– Vi er veldig fornøyde med å ha signert Jonas. Vi kjenner ham godt gjennom hans periode på flere år i KBK, og vet at han vil tilføre oss rutine og løps- og duellkraft. Jonas er i tillegg en meget seriøs utøver, og en fin gutt. Vi ønsker Jonas velkommen, sier KIL-sjef Espen Nystuen til klubbens egne nettsider.
Kantspilleren har vært i Kristiansund siden 2014-sesongen, og var med på opprykket til Eliteserien da laget vant 1. divisjon i 2016. I de fleste sesongene har han spilt mer eller mindre fast, men forrige sesong ble det bare fire opptredener i ligaen.
OBOS-ligaen
Start henter tilbake lokal spiller
08/04/2021 PÅ 15:00
Rundt årsskiftet fikk han beskjed om at han ikke var ønsket videre i Kristiansund, etter en sesong der han trøblet mye med skader.
– Det er veldig godt å få det klart. Det har vært litt fram og tilbake, men det er veldig fint å bli klar for Kongsvinger. KIL er en spennende klubb å komme til og jeg har lyst til å bidra her, sier Rønningen til kil.no.
Les også: Fransk keeper klar for OBOS-klubb: – Han har en enorm erfaring
Han følger dermed etter forrige ukes spennende keepersignering. Ali Ahamada har en sterk CV fra fransk fotball å vise til. Tidligere har Kongsvinger hentet inn tidligere Strømmen-keeper Stian Bolstad. De har også fått inn Ville Jalasto fra HJK Helsinki, Gyuhwan Lee fra Sør-Korea og Simon Marklund fra Åtvidabergs. I tillegg er Martin Tangen Vinjor og Ludvig Halvorsen Langrekken tilbake fra lån.
OBOS-ligaen
RBK-talent returnerer til gamleklubben
01/10/2020 PÅ 18:07
OBOS-ligaen
Brite skal trene Stjørdals-Blink
01/10/2020 PÅ 10:50