Aalesund har vært suverene i 1. divisjon og sto før lørdagens tøffe bortekamp på Gjemselund med ni strake seiere i ligaen. Forrige tap kom mot Raufoss i juni.
Lørdag så det ut til at Lars Bohinens mannskap skulle gå på sesongens andre ligatap, men på overtid utlignet islendingen Aron Elis Thrándarson med en perle fra langt hold.
Eliteserien
Viking-spiller ute resten av året etter mareritt-sesong: – Vært voldsomt tungt
28/09/2022 KLOKKEN 19:21
Målet ble gjenstand for diskusjon da Adam Güven ble klart felt på vei fremover for hjemmelaget. Dommer Mohammad Usman Aslam valgte å la spillet gå videre, og det unyttet Aalesund med å gå rett opp og gjøre 1-1 i det 92 minutt.
Det til full pipekonsert fra hjemmepublikummet, og protester fra den rødkledde leiren.
(Artikkelen fortsetter under:)
Hjemvendte Shuaibu Ibrahim så lenge ut til å bli dagens mann for vertene da han ble satt opp av toppscorer Güven. Nigerianeren som er innlånt fra eliteserieklubben Haugesund var sikker som banken.
Ibrahim hadde en stor mulighet også etter 59 minutter, men det akrobatiske forsøket endte like utenfor. Et par minutter før slutt kunne han doblet ledelsen da han ble spilt alene med keeper, men Andreas Lie var først på ballen og fikk klarert.
(Artikkelen fortsetter under:)
Ibrahim var på lån i Kongsvinger i fjorårssesongen og noterte seg for 15 fulltreffere.
Aalesund skapte uvanlig lite og fikk sin første store mulighet i kampen etter 38 minutter da formspiller Niklas Castro vendte om på en femøring og skjøt like utenfor den lengste stolpen.
Aalesund leder 1. divisjon med sine 57 poeng, hele ni poeng foran Start og Sandefjord. Kongsvinger ligger på femteplass med 34 poeng.
(©NTB)
Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 KLOKKEN 12:14
Eliteserien
Friskmelder nøkkelspillere før hovedkampen
16/06/2022 KLOKKEN 18:08