• Se playoff-finalen til Eliteserien lørdag 7. desember kl. 18.00 på Dplay, Eurosport Player og Eurosport Norge. Få tilgang her!

Start – KFUM Oslo 1-0:

Eliteserien
Fagermo innrømmer: – Kan hende jeg må bite i meg de uttalelsene
22/12/2020 PÅ 07:16

Start er to kamper unna muligheten til å gjøre oppholdet i OBOS-ligaen kortest mulig etter å ha slått KFUM Oslo 1-0 i det nest siste hinderet på veien mot Eliteserie-spill i 2020.

På Sparebanken Sør Arena sørget Damien Lowes knallharde hodestøt for at sørlendingene tok seieren.

Kristiansand-laget møter dermed laget som havner på kvalik-plassen i Eliteserien til playoff-finale, hvor første kamp spilles allerede lørdag 7. desember.

Se høydepunktene her (saken fortsetter under):

– En god følelse

Start tok tidlig kommandoen på eget gress, og skapte flere farligheter mot et KFUM Oslo som så ut til å være preget av alvoret.

Hjemmelaget hadde allerede hatt to store muligheter før Lowe stanget inn et presist hjørnespark fra Eman Markovic. Jamaicaneren var utilnærmelig i lufta og knuste sin oppasser.

– Det er helt fortjent. Start har vært det klart beste laget, og KFUM har nok sluppet til mindre enn det de selv trodde også, uttalte Eurosport-ekspert Roger Risholt etter scoringen.

– Det er en god følelse. Vi leder fortjent, og er det førende laget, sa målscorer Lowe i pausen.

Kontroversiell annullering

Men det kunne fort stått likt i målprotokollen da lagene gikk i garderoben etter de første 45. For like før hvilen trodde gjestene de hadde utlignet da Jørgen Hammer satte ballen i mål, men dommer Rohit Saggi blåste for offside.

Reprisene viste at avgjørelsen var av den svært tvilsomme sorten.

– Den er tight. Den er meget tight. Det er vanskelig å se om avgjørelsen er riktig, utbrøt Eurosports kommentator Amund Lutnæs.

– Jeg synes linjedommeren henger etter, og det kan ha vært nok til å bedømme feil. Men det er vanskelig å si, sa KFUM Oslo-trener Jørgen Isnes.

Se situasjonen her (saken fortsetter under):

Bortelaget fikk sin klart største sjanse fem minutter etter pause. En ball landet i returrommet hos Robin Rasch, som klinket ballen over mål fra god posisjon.

– For en mulighet! Den skal han klare å presse under tverrligger, sa Risholt.

Resten av omgangen bølget frem og tilbake, men til tross for flere farligheter ble det bare nesten for Oslo-laget. På overtid lot gjestenes trener Jørgen Isnes seg provosere av Start-spiller Kevin Kabran, og ble sendt på tribunen i etterkant av situasjonen, som du kan se under.

– Når dem har dratt inn ballhenterne sine og får Kevin Kabran til å kaste seg over ballen, må noen ta ansvar. Det ble meg denne gang, og at jeg ble sendt på tribunen har ikke noe å si, sa Isnes.

Eliteserien
Slik rangerer Fagermo VIF-bragden på egen merittliste: – Har vært en hestekur
20/12/2020 PÅ 19:27
OBOS-ligaen
Raufoss klare for Eliteserie-kvalik etter målkalas: – Faen meg helt fullstendig kaos
13/12/2020 PÅ 14:20