27-åringen ble klar for Kongsvinger tidligere i vinter. Overgangen kom som et lite sjokk på Eurosports fotballkommentator Amund I. Lutnæs. I Fotball-Frankrike er Ahamada nemlig et kjent navn.
Kongsvinger-spilleren ble i sine yngre dager spådd en stor fremtid. Blant annet fikk han flere kamper for Frankrikes U21-lag. Foran seg på banen har han hatt Eliaquim Mangala (Manchester City) og Raphaël Varane (Real Madrid) som stopperduo. I tillegg har både Alexandre Lacazette og Antoine Griezmann, for å nevne noen, vært truslene offensivt mens Ahamada har voktet buret.
OBOS-ligaen
Start henter tilbake lokal spiller
08/04/2021 KLOKKEN 15:00
– Jeg ble veldig overrasket da en spiller med den CV-en dukket opp i Kongsvinger og OBOS-ligaen. Det er ganske absurd at en spiller med over 130 kamper i fransk toppdivisjon, og fortid på det franske U21-laget, i en alder at 27 år skal spille på nivå to i Norge, sier Lutnæs.
Med flere år bak seg i Ligue 1 og Toulouse har han fått prøve seg mot stjerner som blant annet tidligere PSG-spiller Zlatan Ibrahimovic. Senere gikk turen til tyrkiske Kayserispor, men etter et turbulent opphold hvor han blant annet sier at han ikke fikk lønnen han hadde krav på, kom han til Kongsvinger for å starte på nytt.

Utelukker ikke millionsalg til utlandet

Ahamada har stått syv kamper så langt i OBOS-ligaen. Han har holdt nullen i fire av kampene. Sisteskansen gikk glipp av tre oppgjør på grunn av en skulderskade.
– I starten var han ikke helt «fit for fight», men han har spilt seg helt vanvittig opp. Han er en av de viktigste grunnene til at KIL har sluppet inn så få mål i år, mener Lutnæs.
– Jeg tenker at alle Eliteserie-klubber med utfordringer på keeperplass sterkt bør vurdere Ali Ahamada, sier Eurosports fotballkommentator.
– Hvor lenge tror du han blir i Kongsvinger?
– Overgangsmarkedet er alltid vanskelig. Det er tilbud og etterspørsel, men det er alltid bruk for god kvalitet. Med full klaff kan de selge han til utlandet for mange millioner, sier Lutnæs.
(Så du Ahamadas strøkne igangsetting mot Sandnes Ulf? Saken fortsetter under):

Nystuen: – Har aldri sett noe sånt

Lutnæs mener det er sjeldent man har sett den type keeper Ahamada er.
– Det er årets signering i norsk fotball av Espen Nystuen, sier Lutnæs, og utdyper:
– Jeg tror jeg aldri har sett en råere keepertype i norsk fotball. Han har selvtillit, er god til å slenge seg i både hjørnet og vinkel og det mest fasinerende er på innkast til motstanderen. Han stiller seg langt ut i feltet, så hopper han og fanger ballen som verdens største selvfølge. Man ser at han ikke hører hjemme på dette nivået.
Daglig leder i KIL, Espen Nystuen, mener Ahamed er for god for OBOS-ligaen, men er klar på at keeperen fortsatt har mer å gå.
– Han veide nesten 100 kg da han kom hit. Det er nesten ti kg over matchvekten hans. Han er nede i noe som nærmer seg matchvekt. I tillegg har han vært gjennom ramadan. Vi forventer at han har enda mer inne. Han har vist er at han er en matchvinner og holder et helt annet nivå enn oss, sier Nystuen til Eurosport.no.

Uaktuelt å forlenge kontrakten

Nystuen sier de sikrer seg keeperen gjennom et godt kontaktnettverk. Så langt er han godt fornøyd.
– Jeg har aldri sett noe sånt på nært hold, men det vi ikke har sett er stabilitet over tid. Det er fordi han har vært her i for kort tid, sier KIL-sjefen.
– Jobbes det med å forlenge kontrakten med han?
– Det er enighet mellom Ali og oss at vi er et stoppested. Det er slik vi fikk han. Han skal komme i form og få matchtrening, forklarer Nystuen.
Spilleren er på landslagsoppdrag med Komorene denne uken, men vil være på plass igjen når KIL tar imot Start 15. juni. Nystuen synes det er vanskelig å spå om det blir et salg allerede i sommer.
– Det kommer an på interessen, hvem det er og om Ali er interessert.
– Lutnæs mener han kan bli solgt til utlandet for mange millioner, er det realistisk i ditt hode?
– Det er det både vi og Ali håper på. Han har ingenting å gjøre i norsk OBOS-liga. Samtidig er det ikke slik at internasjonale storklubber blir over seg av begeistring fordi Ali holder nullen hjemme mot KFUM Oslo, sier KILs daglige leder.
Se alt fra OBOS-ligaen og Eliteserien på Eurosport Player.
OBOS-ligaen
RBK-talent returnerer til gamleklubben
01/10/2020 KLOKKEN 18:07
OBOS-ligaen
Brite skal trene Stjørdals-Blink
01/10/2020 KLOKKEN 10:50