KFUM Oslo - Kongsvinger 2-0
Premisset før kampen var enkelt: Vinneren går videre og møter Start i neste runde. Taperens sesong er over.
OBOS-ligaen
Eriksen-magi da HamKam tok ytterligere steg mot Eliteserien: – For en mann!
16/10/2021 PÅ 14:58
Fra start var det «hjemmelaget» – KFUM spiller kampene sine på Intility – som hadde de fleste farlighetene, som da Lars Olden Larsen fikk en bra sjanse men det feilaktig ble avvinket for offside.
Og i det 25. minutt satt den for KFUM, som broderte seg gjennom. Kaptein Stian Sortevik har ventet i 25 dager på denne kampen, etter at han var suspendert i siste serierunde. Han var selvfølgelig involvert i ledermålet, om enn noe heldig.
(Artikkelen fortsetter under):
Den teknisk begavede midtbanemannen la nemlig an til skudd, men skled i avslutningsøyeblikket. Det ble en perfekt pasning til Kristian Brix, som var kjapp i oppfattelsen, enda raskere til å vende og sendte kula i nettet nede ved stolperoten.
Kongsvinger hadde litt mer å by på fremover utover i omgangen, blant annet på sine syv cornere og en redning noen meter fra streken av høyreback Tobias Collett på Fredrik Påleruds skudd etter godt Adem Güven-forarbeid.
(Artikkelen fortsetter under):
Like etter hvilen hadde Güven en stor sjanse, men ballen forsvant på feil side av stolpen.
Og at det sto mye på spill vitnet en situasjon om lag midtveis i akt nummer to om, da Jørgen Hammer og Güven havnet i klammeri etter en straffesituasjon, uten at dommer delte ut hverken spark fra ellevemetersmerket eller kort av den grunn.
Men så ble det enda mer temperatur med kvarteret igjen. Mens Kongsvinger jaget på for en utligning, slo Kåffa en pasning direkte i bakrom på Yannis Maxitas Moula. Det kunne se ut til at han var i offside, noe i hvert fall Kongsvinger-spillerne mente og var borte hos assistentdommeren og ga beskjed om. Men han fant stjerneskuddet Lars Olden Larsen foran mål, og U21-landslagsspilleren gjorde ingen feil.
(Artikkelen fortsetter under):
Målet ble stående og sikret langt på vei KFUMs avansement til neste runde i playoffen. Det var hans tiende mål for sesongen.
– Vi visste at vi sannsynligvis måtte holde nullen mot Kongsvinger, for de er gjerrige. Jeg er stolt av gutta, sier trener Jørgen Isnes til Eurosport.
For nøkkelspiller Stian Sortevik er oppturen spesiell. KFUM er nemlig barndomsklubben til midtbanespilleren.
– Det er selvfølgelig en fantastisk deilig følelse. Det er mye morsommere å gjøre dette med KFUM enn det ville vært med en annen klubb, sa han etter seieren.
OBOS-ligaen
«Toppklubben» fra Ekeberg: – Norsk fotball trenger disse solskinnshistoriene
14/09/2021 PÅ 12:18
OBOS-ligaen
Matchvinneren tok selvkritikk: – Synes synd på resten av laget
23/05/2021 PÅ 17:58