at han trenger en til etter hvert. Han er i det leiet og har noen riper i lakken selv, påstår Dang.

Kjørte feil til kamp

Sportslig sett stortrives 29-åringen i sin nye klubb, og har høye ambisjoner.
– Det virker veldig, veldig bra. Det sto ikke på tilbudene, men det var viktig for meg å kunne være med på å bygge opp noe. Jerv er en fantastisk klubb, med alle forutsetninger for å bli en toppklubb i norsk sammenheng. Det er bra fasiliteter, to veldig gode trenere og en god spillertropp. Jeg signerte en treårskontrakt med Jerv, og jeg er såpass tøff i trynet at jeg kan si at jeg har lyst til å spille i Eliteserien med klubben, og føler det er berettiget. Jeg ser veldig frem til fortsettelsen, sier Dang.
Så spørs det bare om han finner frem til riktig sted til riktig tid, i like stor grad som han har funnet nettmaskene de siste sesongene.
– Vi skulle trene på en alternativ bane i forbindelse med kampen i helgen for tre dager siden. Jeg klarte å kjøre feil da også. Så siden den gang har de sendt koordinater for treningssteder til meg på SMS. Jeg er nok litt svimete, sier Dang med et smil.
Sett denne?
OBOS-ligaen
RBK-talent returnerer til gamleklubben
01/10/2020 PÅ 18:07
OBOS-ligaen
Brite skal trene Stjørdals-Blink
01/10/2020 PÅ 10:50