Branns back Vidar Ari Jónsson og Moldes midtbanespiller Tobias Svendsen blir Sandefjord-spillere innen kort tid gitt at de består den medisinske testen. For sistnevnte dreier det seg om et sesonglangt lån, slik Eurosport.no skrev på nyttårsaften.
Daglig leder i Sandefjord, Espen Bugge Pettersen, bekrefter til Eurosport.no at overgangene etter alt å dømme går i orden innen kort tid.
OBOS-ligaen
Start henter tilbake lokal spiller
08/04/2021 PÅ 15:00
– De to blir klare klare hvis de består den medisinske testen, sier Bugge Pettersen til Eurosport.no.
Jónsson gjennomfører den medisinske testen i helgen, mens Svendsen allerede har gjennomført den. Klubben venter på svarene før alt er klart. Svendsen var på utlån til FKH i høst, men fikk kun én kamp for klubben fra start i Eliteserien. Nå skal Molde-talentet utvikle seg i OBOS-ligaen.
– Fra mitt ståsted, når det gjelder Tobias, er han en god spilleprofil som passer inn i Martis fotballfilosofi. Det er en stor vilje i Molde til å låne ham ut nettopp fordi de tror filosofien passer hans kvaliteter. Jeg, Sandefjord og Molde tror dette er en god match for Tobias, sier Bugge Pettersen.
Det var BT som omtalte Jónssons overgang først. Sandefjord-lederen er klar på hvorfor de også ønsker seg Branns islandske back.
– Vidar er også en spiller som passer inn i Martis filosofi, og bringer inn det islendinger er litt kjent for å stå for: En mentalitet og kraft som vi er ute etter å ha i gruppen, sier Bugge Pettersen til Eurosport.no.
Den islandske backen kom til Brann foran 2017-sesongen, men klarte ikke å kapre plassen til Amin Nouri før ut på høstsesongen. Forrige vinter ble Taijo Teniste hentet inn som Nouris erstatter etter at han valgte å gå til Vålerenga. Jónsson ble da lånt ut til den islandske klubben FH der han har spilt hele sesongen. Sandefjord rykket ned til OBOS-ligaen forrige sesong.
OBOS-ligaen
RBK-talent returnerer til gamleklubben
01/10/2020 PÅ 18:07
OBOS-ligaen
Brite skal trene Stjørdals-Blink
01/10/2020 PÅ 10:50