• Eliteserien og OBOS-ligaen ser du på Eurosport Player og Dplay. Få tilgang her!
Kongsvinger - Start 4-2 (0-0)
Etter en jevnspilt første omgang skulle det virkelig ta av når de siste 45 ble blåst i gang.
OBOS-ligaen
Rekdal tuktet gamleklubben – økte forspranget til konkurrentene
29/08/2021 PÅ 14:56
Allerede etter 47 minutter satt 1-0 av publikumsfavoritt og kaptein, Adem Güven, og to minutter senere satt samme mann inn 2-0 til Kongsvinger. Hjemmelaget var virkelig i dytten og etter kun fem minutter spilt av andre omgang sto det 3-0 på tavla, signert Markus Myre Aanesland.
Etter at sjokket hadde lagt seg kom gultrøyene seg tilbake i kampen. Først scoret Mathias Bringaker, før Tobias Christiansen reduserte til 2-3 etter 57 minutter spilt. Start fortsatte å trykke på, men det manglet det siste lille. Så etter 72 minutter ble Kongsvinger tildelt straffe, det var vanskelig å se om det var korrekt utifra TV-bildene, men Adem Güven gjorde ingen feil fra ellevemeteren og banket inn hattricket, og 4-2 til Kongsvinger. Etter scoringen klarte aldri Start å komme seg tilbake, og dermed ble poengene igjen på Gjemselund.
Güven var storfornøyd etter seieren, og mente seieren var fortjent.
- Det kom tre mål på de første ti minuttene i andre omgang, da fikk vi god selvtillit, men så kom Start tilbake, så det blitt litt mer nerver. Men de siste 20 minuttene var bra, Sier Güven. Før han fortsetter:

- Vi er litt mer effektive, det er forskjellen, vi vinner fortjent, sier en blid Güven etter kampen.
Start-trener Joey Hardason var ikke fornøyd etter kampen.
– Det er helt utrolig at vi starter 2.omgang slik vi gjør, vi får mange sjanser til å score flere mål, men det er fortjent at det blir som det blir, sier Hardason.
Likevel klarer Start-treneren å ta med seg noe fra kampen.
– Det er mye positivt å ta med fra kampen, vi skaper en del og vi er ok spillemessig, sier Hardason.
Også Tobias Christensen var skuffet etter kampen, Start-spilleren scoret et nydelig mål, men var ikke interessert i å snakke om det etter kampen.
– Det er en bra scoring, men det hjelper svært lite nå. Vi er ikke helt på når vi går ut til andre omgang, og slipper til alt for enkle mål. Vi er nødt til å lære av hvordan vi kom ut til 2.omgang i dag, sier unggutten.
Dramatikken var ikke over etter kampen var ferdigspilt heller. Kongsvinger-keeper Ali Ahamada var på et tidspunkt etter kampen på andre siden av reklameskiltene for å ta et oppgjør med Start sine supportere. Hva som var årsaken er ennå ikke kjent, og i intervjuet etter kampen avdramatiserte daglig leder i Kongsvinger, Espen Nystuen, hele situasjonen.
– Jeg har snakket med Ali i etterkant, og han avdramatiserte hele greia. Jeg tror vi må akseptere at det er engasjement og at Start-fansen var skuffet etter kamp.
Han var over reklameskiltene, er det så lurt?
Jeg tror ikke Ali trenger å være så redd, han klarer å beskytte seg selv. Jeg tror kanskje Start-fansen tenker seg om to ganger før de erter han opp neste gang, vi får håpe at Ali har satt seg i respekt, sier Nystuen.
  • Eliteserien og OBOS-ligaen ser du på Eurosport Player og Dplay. Få tilgang her!
OBOS-ligaen
Fikk ikke fortsette i klubben etter seks måneder – nå møtes de: – Jeg er gira
22/08/2021 PÅ 10:26
OBOS-ligaen
Hardarson om Start-exiten: – Har lagt sjela vår i det
15/06/2021 PÅ 16:12