Scanpix

NFF om poengtrekket: – Vurderes ikke hvor klubben ligger på tabellen

NFF om poengtrekket: – Vurderes ikke hvor klubben ligger på tabellen

09/10/2019 15:16Oppdatert 09/10/2019 15:24

Seksjonsleder klubbstøtte i NFF, Rune Nordhaug, mener Nest-Sotra burde visst om poengtrekkene før i dag.

  • Se Nest-Sotra - Sandnes Ulf søndag 20. oktober kl. 15.00 på Eurosport Player, Dplay og Eurosport Pluss. Sikre deg tilgang her!

– Det er ekstremt dumt og rystende at det går an å gjøre det fire runder før slutt. Vi har spilt 26 seriekamper, og så kommer dette. Jeg sitter med en følelse av at vi er inne i et patetisk realityshow med et sykt manus og noe ville regisører. Jeg håper noen tar til fornuften. Det kan ikke være slik at noen i en komite går inn og sier at vi blir trukket for poeng kun uker før serieslutt, sa Landro til Eurosport.no.

Seksjonsleder klubbstøtte i NFF, Rune Nordhaug forklarer poengtrekket slik:

– Nest-Sotra har hatt en handlingsplan i litt over et år for å bedre økonomien. De hadde delmål som de skulle oppnå, hvor det er en reaksjon liggende hvis de ikke når de delmålene. I sommer nådde de ikke delmålet og da ble klubben trukket ett poeng. Nå var det et nytt delmål og de nådde heller ikke det og da ble straffen økt til tre poeng, forklarer Nordhaug til Eurosport.

– Burde ha visst om det

Nordhaug mener klubben burde ha visst om dette i lang tid.

– Klubben avsluttet regnskapsperioden sin 30. juni, så da burde de vite hvordan de lå an. Så rapportere de inn 2. september og da visste de hvert fall hvordan det var. De fikk beskjed samme dag om at de lå an til poengtrekk og fikk avgjørelsen for 14 dager siden. Handlingsplanen har vært gjeldene i over et år og vi har informert klubben gjentatte ganger, sier han.

– Så de burde vært informert om at dette kom?

– Helt 100 prosent.

Konfrontert med uttalelsene til Landro om at han mener «vi er inne i et patetisk realityshow med et sykt manus», svarer Nordhaug:

– Vi tåler å bli karakterisert som det, men de må forbedre sine kommuniseringsrutiner hvis det er slik at treneren ble informert i dag.

Faller ned en plass

Poengtrekket betyr at Nest-Sotra nå ligger på en sjetteplass på tabellen. Nest-Sotra-treneren mener slike poengtrekk bør skje før sesongstart og at dermed kvaliken til OBOS-ligaen kan bli avgjort utenfor banen.

– Når man har en handlingsplan for dårlig økonomi vurderes det ikke hvor klubben ligger på tabellen. Så om de hadde lagt på første plass eller på siste plass og hadde hatt det samme målet, så hadde det blitt samme utfall. Da må klubben prioritere hvordan de bruker økonomien, svarer Nordhaug.

– Er det forståelig at klubben reagerer?

– Det er aldri fint for en klubb som jobber hardt for å oppnå poeng på banen at økonomi skal frata dem poengene. Men for at fotballen skal fungere er det slik, og klubbene er enige om at det er fornuftig, sier han.

Sett denne?

Video - Strømmen gikk på et tap da Nest-Sotra kom på besøk

02:43