NOTODDEN (Eurosport.no):
22 år gamle Vasby har blitt det klare førstevalget for Notodden, men det var på ingen måte noen selvfølge at det skulle bli slik hvis man skrur tiden litt tilbake.
OBOS-ligaen
Eriksen-magi da HamKam tok ytterligere steg mot Eliteserien: – For en mann!
16/10/2021 PÅ 14:58
Keeperen har vært tålmodig siden han kom til klubben for over fire år siden og i juni fikk han endelig OBOS-debuten mot Sandefjord. Siden har han vært først på blokka til trener Kenneth Dokken.
– Det er veldig gøy å få tillit og å være en del av dette laget. Vi har noen utfordringer foran oss, men det er gøy å få være med på det. Vi må jobbe med å gjøre det enda bedre, sier Vasby til Eurosport.no.
I forrige uke signerte sisteskansen en kontrakt med NFK som går ut 2021-sesongen. I sommer ble for øvrig kontrakten til keeperkonkurrent Jonathan Johansson terminert.
OBOS-klubben kjemper for tilværelsen. I øyeblikket er de på direkte nedrykk, men det er kun ett poeng opp til kvalikplassen.

Tre hjernerystelser

Keeperen erkjenner at enkelte perioder med benkesliting har vært utfordrende etter overgangen fra Urædd før 2015-sesongen.
– Det har ikke vært like morsomt, men samtidig er du her for å støtte gutta. Du er fortsatt en stor del av det.
– Det krever litt av deg?
– Det krever tålmodighet, men du vet at sjansen din vil komme og det har den gjort, sier han.
Helsa har gitt 22-åringen store omveier på vei til en sikker plass i buret. På rundt halvannet år hadde han tre hjernerystelser.
– Den siste gjorde at jeg var ute av spill ganske lenge. For å ha en sikkerhet tok klubben en avgjørelse på at jeg skal bruke hjelm fremover, forteller Vasby.
– Det er greit for meg. Jeg vil heller ha det sånn slik at jeg kan spille fotball, så det er trygt og godt. Den har vært med på å få med tilbake igjen, så det er bare fint.

Fikk klar beskjed av legene

Ingenting tyder på at hjelmen vil bli igjen i garderoben verken på kort eller lang sikt. Vasby ymtet frempå til legene om det var et tema å droppe den, men svaret gjør at han ikke trenger å vurdere det engang.
– Jeg spurte om jeg fikk lov til å slippe den snart, men da lo de bare av meg, smiler han.
– Det er forståelig. Det er en trygghet, sier han.
– Hvorfor lo de?
– «Den skal du spille med». De har de sagt. Det er derfor de lo av meg, forteller han.
Samtidig understreker han at det er en trygghet for familien at han spiller med hjelm.
(Saken fortsetter under):

Plages ikke

Trolig vil han spille med hjelmen resten av karrieren.
– Jeg regner med jeg kommer til å gjøre det. Det er for sikkerhets skyld. Jeg har hatt tre ganske gode trøkker i hodet, så jeg har fått beskjed om at jeg ikke skal ha for mange av de igjen.
22-åringen har få problemer med å akseptere det. Faktisk er det slik at det føles rart dersom han ikke har på hjelmen på banen.
– Da er det litt annerledes. Da er det et eller annet som mangler. Den hemmer meg ikke, smiler han.
Den neste muligheten til å krype oppover på tabellen for Notdden og Vasby er borte mot HamKam søndag kl. 15.00. Oppgjøret vises på Eurosport Player, Dplay og Eurosport Norge.
OBOS-ligaen
Rekdal tuktet gamleklubben – økte forspranget til konkurrentene
29/08/2021 PÅ 14:56
OBOS-ligaen
Perfekt premiere for Rekdal: HamKam strålte i serieåpningen
15/05/2021 PÅ 17:53