• Se playoff-finalen til Eliteserien lørdag 7. desember kl. 18.00 på Dplay, Eurosport Player og Eurosport Norge. Få tilgang her!
Start – KFUM Oslo 1-0:
Start er to kamper unna muligheten til å gjøre oppholdet i OBOS-ligaen kortest mulig etter å ha slått KFUM Oslo 1-0 i det nest siste hinderet på veien mot Eliteserie-spill i 2020.
OBOS-ligaen
Eriksen-magi da HamKam tok ytterligere steg mot Eliteserien: – For en mann!
16/10/2021 PÅ 14:58
På Sparebanken Sør Arena sørget Damien Lowes knallharde hodestøt for at sørlendingene tok seieren.
Kristiansand-laget møter dermed laget som havner på kvalik-plassen i Eliteserien til playoff-finale, hvor første kamp spilles allerede lørdag 7. desember.
Se høydepunktene her (saken fortsetter under):

– En god følelse

Start tok tidlig kommandoen på eget gress, og skapte flere farligheter mot et KFUM Oslo som så ut til å være preget av alvoret.
Hjemmelaget hadde allerede hatt to store muligheter før Lowe stanget inn et presist hjørnespark fra Eman Markovic. Jamaicaneren var utilnærmelig i lufta og knuste sin oppasser.
– Det er helt fortjent. Start har vært det klart beste laget, og KFUM har nok sluppet til mindre enn det de selv trodde også, uttalte Eurosport-ekspert Roger Risholt etter scoringen.
– Det er en god følelse. Vi leder fortjent, og er det førende laget, sa målscorer Lowe i pausen.

Kontroversiell annullering

Men det kunne fort stått likt i målprotokollen da lagene gikk i garderoben etter de første 45. For like før hvilen trodde gjestene de hadde utlignet da Jørgen Hammer satte ballen i mål, men dommer Rohit Saggi blåste for offside.
Reprisene viste at avgjørelsen var av den svært tvilsomme sorten.
– Den er tight. Den er meget tight. Det er vanskelig å se om avgjørelsen er riktig, utbrøt Eurosports kommentator Amund Lutnæs.
– Jeg synes linjedommeren henger etter, og det kan ha vært nok til å bedømme feil. Men det er vanskelig å si, sa KFUM Oslo-trener Jørgen Isnes.
Se situasjonen her (saken fortsetter under):
Bortelaget fikk sin klart største sjanse fem minutter etter pause. En ball landet i returrommet hos Robin Rasch, som klinket ballen over mål fra god posisjon.
– For en mulighet! Den skal han klare å presse under tverrligger, sa Risholt.
Resten av omgangen bølget frem og tilbake, men til tross for flere farligheter ble det bare nesten for Oslo-laget. På overtid lot gjestenes trener Jørgen Isnes seg provosere av Start-spiller Kevin Kabran, og ble sendt på tribunen i etterkant av situasjonen, som du kan se under.
– Når dem har dratt inn ballhenterne sine og får Kevin Kabran til å kaste seg over ballen, må noen ta ansvar. Det ble meg denne gang, og at jeg ble sendt på tribunen har ikke noe å si, sa Isnes.
OBOS-ligaen
«Toppklubben» fra Ekeberg: – Norsk fotball trenger disse solskinnshistoriene
14/09/2021 PÅ 12:18
OBOS-ligaen
Rekdal tuktet gamleklubben – økte forspranget til konkurrentene
29/08/2021 PÅ 14:56