Det skriver Sogndal på egen hjemmeside fredag ettermiddag.
– Sigurd er en flott gutt som har utviklet seg fint hos oss, og at han nå får denne muligheten er prov på at en kan gå gjennom Sogndal til nye og større oppgaver både nasjonalt og internasjonalt, sier Eirik Bakke.
OBOS-ligaen
Start henter tilbake lokal spiller
08/04/2021 KLOKKEN 15:00
Klubben spiller på andre nivå i Belgia. De ansatte 1. juli dansk-spanjolen Thomas Christiansen. Ifølge den belgiske klubben skal Haugen ha signert på en fireårskontakt med opsjon på et femte år.
Den tidligere Sarpsborg 08-keeperen Anders Kristiansen er i klubben fra før.
I juli bekreftet Viking-trener Bjarne Berntsen overfor Aftenbladet at Haugen var en spiller som ble diskutert.

– Vet det er vanskelig å selge toppscoreren

Haugen er takknemlig for muligheten han får av Sogndal, men forstår at det var vanskelig for klubben å selge sin toppscorer.
– At Sogndal nå gir meg denne muligheten setter jeg utrolig stor pris på. Jeg vet det er vanskelig å selge toppscoreren sin, men det er nok et prov på at klubben gir unge spillere muligheten til å jage drømmene sine, sier han til klubbens hjemmeside.
– Jeg skal ta med meg den fine tiden jeg hadde i Sogndal videre og jeg vil takke alle som har hatt tro på meg og ikke minst de gode relasjonene jeg har fått til bygda, sier Haugen.
Sogndal skriver at han blir stående med 46 kamper og 28 mål for klubben.
22-åringen scoret ti mål på 12 kamper fra start for Sogndal i OBOS-ligaen 2019. Hans siste scoring kom hjemme mot Ull/Kisa like før full tid.
Eirik Bakkes menns neste kamp er borte mot Notodden søndag 18.00. Kampen vises på Eurosport Player og Dplay.
Se Haugens siste OBOS-scoring her:
OBOS-ligaen
RBK-talent returnerer til gamleklubben
01/10/2020 KLOKKEN 18:07
OBOS-ligaen
Brite skal trene Stjørdals-Blink
01/10/2020 KLOKKEN 10:50