Populære sporter
All sport
Vis alt

– La det ikke være oss som utfordrer eller mener

Stein-Erik Stormoen

Oppdatert 01/04/2020 klokken 21:51 GMT+2

Ranheim-leder Frank Lidahl velger en glasset er halvfullt-tilnærming, men er klar på at fotballen ikke kan gjøre annet enn å ta rygg på nasjonale retningslinjer.

Ranheim

Foto: Scanpix

Fra og med i dag, 1. april, er det igjen åpnet for trening i grupper på inntil fem personer. På spørsmål om det var en gjeng hingster i full brunst som slapp løs på treningsfeltet, svarer Lidahl følgende:
– Vi tar det rolig ennå. I dag hadde vi et digitalt spillermøte, og så litt på hvordan vi skal gjøre det. De organiserte seg selv i mindre grupper i dag, og så har vi satt opp alternative tidspunkter for grupper fra i morgen. Vi kikker litt på hvordan dette skal gjennomføres, hva kan keeperen gjøre, vi kan ikke ta den i hendene og ikke heade og så videre. Så vi ser litt på slike ting.
Laget har unngått permitteringer på spillerne. Lidahl rapporterer om at stemningen i gruppa er god.
– Den er veldig bra, jevnt over. Det er en gruppe som forstår situasjonen, både i Norge og verden. De er selvsagt veldig giret på å komme i gang, men skjønner at vi ikke lever for oss selv. De har lyst til å håndtere ballen, men har samtidig veldig respekt for smittevernreglene.
– Vi er voksne folk og det er bevisste gutter. Vi skal selvsagt være veldig bevisste, og er fortsatte opptatte av å ikke bidra til å spre smitte, tilføyer han.
Aalesund-trener Lars Bohinen mener reglene er for strenge ut fra hva som kunne vært gjennomført, og at det hadde vært fullt mulig å trene med en full ellever på en fotballbane uten å bryte noen smittevernsregler.
– I teorien har Lars rett. Vi har vært gjennom dette her også. Det ville nok ut fra smittevernreglene vært mulig, sier Lidahl og legger til:
– La oss holde hodet kaldt og tolke smittevernreglene på enklest mulig måte, og forholde oss til det. Vi får bygge stein på stein i alle klubbene, vi skal leve i mange år til.
– Ser du lyset i tunnelen med tanke på å åpne opp for mer og til og med for en seriestart igjen?
– Vi har ledere i landet som vi velger å ta rygg på. Optimisten i meg og oss sier at det skjer i slutten av mai som planlagt. Men vi kan jo ikke noe om dette her, så la det ikke være oss som utfordrer eller mener. Vi forholder oss til smittevernreglene og vil ikke tøye og bøye på det.
Og optimisten Lidahl avslutter:
– Når glasset er halvfullt kommer vi hele tiden en dag nærmere å få kjenne på kampfølelsen igjen.
picture

Bohinen frykter langvarige konflikter i norsk fotball

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame