Sagaen om Kjetil Rekdals avgang fra Sør Arena fikk sitt foreløpig avluttende kapittel da partene ble enige om å avslutte arbeidsforholdet etter et maratonmøte på nær ni timer tirsdag. Dermed er han ferdig i Start nesten nøyaktig ti måneder etter ansettelsen.
Hans assistent Joey Hardarson tar over midlertidig.
OBOS-ligaen
Eriksen-magi da HamKam tok ytterligere steg mot Eliteserien: – For en mann!
16/10/2021 PÅ 14:58
Ikke mindre enn seks mann har hatt ansvar for A-laget siden høsten 2015. Mons Ivar Mjelde, Bård Borgersen, Steinar Pedersen, Mick Priest, Mark Dempsey og Rekdal har alle på et eller annet tidspunkt vært innom.
Eurosport-ekspert Joacim Jonsson har fulgt situasjonen med stor interesse. På spørsmål om hvordan Start bør tenke i jakten på ny hovedtrener, svarer han følgende:
– Først og fremst bør de tenke. Det er kanskje ikke noe de har gjort, og det har virket som et fullstendig kaos der nede, totalt uten struktur og planer. Start En Drøm AS har snakket om langsiktighet og fornuftighet, så nå bør de kanskje begynne å handle etter hva de sier og ikke etter impuls.

Omdømmet svekket

Så lanserer han tre navn han mener ville vært en bra match for de gulsvarte fra Kristiansand.
– Jeg har tenkt litt på Pål Arne Johansen, Leif Gunnar Smerud og Gunnar Halle som typer som kan passe i Start.
Dermed nevner han henholdsvis U20-, U21- og U19-landslagstrenerne.
– Pål Arne og Smerud er i mine øyne mer klubbtrenere enn landslagstrenere. De tenker mye prosess og utvikling av spillere og spillestil. Det er ikke alltid man får gjort så mye av det på landslag. De var i Hønefoss, men der lå vel ikke alt til rette, og jeg tenker de bør få en ny sjanse. Litt for deres egen skyld også, for utviklingen som trenere, sier Jonsson.
Når det gjelder Halle har han litt erfaring fra blant annet Strømmen og som assistenttrener under Uwe Rösler.
– Ham har jeg fulgt litt på landslag, og han har hatt litt utvikling. Der har han imponert og skapt bra resultater. Det kunne vært interessant og litt nytenkende.
– Men tror du disse vil være interesserte i å forlate en god jobb i forbundet, da?
– Nei, altså, en fornuftig person vil tenke seg om to-tre-fire ganger før de tenker på å ta Start. Deres største frykt og hemsko nå, er omdømmet, etter nærmest å ha gjort seg til latter i Fotball-Norge. Det som i hvert fall er sikkert, er at om de tar Start, så må de ta med sitt eget støtteapparat. De må ha lojaliteten med seg om de skal klare å skape resultater i Kristiansand.

Neppe Tandberg

I tillegg nevner han kjapt sine kolleger i Eurosport, Kåre Ingebrigtsen og Tor Ole Skullerud, som naturlige navn som vil dukke opp i en slik diskusjon.
Et annet navn, er Morten Tandberg. Han var med som assistent under Kjetil Rekdal, men forsvant ut for noen måneder siden. Han har styrt mye i hverdagen med Rekdal som sjef.
– Han hadde vært suveren for Start, de hadde trengt en som ham, uten tvil. Men jeg ser det ikke som veldig sannsynlig. Det er en trener som fortjener å være hovedtrener i en Eliteserie-klubb, han har kvaliteter som tilsier det. Men jeg er usikker på om det blir noe i Start.
OBOS-ligaen
«Toppklubben» fra Ekeberg: – Norsk fotball trenger disse solskinnshistoriene
14/09/2021 PÅ 12:18
OBOS-ligaen
Rekdal tuktet gamleklubben – økte forspranget til konkurrentene
29/08/2021 PÅ 14:56